preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 82331
Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Video spot

Škola budućnosti OŠ Žnjan-Pazdigrad

Linkovi:

 

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
DN iz kemije

E-Dnevnik

 

Školski kurikulum

Upisi u srednju školu

 

Pretežno vedro

Prometna učilica

Safety net

O vijeću

Dječje gradsko vijeće osnovano je s ciljem poticanja aktivnog sudjelovanja djece u raznim projektima Grada Splita. Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad  je  28. članica Dječjeg gradskog vijeća. Ove školske godine našu školu predstavlja učenica 5. razreda Dora Medvidović.

Dječje gradsko vijeće se u proteklim godinama bavilo se raznim projektima, a valja istaknuti projekt:“Moj kvart,moja ulica,moja sigurnost“. Cilj projekta je bio poboljšati sigurnost učenika u prometu. Svi učenici naše škole su sudjelovali u analizi okruženja naše škole i na kraju su izglasani problemi koji nas muče. Problemi su predstavljeni Dječjem gradskom vijeću i Vijeću grada Splita.

Sljedeći jako važan i zanimljiv projekt je bio „Splitski dječji proračun“. Sastojao se od aktivnosti tematskih radnih skupina (komunala i gradnja, sport, kultura, obrazovanje, socijalna i zdravstvena skrb, ...).  Svaku radnu skupinu činili su vijećnici splitskih škola koji su se upoznali sa strukturom gradskog proračuna.  Potom su razmatrali programe koji se odnose na resore, iz zaduženja njihove radne skupine. Konačan cilj ovog projekta bio je razmotriti pojedine dijelove resora  koja se odnose na financiranja i programe usmjerene prema djeci. 

Ove školske godine Dječje GV provodit će projekt "Moj NAJ-PR" koji za cilj ima razradu uvijek aktualnih tema odrastanja te kvalitetnu suradnju s roditeljima i poticanje NAJboljeg Pozitivnog Roditeljstva.
 

 

 

Vijesti
Završna i svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća
Anita Dujela / datum: 8. 6. 2018. 15:41

Svečanom sjednicom u atriju Banovine završio je mandat drugog saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita. 

Svečana sjednica koja je ujedno bila i radna, budući da su se  na njoj evaluirala dva zadnja projekta ovog saziva Dječjeg gradskog vijeća, održana je 6. lipnja 2018. i njome je koordinirala  Anđelka Visković predsjednica Koordinacijskog odbora Grad Split - prijatelj djece. Svoje zadovoljstvo angažmanom dječjih vijećnika iskazala je i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, a pozdravne riječi uputio je i Mate Omazić, naš donedavni ravnatelj, kojemu je kao pročelniku Službe za društvene djelatnosti to bio prvi radni dan na novoj funkciji u Gradskoj upravi.

Prezentacija projekta OŠ Žnjan-Pazdigrad

Više u nastavku!

 


[OPŠIRNIJE]Završna sjednica Dječjeg gradskog vijeća
Anita Dujela / datum: 3. 4. 2018. 11:44

Dragi učenici, bliži se kraj nastavne godine i dvogodišnjeg mandata ovog saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita. Na završnoj sjednici, koja će se održati u svibnju, dječji vijećnici će prezentirati školska izvješća s prijedlozima izmjena/dopuna pondera i programa proračuna Grada Splita.

Za potrebe ovog izvješća sazivamo 5. sjednicu Učeničkog vijeća u utorak, 10.travnja 2018.g, u 11,40 sati u školskoj knjižnici. Molimo članove Učeničkog vijeća da se odazovu sjednici. 

Materijali za sjednicu


[OPŠIRNIJE]Javna prezentacija projekta "Splitski dječji proračun"
Anita Dujela / datum: 16. 2. 2018. 08:53

Dječje gradsko vijeće osnovano je s ciljem poticanja aktivnog sudjelovanja djece u raznim projektima Grada Splita. Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad ove je godine postala  28. članica Dječjeg gradskog vijeća. Našu školu predstavlja učenica 8. razreda Rahela Celina Matijević.

Dječje gradsko vijeće bavi se raznim projektima, a valja istaknuti projekt „Splitski dječji proračun“. Projekt se sastoji od aktivnosti tematskih radnih skupina (komunalna pitanja i izgradnja, sport, kultura, obrazovanje, socijalna i zdravstvena skrb, ...). Svaku radnu skupinu čine vijećnici splitskih škola koji se upoznavaju sa strukturom gradskog proračuna.  Potom vijećnici razmatraju programe koji se odnose na resore, iz zaduženja njihove radne skupine. Cilj ovog projekta je razmotriti pojedine dijelove resora  koja se odnose na financiranja i programe usmjerene prema djeci.

Jučer smo u maloj sali gradske uprave odradili radni sastanak članova Predsjedništva na kojem smo usvojili materijale izrađene po radnim skupinama i dogovorili elemente javne prezentacije projekta „Splitski dječji proračun“. Javna prezentacija će se održati u srijedu, 21. veljače s početkom u 9:30 sati u velikoj vijećnici gradske uprave. 

Rahela Celina Matijević

Grad Split prijatelj djece


[OPŠIRNIJE]Održana 6.sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita
Anita Dujela / datum: 27. 11. 2017. 10:58

U četvrtak, 23.11.2017., je u velikoj vijećnici Gradske uprave održana 6. sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita. Male „parlamentarce“, predstavnike 28 splitskih osnovnih škola, pozdravila je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović pohvalivši njihov dosadašnji rad. Našu školu i svoju kandidaturu predstavila je učenica Rahela Celina Matijević.

U nastavku pogledajte više.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju