preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pobjednici EP

Zidovi nisu prepreke

Planet Zemlja

Časopis Istraživači

Video spot

Škola budućnosti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 227885
Ovaj mjesec: 4320
Ovaj tjedan: 257
Danas: 257
Lokalna zajednica

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Školski kurikulum

E-Dnevnik

Edit CodeSchool

eSavjetovalište

Pretežno vedro

Memory igra

Prometna učilica

Safety net

Poštanski pretinac

Virtualna knjižnica

Upisi u srednju školu

Korisne teme
Priprema za izvanredne situacije s naglaskom na potres
Anita Dujela / datum: 18. 1. 2021. 10:36

U našoj stvarnosti ponekad su i izvanredni događaji, poput posljednjeg velikog potresa koji je pogodio grad i okolicu Petrinje. Kako bi bili spremniji i mirniji, važno je znati što, kada i kako učiniti u slučaju opasnosti.

Naša prof. Nela Sikirica je stoga sudjelovala na stručnom skupu, a sve materijale koji mogu pomoći razrednicima i učiteljima u pripremi sata za učenike objavljujemo u priloženim dokumentima.


[OPŠIRNIJE]Mjesec borbe protiv svih ovisnosti
Anita Dujela / datum: 1. 12. 2020. 09:07

Svake se godine od 15. studenog do 15. prosinca održava Mjesec borbe protiv ovisnosti. Pod pojmom „ovisnost“ najčešće mislimo na alkohol, drogu ili duhan, ali i na sad već dobro poznate ovisnosti o kockanju, računalnim igricama i internetu. To je zato što se ovisnost odnosi na fizičko i/ili psihičko stanje u kojem osoba osjeća prisilu koristiti sredstvo ovisnosti kako bi ili osjetila ugodu koju donosi to sredstvo. Tako su, osim spomenutih, moguće i ovisnost o kupovanju, klađenju, hrani (uglavnom visokokaloričnoj), lijekovima, društvenim mrežama, a u posljednje se vrijeme sve više govori o ovisnosti o vježbanju, zdravom stilu života itd.

Ovisnici o videoigrama ili klađenju (koje je rašireno i u online formatima), u trenutku naglašavanja ostajanja kod kuće i socijalnog distanciranja, susreću se s dodatnim izazovima u ionako zahtjevnom procesu odvikavanja od ponašajnih ovisnosti. Dosad smo govorili o početcima ovisnosti u adolescenciji, no nažalost, dobna se granica pomiče i na osnovnu školu, pogotovo ako ćemo govoriti o ponašajnim ovisnostima kao što su ovisnost o videoigrama ili internetu i društvenim mrežama.
Mjesec borbe protiv ovisnosti se provodi s ciljem osvještavanja javnosti o problemu ovisnosti na osobnoj, obiteljskoj i društvenoj razini i poticanja aktivnosti koje bi pomogle u rješavanju tog problema. Liječiti ovisnost je iznimno važno, ali je isplativije i korisnije, kako ekonomski, tako pogotovo imajući u vidu psihofizičku dobrobit pojedinca, raditi na prevenciji ovisnosti. Uz prevencijski rad i aktivnosti županijske Službe za mentalno zdravlje, potrebna je i aktivnost u medijskom prostoru na način da se različiti oblici ovisnosti prestanu prikazivati uobičajenima i poželjnima te povezanim uz zabavu, kako u glazbenoj, tako i u filmskoj industriji, te o načinima prevencije i suzbijanja ovisnosti, alternativnim načinima zabave i ispunjavanju slobodnog vremena te uključivanju u društveno korisne aktivnosti.

Izvor: NZJZ, Služba za mentalno zdravlje

 


[OPŠIRNIJE]Raspored učionica i ulaska/izlaska iz škole
Anita Dujela / datum: 1. 9. 2020. 19:38

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju učenici će u školu ulaziti u različito vrijeme, na tri ulaza: glavni ulaz te dva ulaza na 1.katu lijevog i desnog krila škole. Učenici u  predmetnoj nastavi,  kao i oni u razrednoj, većinu nastavnog dana provodit će u istoj učionici. U drugim učionicama provodit će se samo dio nastave koji se temelji na praktičnom radu i vježbama (tehnička, likovna i glazbena kultura te informatika i kemija).

Radi optimalnog rasporeda učenika u provedbi epidemioloških mjera napravljen je raspored učenika po učionicama. Zbog prostornih specifičnosti, redoviti razredni odjeli 3. i 4. razreda bit će u učionicama desnog krila Predmetne nastave. 

Raspored razrednih odjela po učionicama, vrijeme i mjesto ulaska vaše djece u školu možete pogledati na poveznici.


[OPŠIRNIJE]Podjela svjedodžbi
Anita Dujela / datum: 7. 7. 2020. 14:46

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo vas kako će se podjela svjedodžbi za učenike upriličiti 9. srpnja 2020. (četvrtak) prema sljedećem rasporedu:

08,00  učenici 1.- 4. razreda, smjena "A"
08,30 učenici 1.- 3. razreda s produženim boravkom
09,00 učenici 5.- 7. razreda, smjena "A"
09,30 učenici 1. - 4. razreda, smjena "B"
10,00 učenici 5. - 7.razreda, smjena "B"

 

Svečana podjela svjedodžbi za učenike 8.ih razreda bit će 22.srpnja 2020. u 19,00 sati. Tom prilikom razrednici će prikupiti prijavnice  za upis u srednju školu. Pozivamo sve roditelje i učenike da navedenog dana dođu u školu.

 

Svim učenicima i roditeljima želimo veselo i ugodno ljeto, sa željom da se na jesen vidimo u stvarnoj školi! Sretno nam! angel

 


[OPŠIRNIJE]Izbor učenika/ice generacije
Željko Jurin / datum: 8. 6. 2020. 14:55

Kriterije za  izbor učenika generacije OŠ Žnjan-Pazdigrad za školsku godinu 2019./20. možete preuzeti klikom na poveznici


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednju školu
Anita Dujela / datum: 1. 6. 2020. 08:52

Dragi osmaši!

U srijedu, 3.lipnja 2020., u 17,00 sati u školi ćemo održati radionicu na temu upisa u srednju školu. Tom prilikom ćemo i obaviti i prijavu u sustav. Do tada pratite stranicu Upisi.hr i razmišljajte o svojim mogućnostima. Vidimo se! 

 


[OPŠIRNIJE]Zanimljivosti o planetu Zemlji
Anita Dujela / datum: 22. 4. 2020. 12:38

Klikom na sliku zaigrajte kviz ISTINA ili LAŽ!


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje
Anita Dujela / datum: 22. 4. 2020. 11:48

Dan planeta Zemlje prvi put je obilježen 22. travnja 1970. u SAD-u, s početkom buđenja svijesti o očuvanju okoliša i utjecaja ljudskog djelovanja na prirodu.

Danas se dan obilježava u cijelom svijetu, svake godine s posebnim fokusom, ali uvijek jednakim ciljem : razmišljanjem i djelovanjem u smjeru smanjenja čovjekovog štetnog učinka na okoliš.

Današnji Dan planeta zemlje je poseban zbog dva razloga. Naime, upravo je danas 50. rođendan ovog značajnog datuma i upravo se ove godine obilježava online. Kako i vi možete pomoći u očuvanju našeg planeta pogledajte u nastavku!

 


[OPŠIRNIJE]Posjeti virtualnim ucionicama
Anita Dujela / datum: 20. 4. 2020. 21:11

Dragi učenici (i roditelji),
sve vas najljepše pozdravljamo i nadamo se da ste svi zdravi i veseli!

U naredna dva tjedna posjetit ćemo vaše učionice. Ako nas želite nešto pitati, sada je najbolja prilika. Kontaktirati nas možete neposredno u vašim učionicama (Teams, ClassDojo).
Svakako, radujemo se biti s vama. Istovremeno, nadamo se da ćemo se uskoro vratiti u naše stvarne učionice.

Raspored posjeta možete vidjeti u nastavku.


[OPŠIRNIJE]Mjere i preporuke za unaprjeđenje rada s učenicima
Anita Dujela / datum: 13. 4. 2020. 20:35

Na sjednici Učiteljskog vijeća, 9.travnja 2020., u virtualnom okruženju putem Zoom platforme, donesene su opće mjere za unaprjeđenje rada. One su zajednički rezultat našeg promišljanja, ali i vaših prijedloga te komentara koje smo dobili analizom ankete provedene među roditeljima i učenicima.

Radi boljeg uvida i kvalitetnije suradnje, na poveznici navodimo najvažnije donesene mjere i preporuke za rad s našim učenicima.


[OPŠIRNIJE]Vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu
Anita Dujela / datum: 4. 4. 2020. 21:08

Dragi učenici i roditelji!

Kako još uvijek nije izvjesno kada ćemo se vratiti u školu, učitelji su od idućeg tjedna dužni započeti s procesima vrednovanja i ocjenjivanja nastave na daljinu, kako bismo omogućili zaključivanje ocjena na kraju ove nastavne godine.

Sigurni smo da imate mnogo pitanja za nas, a odgovore smo pokušali dati u skraćenim uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja koje smo pripremili za vas na ovoj poveznici.

Za sva pitanja, možete se obratiti i vašim učiteljima, ili stručnoj službi škole.

Također vas podsjećamo da svakako ispunitite anketu za roditelje te anketu za učenike, na linku kojeg su vam proslijedili vaši razrednici. Hvala vam!


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan dječje knjige
Anita Dujela / datum: 2. 4. 2020. 16:18

Svake godine na rođendan Hansa Christiana Andersena, 2. travnja, sjetimo se koliko su knjige za djecu važne u njihovu odrastanju, a kako ljubav prema čitanju treba razvijati od najranije dobi. Upravo iz tog razloga datum rođenja ovoga velikog književnika, autora nekih od najljepših svjetskih bajka, proglašen je Međunarodnim danom dječje knjige.

Budući da mi ove godine ne možemo biti jedni uz druge, niti se družiti u našoj školskoj knjižnici uz pokoju dobru priču, ovim putem potičemo učenike, ali i roditelje da posjete web stranice kampanje Čitaj mi  koja se bavi važnošću čitanja djeci od najranije dobi te izaberu neku od ponuđenih online aktivnosti i jednostavno uživaju!

Vaša knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Zagrebe, volimo te!
Anita Dujela / datum: 1. 4. 2020. 17:31

22.ožujka 2020. u 6:24 naš glavni grad Zagreb pogodio je snažan potres jačine 5,5 stupnjeva po Richteru. Najveći je to potres u gradu Zagrebu još od 1880. godine, i treći ikad zabilježen po svojoj jačini. Potres se dogodio u punom jeku svjetske  krize i pandemije virusa Covid 19, a time i strogih mjera socijalne izolacije koje su još uvijek na snazi. Tako su se naši Zagrepčani našli u iznimno teškoj situaciji, a naši učenici nisu ostali ravnodušni na te prilike.

Zajedno sa svojom učiteljicom kemije, naši sedmaši su dijelili poruke podrške i solidarnosti sa svojim prijateljima. Zahvaljujući tehnologiji, virtualno su surađivali i kreirali svoje plakate. Plakati su posebni upravo po vezi koja je okupila naše učenike i učiteljicu Nelu, a to je ta čarobna kemija. Kemija koja je spojila imena naših učenika, njihove poruke i kemijske elemente.

Zagrebe, volimo te!

Radovi pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Izvanredne vijesti (Sretan vam Dan smijeha!)
Anita Dujela / datum: 1. 4. 2020. 10:34

Danas je 1. travnja, 1. aprilililili, dan u kojem slavimo smijeh, šale, sitne nepodopštine i slatke podvale.U 3. b poslužili smo se web alatom za izradu udarne vijesti te smo otkrili i napisali udarne vijesti današnjeg dana.

Sve su redom istinite wink

Pod opširnije pogledajte izvanredne vijesti našeg 3.b razreda!

 


[OPŠIRNIJE]Savjetovalište za djecu i mlade i korona virus
Anita Dujela / datum: 1. 4. 2020. 10:06

Savjetovalište za djecu i mlade Službe za mentalno zdravlje NZJZ-SDŽ i dalje ostaje dostupno djeci i mladima kao i njihovim roditeljima i u novo nastalim okolnostima kroz  intervencije na daljinu:

E-savjetovalište:  Pitaj! Ne skitaj?      

Aplikacija za mentalno zdravlje NZJZ-SDŽ

Telefonsko savjetovanje: 021 599 696; 021 566 215

Više možete pročitati u nastavku!


[OPŠIRNIJE]Preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu
Anita Dujela / datum: 28. 3. 2020. 18:15

Ovih dana se stalno postavlja pitanje od strane roditelja i djece, koliko učenici trebaju dnevno učiti i kako se organizirati. Izvođenje nastave na daljinu predstavlja izazov za sve sudionike, jer se proces učenja i poučavanja odvija kod kuće pa je potrebno osigurati određene preduvjete za učenje.

Učiti kada, što, kako i koliko? Slijedeći pisane preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja, za vas smo pripremili kratak sažetak i najvažnije činjenice o učenju na daljinu.

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Autorska prava
Anita Dujela / datum: 28. 3. 2020. 16:53

Autorska prava osiguravaju vlasniku i/ili autoru ekskluzivno pravo da svojim uratkom i varijacijama istog raspolaže kako želi. U trenutnoj situaciji gdje smo cijelu nastavu prisiljeni premjestiti u online okružje ipak ne smijemo zaboraviti ovo važno pravo koje se često krši. Stoga podsjetimo se što su autorska prava i kako ih poštivati u učenju na daljinu.

Dragi učenici, na ovoj poveznici pogledajte prezentaciju koju je za vas pripremila naša školska knjižničarka.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kazališta
Anita Dujela / datum: 27. 3. 2020. 14:45

Svjetski dana kazališta se obilježava svake godine 27. ožujka. Povodom tog dana obično bi se većina nas zaputila prema najbližem kazalištu i uživala u probranom repertoaru. Ove godine to nije moguće što ne znači da su kultura i kazališne predstave nestale već su samo promijenile oblik. U našoj Virtualnoj knjižnicmožete pronaći brojne online predstave, a tradicionalnu poruku Hrvatskog društva dramskih umjetnika pročitajte i sami, pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Otvorena je virtualna knjižnica naše škole
Anita Dujela / datum: 25. 3. 2020. 18:22

Dragi učenici, učitelji i roditelji!

Pojam virtualne knjižnice  odnosi se na izvore koji su dostupnih u digitalnom obliku kojima se može pristupiti lokalno ili preko mreže. Pred sobom imate Virtualnu knjižnicu OŠ Žnjan-Pazdigrad za koju se nadamo da će Vam bar malo olakšati trenutnu situaciju i pomoći pri učenju! 

Vaša knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Škola na HRT3 i Sportskoj TV
Anita Dujela / datum: 24. 3. 2020. 16:20

Dragi učenici,

prateći nastavu na daljinu, učitelji će vas poticati da obrazovne sadržaje pratite na televizijskom programu. 

Učenici razredne nastave svakodnevno nastavu prate na HRT 3, prema ovom rasporedu:

Razred Termin Reprizno emitiranje
1.razred 8,00-9,00 14,00-15,00
2.razred 9,00-10,00 15,00-16,00
3.razred 10,00-11,00 16,00-17,00
4.razred 11,00-12,00 17,00-18,00

 

Učenici predmetne nastave rade u virtualnim učionicima, no učitelji će ih po svom izboru upućivati i na sadržaje koji se emitiraju na Sportskoj TV.

 

RASPORED EMITIRANJA OBRAZOVNIH SADRŽAJA PUTEM TELEVIZIJSKIH PROGRAMA

Čuvajte se, učite radosno i slušajte svoje roditelje! smiley


[OPŠIRNIJE]Upute za Teams aplikaciju
Anita Dujela / datum: 18. 3. 2020. 11:13

Dragi učenici,

na sljedećoj poveznici možete pronaći upute za korištenje Microsoft Teams aplikacije:

UPUTE MICROSOFT TEAMS


[OPŠIRNIJE]Popis virtualnih učionica za učenike predmetne nastave
Nataša Zvonar / datum: 17. 3. 2020. 17:59

Dragi učenici, popis virtualnih učionica možete vidjeti pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju