preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pobjednici EP

Zidovi nisu prepreke

Planet Zemlja

Časopis Istraživači

Video spot

Škola budućnosti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 227891
Ovaj mjesec: 4326
Ovaj tjedan: 263
Danas: 263
Lokalna zajednica

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Školski kurikulum

E-Dnevnik

Edit CodeSchool

eSavjetovalište

Pretežno vedro

Memory igra

Prometna učilica

Safety net

Poštanski pretinac

Virtualna knjižnica

Upisi u srednju školu

I roditelji su učitelji
Vijesti
Projekt: I roditelji su učitelji
Anita Dujela / datum: 4. 12. 2019. 18:36

Radno mjesto: Modni dizajner

Radionica izrade udaraljki neodređene visine tona

U sklopu projekta suradnje učitelja i roditelja, u mjesecu listopadu, učiteljica glazbene kulture Ana Ivana Juranović i mama Rafaela Vlatković, modna dizajnerica, su sa učenicima 4.b razreda održale dvosatnu radionicu izrade glazbala od raznovrsne iskorištene ambalaže. Cilj nam je bio izraditi razne zanimljive inačice glazbala, ali i na neki način produžiti put našoj iskorištenoj ambalaži do njezinog trajnog odlagališta, čime smo zapravo naš otpadni materijal uspješno reciklirali.

Hvala mami Rafaeli!

 


[OPŠIRNIJE]Projekt: I roditelji su učitelji
Anita Dujela / datum: 31. 10. 2019. 08:02

Radno mjesto: Stomatolog

Prigodom izvanučioničke nastave u Žrnovnici,  naši učenici prvih razreda su posjetili i stomatološku ordinaciju. Tamo nas je dočekao naš roditelj volonter koji je za učenike pripremio kratak obilazak ambulante te je najhrabrijim učenicima poklonio i pravi stomatološki pregled. Dok su jedni neustrašivo gledali u zujalice, drugi su samo veselo promatrali svoje prijatelje na stolici koje se svi ponekad bojimo. No, da je briga o zdravlju zubi važna - to smo naučili svi!

Ovom prilikom zahvaljujemo se tati našeg učenika, gdinu. Srđanu Nedoklanu na održanom prvom dijelu radionice! Nastavak slijedi...


[OPŠIRNIJE]Edukacija za učitelje: Prva pomoć
Anita Dujela / datum: 15. 3. 2019. 13:25

Jučer je za učitelje naše škole održana uvodna edukacija na temu oživljavanja i pružanja prve pomoći. Zanimljivo je da smo ovo predavanje s demostracijom pripremili u suradnji s roditeljem našeg učenika. Uvod u ciklus predavanja i neformalnu obuku proširit ćemo u budućim mjesecima, i to za sve djelatnike naše škole.

Ovim putem se zahvaljujemo mami volonteru, gđi. Divni, liječnici na Prijemu hitne pomoći, koja se rado odazvala našem pozivu i radu na projektu „I roditelji su učitelji“.


[OPŠIRNIJE]Projektna nastava: Konferencijski kutak, 2.b
Anita Dujela / datum: 29. 11. 2018. 13:13

Hajduk u srcu ide dalje. U 2.b ugostili smo roditelja volontera, našeg poznatog nogometaša, nekadašnjeg Hajdukovca i hrvatskog nogometnog repezentativca, Milana Rapaića.  U konferencijskom kutku novinari Lovre i Marta postavili su mu pitanja o sportskim uspjesima, saznali smo voli li više Messija ili Ronalda, te što je najvažnije da bismo postigli uspjeh u sportu. I ostali su se učenici priključili brojnim pitanjima o privatnom životu i profesionalnim uspjesima. Nakon intervjua otišli smo u dvoranu na nogometni trening koji je završio utakmicom. Momčadi su bile izjednačene, te je rezultat, unatoč izvrsnim intervencijama Mešina, Nedoklana, Mihanovića i Bralića bio 0:0.

U nastavku pročitajte intervju 2.b!

Projekti: Hajduk u srcu, I roditelji su učitelji


[OPŠIRNIJE]Radno mjesto: Profesionalni vojnik
Anita Dujela / datum: 20. 11. 2018. 14:20

U tjednu obilježavanja stradanja Vukovara nametnula su se važna povijesna pitanja i istina o Domovinskom ratu kojeg ne smijemo zaboraviti.  Jednako tako naša djeca imaju pitanja o današnjem vremenu, o sigurnosti i očuvanju mira u našoj domovini, ali i u svijetu. Iako je rat prošao, danas našu domovinu čuvaju ljudi koji su svoj profesionalni život posvetili Hrvatskoj vojsci. U razdoblju mira njihov zadatak je jednako važan, a što sve radi jedan profesionalni vojnik učenici 7.b razreda doznat će sutra, 21.studenog 2018.g, 6.školski sat. Tada nam, u sklopu projekta „I roditelji su učenici“, u školu kao učitelj dolazi roditelj, g. Petar Buljan.

Više pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Radno mjesto: 100% mama
Anita Dujela / datum: 24. 10. 2018. 15:35

Projekt „I roditelji su učitelji“ ide dalje. U mjesecu obilježavanja zahvalnosti za kruh i plodove zemlje bilo je korisno upoznati najvažnije zanimanje na svijetu. Pogađate, radi se o radnom mjestu mame i domaćice! U ovoj ulozi u 3.c razredu je bila mama Nada koja je tu srijedu bila i učiteljica. Djeca su bila iznenađena i začuđena kad su, umjesto svoje učiteljice, vidjeli „Lucinu mamu“! Krenuli su s pitanjima, a onda pitanjima nije bilo kraja. Mama Nada s djecom je učila, razgovarala, čak i pekla kolače. Bio je to zanimljiv, ali i poučan dan, u kojem smo se prisjetili da nas ponekad najbolje uče naši roditelji! 

Hvala mami Nadi!


[OPŠIRNIJE]Projekt "I roditelji su učitelji"
Anita Dujela / datum: 3. 10. 2018. 15:41

Ovogodišnji školski projekt "I roditelji su učitelji" smo započeli predavanjem roditelja koji se bavi znanošću. Tako je svoje viđenje svemira učenicima 4. i 8. razreda ispričao g.Ivica Puljak. Na učenicima zanimljiv način, roditelj predavač je pričao o zvijezdama i atomima, te raznim zanimljivostima iz svemira. 


[OPŠIRNIJE]Pitali smo, naučili smo - ljudsko tijelo
Anita Dujela / datum: 12. 2. 2018. 14:15

Učenici 4.a razreda imali su u ponedjeljak pomalo netipičan nastavni dan. Njihovu učiteljicu Nataliju Trogrlić zamijenio je nakratko budući liječnik, student Medicinskog fakulteta u Splitu, Jeronim Matijević. Kako je ljudsko tijelo iznimno složen sustav, Jeronim je imao puno posla odgovarajući na pitanja naših četvrtaša. 

Fotografije u nastavku...


[OPŠIRNIJE]Sedam vrhova - najviši vrhovi svih kontinenata
Anita Dujela / datum: 12. 2. 2018. 08:24

Ovim putem se zahvaljujemo našem roditelju volonteru, gđi. Ivani Šilović, koja nam je pomogla u organizaciji ovog predavanja!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju