preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 82331
Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Video spot

Škola budućnosti OŠ Žnjan-Pazdigrad

Linkovi:

 

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
DN iz kemije

E-Dnevnik

 

Školski kurikulum

Upisi u srednju školu

 

Pretežno vedro

Prometna učilica

Safety net

Viktorija Caktaš
Dramska družina na svečanom prijemu kod splitskog gradonačelnika
Anita Dujela / datum: 18. 1. 2019. 08:49

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je jučer učenike splitskih osnovnih škola koji su u protekloj školskoj godini postigli izvrsne rezultate na državnim natjecanjima i smotrama.

- Nema ljepšeg početka godine od druženja s vama. Čestitam vam na iznimnim uspjesima, na trudu i radu. Iznimno sam ponosan na vas. Vi ste ponos ovog grada i države, najvrjednije što imamo. Razvijajte dalje svestranost i talente koji imate, nastavite slijediti svoje snove, jer svaki trud se isplati i vrati kroz ispunjenje i zadovoljstvo -  kazao im je gradonačelnik, poručivši mentorima da ih čuvaju kao 'kap vode na dlanu', hrabre i prate u njihovom daljnjem napredovanju, pri čemu će i Grad Split uvijek biti uz njih.  (Izvor: Grad Split, službeni glasnik)

Ponosni smo na svoje učenike koji su predstavljali OŠ Žnjan-Pazdigrad prošle godine na smotri LiDraNo igrokazom "Ja imam san".

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Tjedan cjeloživotnog učenja
Nataša Zvonar / datum: 17. 10. 2018. 22:12
U okviru Tjedna cjeloživotnog učenja u našoj školi organizirane su brojne zanimljive radionice. U kreativnom kolažu našla se zanimljiva dramska , ali i flamenco radionica koju je vodila prof. hrvatskog jezika Viktoria Caktaš. Na dramskoj radionici polaznici su učili dramske igre, improvizacije, otškrinuli vrata dramskog stvaralaštva. Polaznici flamenco radionice naučili su osnovne flamenco ritmove i stilove, rad ruku (braceo), rad nogu (zapateado) i započeli svoju prvu flamenco koreografiju. Polaznici su bili vrtićarci, osnovnoškolci i odrasli. Sve generacije zajedno su novim sadržajima stvarali nove sinapse, a ples i dramska umjetnost svakako su dokazano najbolji lijekovi  u borbi protiv starenja mozga.

[OPŠIRNIJE]Lektira, reklama, dramatizacijia i narodne priče
Nataša Zvonar / datum: 4. 10. 2018. 16:53
Dan koji se pamti nije prva lektira, ali ova će se svakako zapamtiti po sjajnim reklamama.
Učenici šestih razreda trebali su osmisliti marketinške trikove kako bi privukli kupce da  pročitaju knjigu. Waitapu i Poljubit ću je uskoro, možda, dobili su svoje plakate u vidu reklama.
Pogledajte i procijenite biste li ih kupili i pročitali.
Dramatizacija Roka, učenika šestog razreda bila je više nego zanimljiva, jer smo slušali duhovit razgovor likova iz romana Waitapu, kostim morskog psa i zvučne efekte osmislio je sam. Bravo!
Nakon čitanja narodnih priča, snimali smo bake i djedove pa poslušajte i otploviti u romantičnu prošlost kad se uz vatru slušalo o vilama.
 
Fotografije pogledajte u našoj fotogaleriji., a  audiozapis "Priče o vilama" poslušajte klikom na poveznicu.

[OPŠIRNIJE]Državni LiDraNo 2018.
Nataša Zvonar / datum: 21. 3. 2018. 20:18

Dramska skupina naše škole bila je od 19. do 21.3 na državnoj Smotri LiDraNo 2018. koja se održala u Primoštenu. Dugo smo se spremali za ovu tako važnu Smotru.

Igrokaz "Ja imam san" autorice i voditeljice skupine Viktorije Caktaš našao se među najboljim u državi. Naši glumci (Branka Šarić, Mara Eva Marković, Nora Marasović Rossi, Rafael Batinić, Dino Mičijević, Branimir Udovičić, Patricija Babić i Lara Zavorović) bili su zaista sjajni, uigrani. Bilo je ovo jedno lijepo novo iskustvo, predstavili smo školu, naš grad i županiju. Dobili smo sugestije i ideje za daljnji rad. Stekli smo nova prijateljstva, ali i poneke simpatije...

Do nekog novog LiDraNa, pozdrav!

Čestitamo mentorici i našim glumcima!  Zaista imamo san!


[OPŠIRNIJE]Susret s književnicom
Nataša Zvonar / datum: 21. 3. 2018. 15:03


[OPŠIRNIJE]Svi u Primošten podržati našu dramsku ekipu!
Nataša Zvonar / datum: 16. 3. 2018. 17:22

Sjajan prilog s HRT-a možete pogledati na našoj stranici, a u utorak 20.3. možete podržati našu dramsku ekipu u Hotelu Zora u Primoštenu gdje će se održati Smotra LiDraNo 2018.

Sretno!


[OPŠIRNIJE]OŠ Žnjan-Pazdigrad pozvana na državnu razinu Smotre LiDraNo 2018.
Nataša Zvonar / datum: 7. 3. 2018. 14:56

Među velikom konkurencijom i sjajnim igrokazima iz Splitsko-dalmatinske županije na ovogodišnjoj Smotri LiDraNo nasao se dramsko-scenski rad nase Dramske druzine. Igrokaz "Ja imam san" nastao je kao niz improvizacija na temu dječjih snova o budućnosti i odrastanju. Ujedno smo jedini igrokaz iz grada Splita koji je pozvan na ovogodisnju drzavnu Smotru LiDraNo 2018.Velik je to uspjeh, stoga  čestitke djeci i mentorici Viktoriji Caktaš, prof.!


[OPŠIRNIJE]OŠ Žnjan-Pazdigrad predložena na državnu Smotru LiDraNo 2018.
Anita Dujela / datum: 12. 2. 2018. 20:57

Nakon audicije u listopadu i formiranja Dramske družine, koju u našoj školi vodi prof. Viktoria Caktaš, uslijedilo je dramsko putovanje i istraživanje. Iz kreativne radionice izašla je dramsko-scenska igra Ja imam san. Igrokaz je nastao improvizacijama, razgovorom, istraživanjem, maštanjem…Maštali smo kako ćemo se predstaviti na gradskoj razini, o županijskoj smo samo mogli slutiti, a o državnoj sanjati.

Međutim, uz vrijedan i predan rad te puno ljubavi sve je moguće!

Nastavak pod opširnije. 


[OPŠIRNIJE]Lektira znači čitati, spoznati, maštati, stvarati…
Petra Lukić / datum: 29. 10. 2017. 01:22

Lektiri Koko u Parizu Ivana Kušana pristupili smo istraživački. Uživjeli smo se u uloge turista koji razgledavaju pariške znamenitosti, a  inspiraciju smo pronašli u knjizi Metodički pristupi u obradbi lektire Vedrane Najev i Sanje Quien. Poput Koka i Zlatka zalutali smo Parizom, zavirili u Louvre, pogledali izbliza najpoznatiju sliku na svijetu-Mona Lisu, Eiffelov toranj, Slavoluk pobjede, Napoleonov grob, crkvu Notre – Dame…Učenici V.A podijelili su se u pet grupa i uspješno prezentirali svoje plakate, makete i planove Pariza. Nakon prezentacije svaka grupa usmeno je prepričavala zgode i nezgode Koka i Zlatka vodeći računa da ne izgovori više od deset rečenica, a potom je uslijedilo stvaralačko prepričavanje s uvođenjem novih elemenata na temu I ja sam bio s Kokom i Zlatkom. 


[OPŠIRNIJE]Održana audicija za članove Dramsko-recitatorske grupe
Petra Lukić / datum: 18. 10. 2017. 22:50

U našoj školi oformila se Dramsko-recitatorska grupa za sve učenike predmetne nastave koju vodi prof. Viktoria Caktaš. Kako bismo bili sigurni da ćemo u budućnosti moći raditi igrokaze u kojima će moći uživati svi, morali smo napraviti izbor glumaca,  zato je bila potrebna audicija. Učenici su pokazali svoje vještine u kazivanju poezije, glumili monologe dječjih likova, oponašali poznate, izvodili skečeve, pokazivali osnove scenskog pokreta…Nije im bilo lako jer se u vrućem stolcu našlo njih dvadesetak, a mjesta je bilo samo za deset. Svi su bili odlični i hrabri. Čestitke i sretno u budućem stvaranju!

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju