preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 82331
Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Video spot

Škola budućnosti OŠ Žnjan-Pazdigrad

Linkovi:

 

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
DN iz kemije

E-Dnevnik

 

Školski kurikulum

Upisi u srednju školu

 

Pretežno vedro

Prometna učilica

Safety net

Belinda Buzov
Sv.Valentin, zaštinik zaljubljenih
Anita Dujela / datum: 14. 2. 2019. 15:56

Sveti Valentin je svećenik i mučenik iz 3.stoljeća. Njegov se blagdan od davnina slavi 14.veljače, a poznat je i kao blagdan zaljubljenih - Valentinovo. Rimski martirologij ( zbirka tekstova o mučenicima ) spominje sv. Valentina. Tu se o sv. Valentinu kaže da je bio svećenik u Rimu i da se odlikovao mudrošću i kreposnim životom. Zbog toga je uživao veliki ugled i kod pogana i kod kršćana. 

Po čemu je onda sv. Valentin zaštitnik zaljubljenih, na temelju čega se slavi današnje popularno Valentinovo? Prema jednoj od legendi, sveti je Valentin volio ruže, mirisno cvijeće, koje je poklanjao zaručnicima da bi im na taj način zaželio sretno bračno zajedništvo. Običaj biranja odabranice na Valentinovo najprije se proširio u Engleskoj i Škotskoj. Poznato je da su u 16. stoljeću mladići ostavljali ljubavne poruke i čestitke na pragu svoje odabranice. Čestitke su bile pažljivo izrađene, obrubljene čipkom ili ukrasnom vrpcom i to su vjerojatno bile prve čestitke i razglednice ikada poslane.

U nastavku pročitajte pjesmu naše učenice.


[OPŠIRNIJE]Molitva za početak školske godine
Anita Dujela / datum: 11. 9. 2018. 13:33

Gospodine, hvala Ti za dar obrazovanja.

Hvala Ti za novi početak, za novu školsku godinu. Dok danas šaljem svoju djecu van, u svijet, znam da ćeš Ti ići ispred njih. Molim da Tvoja prisutnost bude njihova zaštita od svakog zla, bilo fizičkog, bilo emocionalnog. Hvala Ti za sve učitelje koji su posvetili svoje živote poučavanju naše djece.

Molim Te da imaju dovoljno snage i mudrosti za svakodnevne izazove.

Molim za svaki Tvoj blagoslov nad našom školom. Gospodine, molim Te, otvori umove i srca naše djece dok se svaki dan susreću s novim informacijama i zadacima.

Molim Te, zaštiti njihova srca od svega što nije Tvoja Istina.

Molim Te da ne budu preopterećeni nego da uživaju u novim iskustvima i spoznajama.

Molim Te da njihovi učitelji imaju otvorene oči i srca za potrebe svojih učenika.

Molim Te, Oče, da naša djeca budu okružena dobrim prijateljima i školskim kolegama. Neka naša djeca budu blagoslov i izvor nade svima s kojima se budu susretali! Gospodine, znam da je obrazovanje naše djece suradnja između obitelji i škole.

Molim Te za jedinstvo i mir dok zajedno budemo radili na dobrobit naše djece.

Hvala Ti što nam Ti omogućavaš dobro obrazovanje!

(izvor: Bitno.net, Djeca su svjetlo svijeta)


[OPŠIRNIJE]U zagrljaju moje mame
Anita Dujela / datum: 6. 9. 2018. 19:24

Kao pripravu za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Splitu i Solinu, Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao je natječaj literarnih i likovnih radova. U skladu s geslom susreta "Obitelj - izvor života i radosti", natječaj je slijedio okvirnu temu "U zagrljaju moje mame". 

Ponosni na naše učenike Milenu, Luciju, Luku i Adriana obavještavamo Vas da će se svečana promocija zbornika i prigodna izložba likovnih radova održati 11.rujna 2018.g. u 19,00 sati u velikoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu.

Voditeljice: vjeroučiteljica i učiteljice PB


[OPŠIRNIJE]Svečan dan za naše trećaše
Anita Dujela / datum: 10. 5. 2018. 12:05
U nedjelju 6. svibnja u župnoj crkvi Gospe od Milosrđa je upriličena proslava sakramenta prve svete pričesti. Tog dana je 79 djece prvi put u punini sudjelovalo u euharistiji. Među njima su i učenici 3.a i 3.b iz naše škole. Bilo je dirljivo vidjeti njihova uzbuđena lica. Njihovo je zajedništvo dobilo jednu novu ozbiljnost i smisao. Znaju da ih se od ovoga dana smatra zrelijima i odgovornijima. Dugo su se sa župnikom don. Antom Čotićem pripremali za ovaj dan. Uz podršku svojih roditelja, rodbine i prijatelja, kao i uz prisutnost svojih učiteljica i vjeroučiteljice, svečano su ušli u zajednicu svih onih koji blaguju za zajedničkim stolom u Crkvi.
 
Belinda Buzov

[OPŠIRNIJE]Liturgijska grupa osvaja učenjem i igrom
Anita Dujela / datum: 17. 3. 2018. 10:31

Članovi Liturgijske grupe su osmislili igru Križni put. Igra spaja zabavu i učenje. Bacanjem kocke se pomičući figurice napreduje kroz igru od starta do uskrsnuća. Putem se prolazi kroz 14 postaja križnog puta. Igrači su na postajama zaštićeni od rušenja i od zadataka. Na svim ostalim poljima izvlače kartice s pitanjima te idu dva polja naprijed za točan ili dva polja unatrag za netočan odgovor. Igrajući ovu igru učenici su kao njeni kreatori bili iznimno ponosni te su istinski uživali u igri i u druženju. 

Belinda Buzov


[OPŠIRNIJE]Golgota
Anita Dujela / datum: 14. 3. 2018. 09:44

6.a, 6.b


[OPŠIRNIJE]Od Golgote do radosti Života
Anita Dujela / datum: 14. 3. 2018. 09:05
Kroz Korizmu su učenici na nastavi vjeronauka razmišljali o otajstvu križa, glavnog simbola kršćanske vjere. Učenici šestih razreda su bojom pokušali izraziti dubinu poruke križa kao i slojevitost koja se otkriva kroz život. Križ u sebi nosi svjetlo za čovjekov život, no ne uspijevamo uvijek kroz tegobne slojevitosti života doći do toga svjetla. 
 
Belinda Buzov

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju