preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 82331
Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Video spot

Škola budućnosti OŠ Žnjan-Pazdigrad

Linkovi:

 

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
DN iz kemije

E-Dnevnik

 

Školski kurikulum

Upisi u srednju školu

 

Pretežno vedro

Prometna učilica

Safety net

Josipa Strikić
Međunarodni dan osoba s Down sindromom
Anita Dujela / datum: 25. 3. 2019. 13:42

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Down sindroma u potrostručenju ( trisomiji) 21. kromosoma. Zajedno sa svojim učiteljicama Josipom,Tihanom i Anom, asistenticom Andreom i članicom Udruge Sindrom Down 21 Split, malom Marijom, učenici 3.a i 3.c izabrali su proslaviti ovaj Dan upravo na Međunarodni dan sreće, 20. ožujka. 

Više pod OPŠIRNIJE!


[OPŠIRNIJE]Projekt suradnje s Udrugom Sindrom Down 21 Split
Anita Dujela / datum: 25. 2. 2019. 09:15

Svjesni smo toga kako se u današnjem svijetu mnogo toga promijenilo. Ne samo od obaveza, prijateljstava, već su i neke druge stvari postale vrijednije od onoga prijašnjeg. Ljudi su puno zaposleniji, nemaju mogućnosti provoditi vrijeme sa svojim bližnjima, kako bi to oni htjeli, što dovodi do smanjenja topline, radosti i ljubavi među odraslima, ali i djecom. Učenici naših razreda svjesni su kako nismo izgledom svi jednaki, ali srcem i onim što nosimo u sebi jesmo.

Djeca su najveća radost i pravi primjer sreće i ljubavi i s tim ciljem učiteljice J. Strikić i T. Ćurčija krenule se u realizaciju svoga projekta. U nastavku pogledajte prikaz dijela projekta "Male ruke, velika sreća"!


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan štednje
Anita Dujela / datum: 7. 11. 2018. 17:16

Pod geslom 'Zrno po zrno - pogača, kamen po kamen-palača' učenici 3.a obilježili su Međunarodni dan štednje. Naučili smo zašto je važno štediti vodu, energiju, novac, vrijeme provedeno uz tehnologiju... Mudre izreke, svoj ili obiteljski plan štednje pisali su na šarenim papirnatim kasicama koje su vrijedno nacrtali i izrezali. MUDAR ČOVJEK ŠTEDI VRIJEME, RIJEČI I NOVAC, jedna je od važnih poruka. Ovu školsku godinu u okviru projekta MOJ PRIJATELJ DOWN učenici 3.a zasigurno neće štediti LJUBAV, OSMIJEH I DOBROTU, što već počinju dokazivati izradom razrednog plana štednje i skupljanjem novca u razrednoj kasici!


[OPŠIRNIJE]Mama je drugo ime za ljubav (2.a)
Anita Dujela / datum: 14. 5. 2018. 15:56

Povodom Majčinog dana, na satu hrvatskog jezika iz nastavnog područja jezičnog izražavanja naučili smo opisati - mamu. Temu smo obradili zapažajući razne likove i usvajali kako opisati lik prema planu. 

Sara: ".... Njene osobine su kuhanje, duhovitost i ples. Uvijek se smiješi. Volim je najviše jer je s njom najljepše..."
Natali: ".... Ima tamne oči crne kao noći. Zove se Marina. Obrazi su joj rumeni. Vitka je, nosi haljine i voli se šminkati. Volim svoju mamu zato što me rodila..."

Na likovnoj kulturi iz nastavnog područja modeliranja i građenja i likovnog problema glatke i hrapave povrsine, izrađivali smo magnetić u obliku cvijeta tulipana. Napravljene magnetiće za mame uklopili smo i u obradu nastavne teme iz matematike - Množenje broja 6. Kako u matematici, tako i u životu, ono što se dijeli, to se i množi!

Josipa Strikić


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje, 2.a
Anita Dujela / datum: 3. 5. 2018. 12:15

Kroz središnju temu  iz prirode i društva "Zaštita i čuvanje okoliša" učenici 2.a usvojili su ključne pojmove otpad, kućno smeće, razvrstavanje, recikliranje, koje smo obradili i na ostalim predmetima. Na satu razrednika gledali smo prezentaciju "Eko vodič". Temu smo povodom Dana planeta zemlje korelirali i na satu likovne kulture kroz nastavno područje ploha - grafički dizajn. Učenici su od jednokratnih plastičnih čaša, vune i dugmadi dizajnirali i oblikovali uporabne predmete (vazice i cvijeće), a od jednokratnih kartonskih vrećica i plastičnih čepova ukrasno stablo i cvijeće. Na satu hrvatskog jezika nakon rada na tekstu Dan planeta Zemlje, Nade Mihoković- Kumrić u završnom dijelu sata čitali smo i ispisivali eko pravila za naš Razredni eko kodeks. Pod geslom" Otpad, a ne smeće! ",  produbili smo ekološku svijest u svojoj učionici, uljepšali ju, a čineći korisno za sebe učinili smo korisno i za naš planet Zemlju!

Josipa Strikić 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju