2020-03-27 14:25:26

Voda je izvor života

22. ožujka obilježavamo Svjetski dan voda.

Vrlo dobro nam je svima poznato da je voda izvor života.

Od nedavno smo okruženi porukama o potrebi i važnosti pranja ruku kako bi se zaštitili od novog opasnog korona virusa (COVID-19). Virus se proširio i do onih koji u svojim domovima nemaju uvjeta niti za oprati ruke tekućom vodom. Zapitali smo  se kako je njima i što svatko od nas može učiniti u ovom trenutku. 

Razmislimo baš danas  o važnosti vode!

Nastavak pod opširnije!

Osvijestimo zahvalnost što se Hrvatska po rezervama vode nalazi među najbogatijim zemljama Europe i svijeta, čak 36% njene ukupne površine pokriveno je vodama. Ovaj dan se posebno obilježava s ciljem podizanja  svijesti i skretanja globalne pozornosti na značaj i važnost vode.

Tema ovogodišnjeg Dana voda je Voda i klimatske promjene.

Ovim putem želimo ukazati na  načine na koje vlastitom uporabom vode možemo pomoći u smanjenju poplava, suša, nestašica i onečišćenja vode, kao i u borbi protiv klimatskih promjena.

Učenici IV. B razreda  vjeruju  da će na ovaj način zajedno uspješno raditi na očuvanju i zaštiti voda te da će svakodnevnim aktivnostima i osobnim primjerima pokazati da se prema okolišu, a posebno prema vodi, trebamo ponašati brižno i razumno.

Svojim radovima pozivaju svakoga od nas na odgovornost i čuvanje najdragocjenije tekućine.

uč. N. Trogrlić

 

 

Više radova možete pogledati na razrednoj stranici 4.b razreda!


Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad