preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 82331
Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Video spot

Škola budućnosti OŠ Žnjan-Pazdigrad

Linkovi:

 

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
DN iz kemije

E-Dnevnik

 

Školski kurikulum

Upisi u srednju školu

 

Pretežno vedro

Prometna učilica

Safety net

Izvanučionička nastava
Izvanučionička nastava eko grupe ,međunarodni projekt Ml-repair
Nataša Zvonar / datum: 1. 5. 2019. 22:26

 

Učenici eko grupe sudjelovali su u skupljanju otpada na plaži Pantan, u suradnji s udrugom Sunce. Naši vrijedni učenici prikupili su 14 kg plastike, 950 štapića za uši, 31 kg stakla, 3kg željeza i 13 kg tkanine. Velika količina otpada posvijestila im je veličinu problema koje uzrokuje otpad u moru. Dio otpada smo iskoristili za izradu  ugroženih morskih ptica i životinja što ćemo predstaviti na završnoj radionici.

Više pod OPŠIRNIJE


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava: Seosko gospodarstvo
Anita Dujela / datum: 16. 4. 2019. 14:29

Naši prvaši tjedan pred uskršnje praznike započeli su u prirodi, pod stoljetnim hrastovima Etno eko sela Škopljanci, u Radošiću. Nakon obilaska seoskog gospodarstva posjetili smo Muzej u kojem smo vidjeli predmete kojima su se koristili ljudi u prošlosti. Zapjevali smo i zasvirali gusle, počastili se domaćim fritulama i sokom. Na prostranim livadama igrali smo nogomet, rukomet, badmintom, igru skrivača te se zabavljali u dječjem parku. Igra na svježem zraku nastavila se nakon obilnog i ukusnog ručka na seoskom gospodarstvu. Domaćin nam je pripremio prigodno uskršnje iznenađenje gdje su se naši prvaši slikali među zečićima i pilićima. Sretni i zadovoljni vratili smo se u popodnevnim satima. 


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava: Muzejska radionica
Anita Dujela / datum: 16. 4. 2019. 14:09

12.4. 2019. godine, učenici trećih razreda  naše škole posjetili su Etnografski muzej grada Splita kako bi upoznali  određene elemente tradicijske kulture Dalmacije.

Susreću dvije etnografske kulturne zone: dinarska karakteristična za dalmatinsko zaleđe te jadranska karakteristična za otoke i priobalni dio, od kojih svaka obiluje svojim posebnostima. Uživali su u razgledavanju i upoznajvanju s tradicijskim načinom odijevanja i ukrašavanja stanovnika Dalmacije, predstavljanju   tradicijskog oružja ovog područja i pojedinih primjera tradicijskog rukotvorstva i pokućstva. Doživjeli su vjeran ambijent pučke sobe namještene autentičnim namještajem s početka prošlog stoljeća.

Po završetku obilaska muzeja, učenici su sudjelovali u muzejskoj radionici. Na platnenim vrećicama oslikavali su ritam i niz pojedinih uzoraka- ornamente.


[OPŠIRNIJE]Tematske maškare: Više cvijeća, manje smeća!
Anita Dujela / datum: 9. 3. 2019. 12:00

Ove godine su se učenici 3.c razreda zajedno sa svojim učiteljicama Anom i Tihanom uputili u Đardin na Dičji splitski krnjeval. Motivirani porukom "više cvijeća manje smeća" marljivo smo izrađivali maske. Maškaranu povorku su sačinjavali cvjetovi, kontejneri za otpad, plastični otpad, papirnati otpad, more i rijeka. Učiteljice su željele potaknuti učenike da sudjeluju u zaštiti okoliša kao aktivni građani razvrstavanjem otpada, pravilnim odnosom prema vodama i moru, uljepšavanjem okoliša i pravilnim odnosom prema biljkama. Umjesto da gledamo smeće željeli smo saditi i uzgajati cvijeće.

U Đardinu smo najprije uživali u predstavi Čarobna šuma, a zatim smo otišli na pozornicu predstavljajući našu školu. Zajedno s mnoštvom mališana i roditeljima smo se uputili na Rivu čineći maškaranu povorku. Povorku je predvodio dida Toni koji je izrazio želju da se slika s nama. 

Hvala dragim roditeljima što su doveli djecu i strpljivo ih čekali.
Slike pod opširnije!
 

[OPŠIRNIJE]Posjet osmih razreda Vukovaru
Nataša Zvonar / datum: 5. 11. 2018. 18:15

U sklopu obveznog dvodnevnog programa Posjet osmih razreda Vukovaru učenici naše škole krenuli su 21. listopada u posjet Gradu Heroju, u pratnji razrednika 8. razreda, te N. Sikirice i J. Bodrožića-Selaka. Dug put učenici su kratili pjesmom i zanimljivim predavanjima učitelja Jukića o geografskim osobitostima i ostalim znamenitostima krajeva kojima smo prolazili. 

 

Više pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Projekt: Zaljubimo se u čitanje
Anita Dujela / datum: 5. 11. 2018. 14:16

Knjiga je čovjeku najveći prijatelj.

Vođeni ovom idejom, krenuli smo u realizaciju projekta “Zaljubimo se u čitanje.” Prvi korak je bio posjet Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

Knjižničarka Gradske knjižnice upoznala nas je s organizacijom knjižnice, ponovili smo što znači signatura koju možemo naći na poleđini knjiga, te nas povela u obilazak knjižnice.

Uživali smo, okruženi mirisom i šarenilom knjiga, kretati se među mnogobrojnim policama, a otkrili smo i odjele s igračkama, filmovima i igricama.Zaključili smo da bi našu Gradsku knjižnicu trebali češće posjećivati.


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava: Prvi razredi u Antoničinom mlinu
Anita Dujela / datum: 18. 10. 2018. 10:41

U utorak, 16.10.2018. god,  prvaši naše škole su u pratnji svojih učiteljica, knjižničarke te pedagoginje prelijepi jesenski dan proveli na terenskoj nastavi  u okviru obiježavanja Dana kruha. Posjetili su Antoničin mlin u Žrnovnici, jedini preostali mlin na istoimenoj rijeci – Žrnovnici.  Kroz zanimljive radionice učenici su se imali prilike upoznati s radom mlina pomoću kojeg se dobiva brašno kao i prije 600 godina, promatrali su postupak dobivanja brašna, a zatim su sami svojim ručicama umijesili peciva koja su  naposlijetku i kušali. Naravno, nije nedostajalo igre i smijeha nakon čega su se sa velikim osmjehom  i zadovoljstvom vratili svojim kućama.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Opasnosti i kodovi sigurnosti na vodi
Anita Dujela / datum: 3. 7. 2018. 21:06

Iako s malim zakašnjenjem, vjerujemo kako ćemo vas razveseliti kratkim foto zapisom radionice Opasnosti i kodovi sigurnosti na vodi (Hrvatski crveni križ).

Tijekom jednog lipanjskog jutra, naši trećaši učili su o opasnostima vezanim uz vodu (more); kako se sigurno ponašati, a jednako tako se i zabaviti, koja su pravila sigurnosti te o radu spasilačke službe.

Najzabavniji dio igre zasigurno je bila vježba koju djeca izvode korištenjem radio stanica. U nastavku pogledajte fotografije!


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava: Blago našeg Marjana
Anita Dujela / datum: 20. 4. 2018. 16:51

U petak, 13.4.2018. god. četvrtaši  naše škole su,  u pratnji svojih učiteljica  i uz stručno vodstvo edukatora,  proljetno jutro umjesto u školskim klupama proveli na svježem zraku Park- šume Marjan, u okviru projekta „ Blago našeg Marjana“.

Riječ je, podsjetimo, o terenskoj nastavi, točnije poučnoj šetnji koju je osmislio Grad Split s ciljem razvijanja svijesti o zaštiti prirode i očuvanju vrijedne kulturne baštine kod najmlađih.

Nastavak pod opširnije.

Natalija Trogrlić i Ana Domazet


[OPŠIRNIJE]Izlet učenika 1.a,b,c
Anita Dujela / datum: 19. 4. 2018. 21:21

Učenici prvih razreda u petak su u sklopu izvanučioničke nastave posjetili jedini preostali mlin na rijeci Žrnovnici - Antoničin mlin. Samo nekoliko kilometara daleko od Splita nalazi se prekrasno izletovalište na rijeci Žrnovnici. Tamo su se učenici imali priliku upoznati s radom mlina u kojem se dobiva brašno na isti način kao i prije stotinu godina. Učenici su prvo poslušali poučno predavanje o vrstama žitarica te promatrali postupak dobivanja brašna, a zatim su imali priliku sami mijesiti kruščiće te su ih naposljetku ponijeli kući kao ukusni suvenir. Ništa manje važna ni zanimljiva nije bila igra u prirodi koja je uslijedila. Nakon vuče konopa, ljuljanja, graničara, igre skrivača i hvatanja nije preostalo ništa drugo već da se sa širokim osmijehom, preplavljeni umorom i srećom vratimo kući.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Salona-Klis
Anita Dujela / datum: 18. 4. 2018. 20:43

Učenici drugih i trećih razreda posjetili su poučne lokalitete na relaciji Salona-Klis Pritom su naučili, ne samo nove činjenice, već i nove (iako "stare") vještine. Sve se može, kad se hoće!

 


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava: kino i ASK tereni
Anita Dujela / datum: 18. 4. 2018. 17:54

Završetkom uskrsnih praznika nismo zaboravili na zeku. Petar Zecimir nas je pozvao u kino. Učiteljice razredne nastave su povele svoje učenike kako bismo gledali zeca koji se suočava s velikim životnim izazovima i nevoljama.

Zabavljeni Petrovim avanturama htjeli smo provjeriti trčimo li brzo kao što zec skače pa smo posjetili Atletski sportski klub "ASK" Split. Njihovi poučni treneri su nas upoznali s atletskim disciplinama.
 
U nastavku pogledajte naše foto zapise!  
 
Učiteljice razredne nastave 
 
 

[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava u Sinju
Nataša Zvonar / datum: 17. 4. 2018. 10:29

 

 

U petak su učenici sedmih i osmih razreda posjetili Sinj. Taj dan, izvanučioničku nastavu smo imali u Muzeju Alke, franjevačkom samostanu i alkarskoj ergeli. Vodič nam je bio novoizabrani alkarski vojvoda Boško Ramljak, istinski zaljubljenik u Sinj, Cetinsku krajinu i Alku. Naučili smo puno o viteškog povijesti grada Sinja, Alci, ali i o važnosti očuvanja tradicije i nacionalnog identiteta na primjeru Sinja i Cetinsku krajine. 


[OPŠIRNIJE]Sigurno i vješto u prometu
Anita Dujela / datum: 13. 3. 2018. 08:14

Učenici 3. i 4. razreda naše škole,uz pratnju svojih učiteljica, posjetili su Školski prometni poligon.

Cilj ovog posjeta je usvojiti i ponoviti saznanja o prometnim pravilima i sudjelovanju u prometu, kako bi se povećala sigurnost djece u prometu.

Više pogledajte u nastavku!

 


[OPŠIRNIJE]"Šporki Špiro i neposlušna Tonka", 2.a i 2.b
Anita Dujela / datum: 25. 1. 2018. 13:28

Dana 22.1.2018. godine učenici 2.a i 2.b zajedno sa svojim učiteljicama i u pratnji naše pedagoginje Anite posjetili su Gradsko kazalište lutaka. Putem do kazališta pokazali su kako poštuju i primjenjuju sva pravila ponašanja u autobusu, na cesti i u kulturnim ustanovama. Svoju vedrinu, veselje, opuštenost, jednostavnost i posebnost pokazali su zajedničkim pjevanjem u autobusu, a i gradske prolaznike nisu ostavili ravnodušnima pjevajući poznate klapske pjesme sa uličnim sviračima. U Gradskom kazalištu lutaka gledali smo predstavu „Šporki Špiro i neposlušna Tonka“. Učenici su uživali u predstavi, a svoje zadovoljstvo iskazali su darujući glumcima veliki pljesak na samom kraju predstave. Vratili su se u školu noseći sa sobom poruku koju su izvukli iz predstave, a to je da uvijek budu svoji i misle svojom glavom. U nastavku pogledajte fotografije!

Tihana Ćurčija


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju