preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pobjednici EP

Zidovi nisu prepreke

Planet Zemlja

Časopis Istraživači

Video spot

Škola budućnosti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 227905
Ovaj mjesec: 4340
Ovaj tjedan: 277
Danas: 277
Lokalna zajednica

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Školski kurikulum

E-Dnevnik

Edit CodeSchool

eSavjetovalište

Pretežno vedro

Memory igra

Prometna učilica

Safety net

Poštanski pretinac

Virtualna knjižnica

Upisi u srednju školu

Izvanučionička nastava
Izvanučionička nastava: Od zrna do kruha
Anita Dujela / datum: 18. 10. 2019. 19:18

Sunčani jesenski dan učenici drugih razreda naše škole proveli su u Etno agro parku “Stella Croatica”, Klis.

Stručni vodiči proveli su ih kroz seosko gospodarstvo. Vidjeli su konobu, komin, pravi seoski dvor okružen kamenim kućama i još mnogo toga. Ušli su u potpuno namještenu starinsku sobu, opipali slamaricu u kočeti i tako doživjeli način života naših starih.

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava: Orijentacija u prostoru - Kreševo brdo
Anita Dujela / datum: 18. 10. 2019. 19:09
Klikom na sliku pokrenite interaktivne sadržaje slike.
Klikom na oznake na slici saznat ćete gdje smo bili i što smo naučili.
 
3.a i 3.b s učiteljicama Petrom Boljat i Danielom Kuić


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava eko grupe ,međunarodni projekt Ml-repair
Nataša Zvonar / datum: 1. 5. 2019. 22:26

 

Učenici eko grupe sudjelovali su u skupljanju otpada na plaži Pantan, u suradnji s udrugom Sunce. Naši vrijedni učenici prikupili su 14 kg plastike, 950 štapića za uši, 31 kg stakla, 3kg željeza i 13 kg tkanine. Velika količina otpada posvijestila im je veličinu problema koje uzrokuje otpad u moru. Dio otpada smo iskoristili za izradu  ugroženih morskih ptica i životinja što ćemo predstaviti na završnoj radionici.

Više pod OPŠIRNIJE


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava: Seosko gospodarstvo
Anita Dujela / datum: 16. 4. 2019. 14:29

Naši prvaši tjedan pred uskršnje praznike započeli su u prirodi, pod stoljetnim hrastovima Etno eko sela Škopljanci, u Radošiću. Nakon obilaska seoskog gospodarstva posjetili smo Muzej u kojem smo vidjeli predmete kojima su se koristili ljudi u prošlosti. Zapjevali smo i zasvirali gusle, počastili se domaćim fritulama i sokom. Na prostranim livadama igrali smo nogomet, rukomet, badmintom, igru skrivača te se zabavljali u dječjem parku. Igra na svježem zraku nastavila se nakon obilnog i ukusnog ručka na seoskom gospodarstvu. Domaćin nam je pripremio prigodno uskršnje iznenađenje gdje su se naši prvaši slikali među zečićima i pilićima. Sretni i zadovoljni vratili smo se u popodnevnim satima. 


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava: Muzejska radionica
Anita Dujela / datum: 16. 4. 2019. 14:09

12.4. 2019. godine, učenici trećih razreda  naše škole posjetili su Etnografski muzej grada Splita kako bi upoznali  određene elemente tradicijske kulture Dalmacije.

Susreću dvije etnografske kulturne zone: dinarska karakteristična za dalmatinsko zaleđe te jadranska karakteristična za otoke i priobalni dio, od kojih svaka obiluje svojim posebnostima. Uživali su u razgledavanju i upoznajvanju s tradicijskim načinom odijevanja i ukrašavanja stanovnika Dalmacije, predstavljanju   tradicijskog oružja ovog područja i pojedinih primjera tradicijskog rukotvorstva i pokućstva. Doživjeli su vjeran ambijent pučke sobe namještene autentičnim namještajem s početka prošlog stoljeća.

Po završetku obilaska muzeja, učenici su sudjelovali u muzejskoj radionici. Na platnenim vrećicama oslikavali su ritam i niz pojedinih uzoraka- ornamente.


[OPŠIRNIJE]Tematske maškare: Više cvijeća, manje smeća!
Anita Dujela / datum: 9. 3. 2019. 12:00

Ove godine su se učenici 3.c razreda zajedno sa svojim učiteljicama Anom i Tihanom uputili u Đardin na Dičji splitski krnjeval. Motivirani porukom "više cvijeća manje smeća" marljivo smo izrađivali maske. Maškaranu povorku su sačinjavali cvjetovi, kontejneri za otpad, plastični otpad, papirnati otpad, more i rijeka. Učiteljice su željele potaknuti učenike da sudjeluju u zaštiti okoliša kao aktivni građani razvrstavanjem otpada, pravilnim odnosom prema vodama i moru, uljepšavanjem okoliša i pravilnim odnosom prema biljkama. Umjesto da gledamo smeće željeli smo saditi i uzgajati cvijeće.

U Đardinu smo najprije uživali u predstavi Čarobna šuma, a zatim smo otišli na pozornicu predstavljajući našu školu. Zajedno s mnoštvom mališana i roditeljima smo se uputili na Rivu čineći maškaranu povorku. Povorku je predvodio dida Toni koji je izrazio želju da se slika s nama. 

Hvala dragim roditeljima što su doveli djecu i strpljivo ih čekali.
Slike pod opširnije!
 

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju