preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Zidovi nisu prepreke

Video Planet Zemlja

Časopis Istraživači

Video spot

Škola budućnosti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 202507
Ovaj mjesec: 5222
Ovaj tjedan: 363
Danas: 3
Lokalna zajednica

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Školski kurikulum

E-Dnevnik

Edit CodeSchool

Pretežno vedro

Memory igra

Prometna učilica

Safety net

Poštanski pretinac

Virtualna knjižnica

Upisi u srednju školu

Vijesti
2.travnja Svjetski dan svjesnosti o autizmu
Anita Dujela / datum: 2. 4. 2020. 20:12

2.travnja obilježili smo Svjetski dan svjesnosti o autizmu. 

Nismo svi isti i dobro da je tako. Kao i svoj drugoj djeci, djeci s autizmom nešto ide jako dobro, a u nekim područjima imaju poteškoća. Važno je znati da je bogatstvo u različitosti i da je svako dijete posebno na svoj način. 
Nakon što smo pogledali dokumentarni film o dječaku Janu koji ima Aspergerov sindrom iz spektra autizma, crtali smo plavi balon u koji smo upisali lijepe poruke za Jana i svu djecu s posebnim potrebama.
 
U nastavku pogledajte neke radove naših učenika 3.a.

[OPŠIRNIJE]Neka različitost bude naša snaga i naše bogatstvo
Anita Dujela / datum: 26. 3. 2020. 14:16

Down Syndrome International (DSI) službeno je odredio 21. ožujka kao Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Usprkos trenutnoj situaciji i odvijanju nastave na daljinu, učenici IV. B razreda su danas obukli različite čarape i tako dali podršku svim osobama s Down sindromom. Simbol šarenih čarapa predstavlja različitost, a ne nikako i manju vrijednost.

Pročitajte više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava eko grupe ,međunarodni projekt Ml-repair
Nataša Zvonar / datum: 1. 5. 2019. 22:26

 

Učenici eko grupe sudjelovali su u skupljanju otpada na plaži Pantan, u suradnji s udrugom Sunce. Naši vrijedni učenici prikupili su 14 kg plastike, 950 štapića za uši, 31 kg stakla, 3kg željeza i 13 kg tkanine. Velika količina otpada posvijestila im je veličinu problema koje uzrokuje otpad u moru. Dio otpada smo iskoristili za izradu  ugroženih morskih ptica i životinja što ćemo predstaviti na završnoj radionici.

Više pod OPŠIRNIJE


[OPŠIRNIJE]Projektna nastava: Čitam, dam, sretan sam
Anita Dujela / datum: 13. 3. 2019. 15:28

14. veljače je bio Međunarodni dan darivanja knjigom – učenici 1.d razreda uključili su se u akciju doniranja knjiga i slikovnica. U projektu “Čitam, dam, sretan sam” prvašići su se odvojili od svoje slikovnice te je darovali  Tetama i barbama pričalicama koji volontiraju na dječijem odjelu u KBC Split u želji da njihova slikovnica nekog drugog obraduje i razveseli.

Mjesecima skupljamo knjige, čitamo ih u razredu te se radujemo ako možemo nekog razveseliti s pričom koja je i nas razveselila –  “Svoju knjigu daruj , tuđe srce obraduj!” - kažu mali prvašići.

Posjetili su dječiji dnevni boravak U KBC Split zajedno s tetom pričalicom Sašom te uručili košare pune knjiga i slikovnica. Jednu košaru za knjige su učenici ukrasili za poklon, a drugu su darovali s priborom za oslikavanje kako bi je djeca sama u bolnici oslikaju po svojoj želji.

Darivanjem svoje slikovnice ili knjige, dijete uči dijeliti s drugima, pomagati drugoj djeci te širi spoznaju o tome da svako dijete dobije mogućnost da mu se čita.

F o t o g a l e r i j a


[OPŠIRNIJE]Humanost na dijelu -natjecanje mladih iz prve pomoći
Nataša Zvonar / datum: 10. 3. 2019. 21:27

Usvajaju ideje humanitarne vrijednosti i doprinosi širenju ideja solidarnosti, uzajamnog pomaganja u okruženju u kojem svjedočimo sve učestalijim elementarnim nepogodama i prirodnim katastrofama pridružili su se i učenici naše škole.

Ekipa u sastavu: Roko Smuđa, Szofi Pincolić, Ante Gudelj, Paula Marić, Lara Marić, Petar Mandić, uz Laru Zavorović, Aniu Mužinic, Francesku Bažević natječući se pokazali su zavidnu vještinu pružanja prve pomoći i praktične sposobnosti koju su savladali u vrlo kratkom vremenu, a uz to iskazali želju za nastavkom suradnje s Crvenim križem kroz volonterski rad. Ovim putem se zahvaljujemo svim djelatnicima Crvenog križa (posebno volonterki Kati) koji su nam nesebično pomagali kod obuke.

 

Profesorica biologije i kemije N. Sikirica


[OPŠIRNIJE]Tematske maškare: Više cvijeća, manje smeća!
Anita Dujela / datum: 9. 3. 2019. 12:00

Ove godine su se učenici 3.c razreda zajedno sa svojim učiteljicama Anom i Tihanom uputili u Đardin na Dičji splitski krnjeval. Motivirani porukom "više cvijeća manje smeća" marljivo smo izrađivali maske. Maškaranu povorku su sačinjavali cvjetovi, kontejneri za otpad, plastični otpad, papirnati otpad, more i rijeka. Učiteljice su željele potaknuti učenike da sudjeluju u zaštiti okoliša kao aktivni građani razvrstavanjem otpada, pravilnim odnosom prema vodama i moru, uljepšavanjem okoliša i pravilnim odnosom prema biljkama. Umjesto da gledamo smeće željeli smo saditi i uzgajati cvijeće.

U Đardinu smo najprije uživali u predstavi Čarobna šuma, a zatim smo otišli na pozornicu predstavljajući našu školu. Zajedno s mnoštvom mališana i roditeljima smo se uputili na Rivu čineći maškaranu povorku. Povorku je predvodio dida Toni koji je izrazio želju da se slika s nama. 

Hvala dragim roditeljima što su doveli djecu i strpljivo ih čekali.
Slike pod opširnije!
 

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju