2020-03-05 18:53:10

Zadruga Pjesma

4.a je osnovao Zadrugu Pjesma u kojoj žele pomagati drugima, učiniti nešto dobro i volontirati. Učenici će do kraja nastavne godine prikupljati novac koji će se donirati udruzi Sindrom Down 21, gdje će zajedno s učiteljicom volontirati svaki drugi četvrtak. Tijekom godine će se izmjenjivati te će četiri učenika samostalno osmisliti radionicu za djecu, prikupiti potreban materijal i zajedno s učiteljicom realizirati.

Za izmamiti osmijeh na licu je potrebno vrlo malo, a u to su se uvjerile učenice 4.a razreda koje su probile led i odradile prvi sat volontiranja. 

Više pod OPŠIRNIJE!

Sudeći po njihovim reakcijama sigurni smo da je to samo početak. Nakon što su same osmislile radionicu, pripremile sve potrebno, učenice su bile prave učiteljice i pomagale su djeci u ukrašavanju maski. Osmijeha i radosti na licima učenica i djece nije nedostajalo.

Mihaela: U udruzi mi je bilo super, osjećala sam se sretno i uzbuđeno. Izrađivali smo maske, plesali, pjevali i igrali se. Kada odrastem i ja bih voljela volontirati. Zato i vi trebate volontirati.

Petra: U udruzi mi je bilo super, zabavljali smo se, ukrašavali, smijali se, igrali i još mnogo toga. Bilo je baš dobro, a tamo smo vidjeli: djecu, nastup, ples, grlili smo se, djeca su ukrašavala maske, a čak smo se igrali i djeca su nas začarala. Sa zadovoljstvom bih mogla reći da mi je bilo odlično i definitivno bih to ponovila!

Antea: Bilo mi je super. Radili smo svakakve maske. Lijepo sam upoznala Ivanu i Mihaela. Oni su najbolji prijatelji. Jako se vole, čak i nas vole. Ivana je bila oduševljena sa svojom maskom i također Mihael. Jako zabavno je bilo. Volim ih puno i nadam se da ću doći opet tamo.

Karmen: Kada smo došli u udrugu djeca su odmah bila sretna. Pokazivali smo djeci maske i što mogu staviti na njih, a kada smo završili slikali smo se s maskama. Ivana nam je pokazala ples i Mihael ju je pratio. Igrali smo se, plesali i bilo nam je jako drago. Opet bih se htjela vratiti jer je vrlo zabavno i smiješno.

 

 

FOTOGALERIJA

Ksenija Juričić


Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad