preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pobjednici EP

Zidovi nisu prepreke

Planet Zemlja

Časopis Istraživači

Video spot

Škola budućnosti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 227891
Ovaj mjesec: 4326
Ovaj tjedan: 263
Danas: 263
Lokalna zajednica

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Školski kurikulum

E-Dnevnik

Edit CodeSchool

eSavjetovalište

Pretežno vedro

Memory igra

Prometna učilica

Safety net

Poštanski pretinac

Virtualna knjižnica

Upisi u srednju školu

Vijesti za roditelje
Početak drugog polugodišta šk.g. 2020./21.
Anita Dujela / datum: 14. 1. 2021. 13:52

Dragi učenici i roditelji!

U ponedjeljak, 18.siječnja 2021.g počinje drugo polugodište ove školske godine. Prema uputama Ministarstva obrazovanja i znanosti, nastava će se odvijati:

za učenike razredne nastave u školi

za učenike predmetne nastave na daljinu (do 1.veljače 2021.)

Nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu i u realnom vremenu, kako u školi, tako i na daljinu.

Za učenike smjene „A“ nastava počinje u 14,00 sati, a za učenike smjene „B“ nastava počinje u 8,00 sati (u školi i na daljinu). Sve ostale obavijesti učenici će dobiti od svojih razrednika u školi, odnosno u virtualnoj učionici.

Sretan nam početak i nastavak školske godine, sa željom da se svi učenici što prije vrate u stvarne učionice!


[OPŠIRNIJE]OŠ Žnjan-Pazdigrad ovoga vikenda organizira veliki humanitarni buvljak zbog teške financijske situacije dviju splitskih udruga: Ima načina za pomoći!
Anita Dujela / datum: 16. 12. 2020. 16:01

Udruga za Sindrom Down 21- Split te udruga Anđeli već desetljećima pružaju djeci s intelektualnim teškoćama i tjelesnim invaliditetom mogućnost u uključivanje raznih terapija sveobuhvatnog programa rane edukacije i rehabilitacije. Ciljevi su im i osnaživanje mladih  štićenika da bi kroz razne aktivnosti praćene radom, strpljenjem i ljubavlju volontera naučili raditi i biti korisni sebi, kao i drugima. Novonastala situacija na svim aspektima života ostavila je trag, a tako i nemogućnost pomaganja ljudima kojima je situacija teška uvijek.

Pomoći možete kupnjom stvari i poklona za nadolazeće blagdane na buvljaku ispred škole, kojeg ovu subotu, 19.prosinca od 9,00 do 12,00 sati organiziraju naše učiteljice Ivona Mustapić Jelavić i Josipa Strikić. Sav prikupljeni novčani iznos bit će doniran udrugama te vam se unaprijed zahvaljujemo svima, u ime udruga te cijelog kolektiva OŠ Žnjan-Pazdigrad! 

Pozivnica

Iz medija


[OPŠIRNIJE]Mjesec borbe protiv svih ovisnosti
Anita Dujela / datum: 1. 12. 2020. 09:07

Svake se godine od 15. studenog do 15. prosinca održava Mjesec borbe protiv ovisnosti. Pod pojmom „ovisnost“ najčešće mislimo na alkohol, drogu ili duhan, ali i na sad već dobro poznate ovisnosti o kockanju, računalnim igricama i internetu. To je zato što se ovisnost odnosi na fizičko i/ili psihičko stanje u kojem osoba osjeća prisilu koristiti sredstvo ovisnosti kako bi ili osjetila ugodu koju donosi to sredstvo. Tako su, osim spomenutih, moguće i ovisnost o kupovanju, klađenju, hrani (uglavnom visokokaloričnoj), lijekovima, društvenim mrežama, a u posljednje se vrijeme sve više govori o ovisnosti o vježbanju, zdravom stilu života itd.

Ovisnici o videoigrama ili klađenju (koje je rašireno i u online formatima), u trenutku naglašavanja ostajanja kod kuće i socijalnog distanciranja, susreću se s dodatnim izazovima u ionako zahtjevnom procesu odvikavanja od ponašajnih ovisnosti. Dosad smo govorili o početcima ovisnosti u adolescenciji, no nažalost, dobna se granica pomiče i na osnovnu školu, pogotovo ako ćemo govoriti o ponašajnim ovisnostima kao što su ovisnost o videoigrama ili internetu i društvenim mrežama.
Mjesec borbe protiv ovisnosti se provodi s ciljem osvještavanja javnosti o problemu ovisnosti na osobnoj, obiteljskoj i društvenoj razini i poticanja aktivnosti koje bi pomogle u rješavanju tog problema. Liječiti ovisnost je iznimno važno, ali je isplativije i korisnije, kako ekonomski, tako pogotovo imajući u vidu psihofizičku dobrobit pojedinca, raditi na prevenciji ovisnosti. Uz prevencijski rad i aktivnosti županijske Službe za mentalno zdravlje, potrebna je i aktivnost u medijskom prostoru na način da se različiti oblici ovisnosti prestanu prikazivati uobičajenima i poželjnima te povezanim uz zabavu, kako u glazbenoj, tako i u filmskoj industriji, te o načinima prevencije i suzbijanja ovisnosti, alternativnim načinima zabave i ispunjavanju slobodnog vremena te uključivanju u društveno korisne aktivnosti.

Izvor: NZJZ, Služba za mentalno zdravlje

 


[OPŠIRNIJE]Protokol i mjere za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 OŠ Žnjan-Pazdigrad
Anita Dujela / datum: 3. 9. 2020. 16:55

Dragi roditelji i učenici!  

Molimo vas da se odgovorno ponašate i izvan škole, u prijateljskim i obiteljskim krugovima, kako bismo zaštitili one koji su najranjiviji. Hvala vam!

Protokol naše škole možete preuzeti na poveznici.


[OPŠIRNIJE]Početak školske godine 2020./21.
Anita Dujela / datum: 1. 9. 2020. 19:50

Nastava u novoj školskoj godini 2020./21. počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020., prema sljedećem rasporedu (osim za učenike prvih razreda koji prvi dan imaju prijeme u 10.30  sati i 12.00):

JUTRO SMJENA "A" 07,55

1.A, 2.A, 3.A, 4.A, 4.C, 5.A, 6.A, 6.C, 7.A, 8.A, 8.C

JUTRO PRODUŽENI BORAVAK 07,45 1.C, 1.D, 2.C, 2.D, 3.C, 3.D
POSLIJEPODNE   SMJENA "B" 13,55  

1.B, 2.B, 3.B, 4.B, 5.B, 5.C, 6.B, 7.B, 7.C, 8.B

Prvi nastavni dan učenici će imati sat razrednika te trebaju ponijeti školske torbe, budući će im razrednici podijeliti komplete udžbenika i drugih obrazovnih materijala. Roditelji će na prvom roditeljskom sastanku zadužiti uručene materijale, koje će trebati vratiti na kraju školske godine. 

Učenici koji pohađaju razredni odjel s produženim boravkom također imaju samo sat razrednika prvog nastavnog dana. Detaljne upute o standardnom  vremenu dolaska djece te završetku dnevnog nastavnog programa u produženom boravku, kao i satnicu dnevnih obroka s jelovnikom, roditelji će dobiti od učiteljice. 

Od utorka svi učenici kreću s nastavom po rasporedu koji će dobiti od razrednika, u naznačenim smjenama.  

 

Dragi naši učenici i roditelji, sretan povratak u školske klupe te dobrodošlicu žele vam Vaši učitelji i kolektiv OŠ Žnjan-Pazdigrad!


[OPŠIRNIJE]Raspored učionica i ulaska/izlaska iz škole
Anita Dujela / datum: 1. 9. 2020. 19:38

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju učenici će u školu ulaziti u različito vrijeme, na tri ulaza: glavni ulaz te dva ulaza na 1.katu lijevog i desnog krila škole. Učenici u  predmetnoj nastavi,  kao i oni u razrednoj, većinu nastavnog dana provodit će u istoj učionici. U drugim učionicama provodit će se samo dio nastave koji se temelji na praktičnom radu i vježbama (tehnička, likovna i glazbena kultura te informatika i kemija).

Radi optimalnog rasporeda učenika u provedbi epidemioloških mjera napravljen je raspored učenika po učionicama. Zbog prostornih specifičnosti, redoviti razredni odjeli 3. i 4. razreda bit će u učionicama desnog krila Predmetne nastave. 

Raspored razrednih odjela po učionicama, vrijeme i mjesto ulaska vaše djece u školu možete pogledati na poveznici.


[OPŠIRNIJE]Prijem učenika prvih razreda
Anita Dujela / datum: 31. 8. 2020. 16:04

Početak nove školske 2020./2021. godine najuzbudljiviji je za naše najmlađe učenike, učenike 1.ih razreda.

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, prijem prvaša za ovu školsku godinu će biti organiziran na nešto drukčiji, manje uzbudljiv i manje svečan način. Doček prvaša bit će organiziran 07. rujna 2020. na otvorenom, ispred ulaza u školu i to u dva termina:​

1.a i 1.c razred u 10,30 sati

1.b i 1.d razred u 12,00 sati

Učenici trebaju ponijeti svoju praznu školsku torbu kako bi preuzeli udžbenike (financirane od strane MZO) i druge obrazovne materijale (financirane od strane Grada Splita). Sve ostale upute roditeljima i učenicima će prenijeti njihove učiteljice.

Sretno svim prvašima i njihovim roditeljima!

Ravnatelj: Željko Jurin, prof.


[OPŠIRNIJE]Popisi učenika po razrednim odjelima
Anita Dujela / datum: 31. 8. 2020. 10:12

Poštovani roditelji,

sukladno trenutnim epidemiološkim prilikama u Splitsko-dalmatinskoj županiji, popisi učenika prvih razreda te raspored novih učenika po razrednim odjelima će biti objavljeni s vanjske strane škole, u utorak, 1.rujna 2020. u 12,00 sati. 

Zahvaljujemo na Vašem strpljenju i želimo još jednom izraziti dobrodošlicu našim novim učenicima. Osobito se veselimo prvim školskim koracima naših najmlađih školaraca te se nadamo što mirnijoj školskoj godini, u suradnji s Vama roditeljima.

Sve daljnje upute vezano za početak školske godine te epidemiološke mjere objavit ćemo uskoro.

Za sva pitanja možete se obratiti na mail pedagog@os-znjan-st.skole.hr.

 


[OPŠIRNIJE]Besplatne marende i sufinanciranje prehrane za kategorije učenika
Anita Dujela / datum: 25. 8. 2020. 13:49

Informacije za ostvarivanje prava na besplatnu marendu u visini od 150 kuna mjesečno i sufinanciranje prehrane učenika u visini od 450 kuna mjesečno u cjelodnevnom boravku preuzmite na sljedećim poveznicama:

Pravo na sufinanciranje marende u visini od 150 kuna

Pravo na sufinanciranje cjelodnevnog boravka u visini od 450 kuna

 


[OPŠIRNIJE]Godišnje pokazne karte za učenike iz obitelji s troje i više djece
Anita Dujela / datum: 24. 8. 2020. 12:15

Grad Split je u svom proračunu osigurao sredstva kako bi se ostvarilo pravo na besplatan prijevoz – godišnju pokaznu kartu koje mogu ostvariti učenici osnovnih i srednjih škola iz obitelji s troje i više djece ako jedan roditelj/skrbnik ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje 3 (tri) godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak.

Više o izradi i preuzimanju pokaznih karta za nove i postojeće korisnike možete pročitati na poveznici.


[OPŠIRNIJE]Upute za upis u srednje škole: potvrde školskog liječnika
Anita Dujela / datum: 17. 7. 2020. 14:18

Mišljenje o zdravstvenoj sposobnosti učenika se  izdaje sukladno dokumentu MZO „Jedinstveni popis zdravstvenih zahtjeva srednjoškolskih obrazovnih programa u svrhu upisa u 1. razred srednje škole“ (potrebno je provjeriti treba li Vašem djetetu mišljenje školskog liječnika, liječnika medicine rada ili mu uopće nije potrebno mišljenje za upis, sve ovisno o vrsti zanimanja ili programa koje dijete upisuje).

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i organizaciju rada u Službi za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ,  Mišljenje nadležnog školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti učenika za određeno zanimanje, tj.  smjer u srednjoj školi, za školsku godinu 2020./2021., će se izdavati uz prethodnu najavu telefonom/e-poštom nadležnom školskom timu.

ZA PREGLED I POTVRDU SE POTREBNO NARUČITI

PUTEM TELEFONA 468-013

(Parne datume u jutarnjoj smjeni zvati od 08:00 do 13:00 h

a neparne datume u popodnevnoj smjeni od 14:00 do 19 h)

ILI SLUŽBENOG MAILA  NADLEŽNOG ŠKOLSKOG TIMA

                                           fani.balarin@nzjz-split.hr

                                         zrinka.bozikovic@nzjz-split.hr

VIŠE POD OPŠIRNIJE!

 


[OPŠIRNIJE]Podjela svjedodžbi
Anita Dujela / datum: 7. 7. 2020. 14:46

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo vas kako će se podjela svjedodžbi za učenike upriličiti 9. srpnja 2020. (četvrtak) prema sljedećem rasporedu:

08,00  učenici 1.- 4. razreda, smjena "A"
08,30 učenici 1.- 3. razreda s produženim boravkom
09,00 učenici 5.- 7. razreda, smjena "A"
09,30 učenici 1. - 4. razreda, smjena "B"
10,00 učenici 5. - 7.razreda, smjena "B"

 

Svečana podjela svjedodžbi za učenike 8.ih razreda bit će 22.srpnja 2020. u 19,00 sati. Tom prilikom razrednici će prikupiti prijavnice  za upis u srednju školu. Pozivamo sve roditelje i učenike da navedenog dana dođu u školu.

 

Svim učenicima i roditeljima želimo veselo i ugodno ljeto, sa željom da se na jesen vidimo u stvarnoj školi! Sretno nam! angel

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje: Upisi u prvi razred
Anita Dujela / datum: 30. 6. 2020. 12:55

Poštovani roditelji naših budućih učenika prvih razreda!

Prema prethodnom dogovoru, pozivamo vas da se javite u školu radi formalnog upisa djece u školu, prema sljedećem rasporedu:

1.srpnja 2020., srijeda: 9-13h  (odgovorna osoba: pedagoginja)

2.srpnja 2020., četvrtak: 9-13h (odgovorna osoba: socijalna pedagoginja)


[OPŠIRNIJE]Važna obavijest za roditelje budućih učenika 1.razreda!
Anita Dujela / datum: 25. 5. 2020. 13:21

Molimo cijenjene roditelje budućih prvaša da se osobno jave u školu, radi preuzimanja novog termina procjene zrelosti djeteta koje se obavlja u školi.

Javiti se možete u srijedu i četvrtak (27. i 28.svibnja) od 14,00 do 18,00sati, na porti škole (vanjski dio ulaza u školu).

Također, podsjećamo Vas na anketu koju trebate popuniti, na poveznici.

Pedagoginja


[OPŠIRNIJE]Izborni predmeti za učenike 4.razreda u školskoj godini 2020./21.
Anita Dujela / datum: 25. 5. 2020. 12:52
Poštovani roditelji!
U četvrtom razredu Vaše dijete će imati mogućnost pohađanja izbornih predmeta: INFORMATIKA, TALIJANSKI JEZIK I NJEMAČKI JEZIK. 
Dužni smo napomenuti kako će se informatika odvijati u suprotnoj smjeni, sukladno našim organizacijskim uvjetima i mogućnostima. Dijete se može ispisati s izbornog predmeta zamolbom na kraju nastavne godine, od 15.lipnja do 30.lipnja, isključivo pisanom zamolbom, u tajništvu Škole.
Ukoliko se izjasnite za pohađanje izbornog predmeta, potrebno je popuniti Izjavu suglasnosti (obrazac pod Opširnije), a dostavit ćete je potpisanu na adresu: jelena.poljak2@skole.hr.  
Zbog pripreme zaduženja, molimo Vas da anketu popunite do 1.lipnja 2020.

[OPŠIRNIJE]Informatika za učenike 2. i 3. razreda školske godine 2020./21.
Anita Dujela / datum: 25. 5. 2020. 12:50

Poštovani roditelji!

U drugom i trećem razredu Vaše dijete će imati mogućnost pohađanja INFORMATIKE kao izbornog predmeta. 
Dužni smo napomenuti kako će se informatika odvijati u suprotnoj smjeni, sukladno našim organizacijskim uvjetima i mogućnostima. Dijete se može ispisati s izbornog predmeta zamolbom na kraju nastavne godine, od 15.lipnja do 30.lipnja, isključivo pisanom zamolbom, u tajništvu Škole.

Ukoliko se izjasnite za pohađanje izbornog predmeta, potrebno je popuniti Izjavu suglasnosti (obrazac pod Opširnije), a dostavit ćete je potpisanu na adresu: jelena.poljak2@skole.hr. 

Zbog pripreme zaduženja, molimo Vas da anketu popunite do 1.lipnja 2020. 


[OPŠIRNIJE]Nastava za učenike razredne nastave od 25.svibnja 2020.
Anita Dujela / datum: 20. 5. 2020. 14:01

Dragi učenici i roditelji!

Prema najnovijim uputama za rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda od 25. svibnja 2020. Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljujemo kako se: rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole. Organizacija rada s djecom tako dozvoljava uključivanje  između 15 i 20 djece po odgojno-obrazovnoj skupini, a pritom 20 djece nije maksimalan broj po skupini.

Nastava u razredima s produženim boravkom kreće u standardnom obliku 8-16h. Mliječni obrok za učenike redovne nastave organiziramo od početka lipnja, za roditelje koji iskažu svoj interes učiteljicama.

Zbog točnih podataka i pripreme za nastavu, molimo sve roditelje da ispune anketu do petka, 22.svibnja u 11,00 sati. Za polazak u školu, od 25.svibnja roditelji ne potpisuju nikakve izjave!

Prilikom polaska u školu, važno je da roditelji/skrbnici i djelatnici budu upoznati s uputama i preporukama (dokumenti pod Opširnije) a najvažnije smjernice su: ne dovoditi dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.  te ne dolaziti u pratnji djeteta ako imate iste simptome ili mjere.


[OPŠIRNIJE]Srednja tehnička škola Split
Anita Dujela / datum: 15. 5. 2020. 08:25

Dragi roditelji učenika osmih razreda!

Pred vašim obiteljima je razdoblje upisa djece u srednju školu.  Na vrijeme ćemo objavljivati sve važne obavijesti, kako budu pristizale. Sve informacije i uvjeti upisa o kojima smo razgovarali na roditeljskom sastanku su nepromijenjeni. U očekivanju smo brošura vezanih za postupke upisa te izbor i predstavljanje srednjih škola u našoj županiji. Također, objavljivat ćemo prezentacije svih srednjih škola, koje iskažu interes za takvim oblikom suradnje. Pozivamo Vas da pratite našu stranicu, u podizborniku Profesionalno informiranje.

Klikom na poveznicu možete pogledati prezentaciju Srednje tehničke prometne škole Split.


[OPŠIRNIJE]Nove upute roditeljima za upis djece u prvi razred
Anita Dujela / datum: 8. 5. 2020. 21:02

Dragi roditelji,
S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i organizaciju rada u Službi za školsku medicinu, ovim putem Vas obavještavamo o nastavku aktivnosti i uputama vezanim uz preglede djece pred upis u 1. razred osnovne škole, za školsku godinu 2020./2021.

RODITELJE ĆE TELEFONOM ILI E-MAILOM KONTAKTIRATI MEDICINSKA SESTRA TE ĆETE BITI NARUČENI NA SISTEMATSKI PREGLED, OD 18.SVIBNJA 2020. 

O procjeni psihofizičke zrelosti u školi bit ćete uskoro obaviješteni, putem stranice škole.

U nastavku pročitajte važne upute za sistematski pregled i obveze koje imate prije sistematskog pregleda!


[OPŠIRNIJE]Organizacija rada u školi od 11.05.2020.
Anita Dujela / datum: 8. 5. 2020. 10:35

Blaise Pascal je jednom izjavio da je obrazovanje zlatni ključ slobode, pa u skladu s njegovim riječima obavještavamo sve roditelje i učenike da naša škola otvara svoja vrata učenicima od 11.05.2020. Nastava će se u naredna dva tjedna odvijati samo u jutarnjoj smjeni. Organizacija produženog boravka ostaje po već prije definiranim uvjetima, odnosno od 8:00 do 16:00 s iznimkom prihvata kojeg nema. Učenici ulaze u školu u grupama i to:

  • 8:00 - 8:15 učenici produženog boravka
  • 8:30 učenici ostalih redovitih razrednih odjela

Učenike se u školu uvodi sukladno mjerama HZJZ i Ministarstva znanosti i obrazovanja te s učiteljicom odlaze u razred. Za učenike produženog boravaka organizirana je prehrana kao i do sada, dakle doručak, ručak i užina po redovitom rasporedu s iznimkom da će sve obroke dobiti u učionici. Užine i mliječnog obroka za redovite učenike ostalih razrednih odjela neće biti budući da su isti u školi tri do četiri školska sata.

Svim učenicima koji će pohađati nastavu u školi, s veseljem vas očekujemo!

Vaši učitelji i stručni suradnici!

 


[OPŠIRNIJE]Anketa i dokumenti za roditelje učenika 1.-4.razreda
Anita Dujela / datum: 4. 5. 2020. 14:11
Jedan od najvažnijih ciljeva društva je briga o cjelovitom razvoju i dobrobiti djeteta te, ovisno o Vašim prilikama i mogućnostima, u ovom trenutku imate mogućnost odabira da Vaše dijete prati nastavu u školi ili kod kuće. Sve okolnosti organizacije nastave navedene su u preporukama i uputama te Vas potičemo da, nakon što ste se upoznali s pojedinostima, neovisno napravite osobni izbor. 
 
Radi što bolje pripreme, molimo SVE roditelje učenika 1. - 4. razreda da odgovore na ovu anketu do srijede, 6.svibnja u 12,00 sati, uz obvezan unos podataka koji se odnose na Vas i dijete. 
 
Ukoliko će dijete pohađati nastavu u školi, molimo ispunite Izjavu roditelja te pročitajte Epidemiološke mjere. Popunjenu izjavu možete osobno donijeti od četvrtka 7.svibnja u školu (08,00 do 12,00 sati) ili popunjenu pošaljite na e-mail: jelena.poljak2@skole.hr
 
 

[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima i učenicima vezano uz povratak u školu od 11.svibnja 2020. za učenike 1.-4.razreda
Anita Dujela / datum: 4. 5. 2020. 12:18

Na temelju zaključka Vlade Republike Hrvatske od 23.travnja 2020. plan je 11.svibnja 2020. otvoriti škole za razrednu nastavu za određene skupine učenika i uz primjenu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).  Naime, u trenutku kad se obnavljaju gospodarske aktivnosti očekuje se da će roditelji početi raditi izvan kuće pa je u skladu s time potrebno uspostavljati određene funkcije odgojno-obrazovnog sustava. Omogućiti djeci i učenicima povratak u dječje vrtiće i škole, i time im omogućiti nastavak uobičajenog obrazovnog procesa, također je jedan vid oporavljanja situacije u kojoj smo se našli. I dalje je najvažniji cilj briga o cjelovitom razvoju i dobrobiti djeteta. 

HZJZ objavio je Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu.

Na temelju Uputa Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave.  

VAŽNA NAPOMENA:

SVI roditelji učenika od 1. do 4. razreda dužni su popuniti anketu za roditelje dostupnu na poveznici.

Preporučamo da se prethodno upoznate s navedenim uputama i preporukama u cijelosti.


[OPŠIRNIJE]Posjeti virtualnim ucionicama
Anita Dujela / datum: 20. 4. 2020. 21:11

Dragi učenici (i roditelji),
sve vas najljepše pozdravljamo i nadamo se da ste svi zdravi i veseli!

U naredna dva tjedna posjetit ćemo vaše učionice. Ako nas želite nešto pitati, sada je najbolja prilika. Kontaktirati nas možete neposredno u vašim učionicama (Teams, ClassDojo).
Svakako, radujemo se biti s vama. Istovremeno, nadamo se da ćemo se uskoro vratiti u naše stvarne učionice.

Raspored posjeta možete vidjeti u nastavku.


[OPŠIRNIJE]Mjere i preporuke za unaprjeđenje rada s učenicima
Anita Dujela / datum: 13. 4. 2020. 20:35

Na sjednici Učiteljskog vijeća, 9.travnja 2020., u virtualnom okruženju putem Zoom platforme, donesene su opće mjere za unaprjeđenje rada. One su zajednički rezultat našeg promišljanja, ali i vaših prijedloga te komentara koje smo dobili analizom ankete provedene među roditeljima i učenicima.

Radi boljeg uvida i kvalitetnije suradnje, na poveznici navodimo najvažnije donesene mjere i preporuke za rad s našim učenicima.


[OPŠIRNIJE]Vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu
Anita Dujela / datum: 4. 4. 2020. 21:08

Dragi učenici i roditelji!

Kako još uvijek nije izvjesno kada ćemo se vratiti u školu, učitelji su od idućeg tjedna dužni započeti s procesima vrednovanja i ocjenjivanja nastave na daljinu, kako bismo omogućili zaključivanje ocjena na kraju ove nastavne godine.

Sigurni smo da imate mnogo pitanja za nas, a odgovore smo pokušali dati u skraćenim uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja koje smo pripremili za vas na ovoj poveznici.

Za sva pitanja, možete se obratiti i vašim učiteljima, ili stručnoj službi škole.

Također vas podsjećamo da svakako ispunitite anketu za roditelje te anketu za učenike, na linku kojeg su vam proslijedili vaši razrednici. Hvala vam!


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan dječje knjige
Anita Dujela / datum: 2. 4. 2020. 16:18

Svake godine na rođendan Hansa Christiana Andersena, 2. travnja, sjetimo se koliko su knjige za djecu važne u njihovu odrastanju, a kako ljubav prema čitanju treba razvijati od najranije dobi. Upravo iz tog razloga datum rođenja ovoga velikog književnika, autora nekih od najljepših svjetskih bajka, proglašen je Međunarodnim danom dječje knjige.

Budući da mi ove godine ne možemo biti jedni uz druge, niti se družiti u našoj školskoj knjižnici uz pokoju dobru priču, ovim putem potičemo učenike, ali i roditelje da posjete web stranice kampanje Čitaj mi  koja se bavi važnošću čitanja djeci od najranije dobi te izaberu neku od ponuđenih online aktivnosti i jednostavno uživaju!

Vaša knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Savjetovalište za djecu i mlade i korona virus
Anita Dujela / datum: 1. 4. 2020. 10:06

Savjetovalište za djecu i mlade Službe za mentalno zdravlje NZJZ-SDŽ i dalje ostaje dostupno djeci i mladima kao i njihovim roditeljima i u novo nastalim okolnostima kroz  intervencije na daljinu:

E-savjetovalište:  Pitaj! Ne skitaj?      

Aplikacija za mentalno zdravlje NZJZ-SDŽ

Telefonsko savjetovanje: 021 599 696; 021 566 215

Više možete pročitati u nastavku!


[OPŠIRNIJE]Preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu
Anita Dujela / datum: 28. 3. 2020. 18:15

Ovih dana se stalno postavlja pitanje od strane roditelja i djece, koliko učenici trebaju dnevno učiti i kako se organizirati. Izvođenje nastave na daljinu predstavlja izazov za sve sudionike, jer se proces učenja i poučavanja odvija kod kuće pa je potrebno osigurati određene preduvjete za učenje.

Učiti kada, što, kako i koliko? Slijedeći pisane preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja, za vas smo pripremili kratak sažetak i najvažnije činjenice o učenju na daljinu.

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Listić za roditelje: Vještine roditeljstva
Anita Dujela / datum: 26. 3. 2020. 14:53

Nema roditelja koji se u odgoju djeteta nije susreo s izazovima. Voljeti je lako, ali postaviti granice, uspostaviti autoritet, naučiti dijete što je dobro, a što nije - to su situacije u kojima se svi ponekad osjećamo izgubljeno, bespomoćno, nedovoljno.

Na svijet koji nas okružuje ne možemo puno utjecati, ali roditeljstvo je vještina kao i svaka druga te je kao takva podložna (pozitivnoj) promjeni. Izbor je Vaš!

Naša socijalna pedagoginja pripremila je ovaj koristan tekst o vještinama roditeljstva, a u cijelosti ga možete ga  pročitati u Kutku za roditelje, ili na ovoj poveznici.


[OPŠIRNIJE]Otvorena je virtualna knjižnica naše škole
Anita Dujela / datum: 25. 3. 2020. 18:22

Dragi učenici, učitelji i roditelji!

Pojam virtualne knjižnice  odnosi se na izvore koji su dostupnih u digitalnom obliku kojima se može pristupiti lokalno ili preko mreže. Pred sobom imate Virtualnu knjižnicu OŠ Žnjan-Pazdigrad za koju se nadamo da će Vam bar malo olakšati trenutnu situaciju i pomoći pri učenju! 

Vaša knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Obavijest o odgodi postupaka procjene zrelosti
Anita Dujela / datum: 17. 3. 2020. 12:35

Dragi roditelji,

zbog trenutne epidemiološke situacije Služba za školsku medicinu neće obavljati dogovorene sistematske preglede djece upisnika u školu. Nove termine podijelit ćemo kada se sustav oslobodi trenutnih prilika i o tome Vas obavijestiti putem stranice škole.

Do tada, provodite što više vremena u razgovoru i igri s djecom, i naravno pridržavajte se uputa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo!

Lijep pozdrav! smiley

 


[OPŠIRNIJE]CISOK predavanja za roditelje
Anita Dujela / datum: 4. 3. 2020. 15:06


[OPŠIRNIJE]Termini procjene psihofizičke zrelosti djece za upis u školu
Anita Dujela / datum: 28. 2. 2020. 14:10

Nakon izvršene e-prijave djeteta roditelji/staratelji trebaju se javiti u stručno-razvojnu službu škole radi dogovora o terminima procjene psihofizičke zrelosti djeteta i sistematskog pregleda te popunjavanja Upitnika za roditelje. Na predupis dolaze isključivo roditelji/skrbnici djece s upisnog područja škole.

Tom prilikom, molimo ponijeti sljedeću dokumentaciju: OIB djeteta, OSOBNE ISKAZNICE oba roditelja - preslik, preslike rodnog lista i domovnice (bez obzira na datum izdavanja).

Za produženi boravak obvezno je donijeti Potvrdu o podatcima evidentiranim u matičnoj evidenciji HZMO, za oba roditelja.

Na predupis nije potrebno dovesti dijete.

Raspored pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Uvjeti i kriteriji upisa u produženi boravak
Anita Dujela / datum: 24. 2. 2020. 14:58

Upisi u produženi boravak obavljaju se sukladno uvjetima i kriterijima opisanim u Odluci o organizaciji programa produženog boravka u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Split te Pravilniku o organizaciji i provedbi programa produženog boravka u osnovnoj školi (NN 62/2019).

Prednost pri upisu imaju učenici s prebivalištem na upisnom području škole, prema redoslijedu:

  • djeca roditelja sa 70% i više invalidnosti, ako je drugi roditelj zaposlen
  • djeca oba zaposlena roditelja i djeca samohranog zaposlenog roditelja ili zaposlenog roditelja u jednoroditeljskoj obitelji
  • djeca čiji brat ili sestra već pohađaju program produženog boravka te škole

U program produženog boravka mogu se upisati i djeca koja ne pripadaju upisnom području te škole, uvažavajući isti redoslijed, ukoliko u odgojno-obrazovnoj skupini preostane slobodnog mjesta.

Ako dijete želite iz opravdanog razloga upisati u školu kojoj ne pripada prema upisnom području, u postupku prijave prijavljujete obje škole s naznakom željene škole i razloga. Provjeru spremnosti obavljate u matičnoj školi, nakon čega se javljate željenoj školi radi mogućeg dogovora ili preraspodjele u drugu školu sa sličnim uvjetima, prema načelu blizine mjesta stanovanja.

Škole Grada Splita s produženim boravkom:

Meje, Spinut, Manuš, Žnjan-Pazdigrad, Ravne njive, Dobri, Brda, Lučac, Kman-Kocunar, Blatine-Škrape, Lokve-Gripe, Skalice, Bol, Kamen-Šine, Pujanke


[OPŠIRNIJE]Upis djece u prvi razred osnovne škole na području Splitsko-dalmatinske županije za školsku godinu 2020./2021.
Anita Dujela / datum: 10. 2. 2020. 07:51

Upis djece dorasle za upis u školu se provodi prema Planu upisa Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije.

Školski obveznici su:

  • djeca rođena od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2014.,
  • djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. prosinca 2014. za koju roditelji, odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole,
  • djeca kojima je za šk.god. 2019./2020. rješenjem, odgođen upis u prvi razred osnovne škole,
  • djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole

Prijava školskih obveznika vrši se elektronskim putem na obrascu PRIJAVA za predupis u vremenu od 10. do 20. veljače 2020. Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole 

Biogradska, Ispod Sv. Lovre, Kotorska, Kralja Držislava 2-28, Makarska, Pazdigradska, Primoštenska Ulica 6-16, Put Duilova, Put Orišca, Put Pazdigrada, Put Sv. Lovre, Put Trstenika 40, Put Žnjana 5-41, Put Žnjana 10-66, Put Žnjana 0-2, Rovinjska, Skradinska, Stonska, Šetalište Pape Ivana Pavla II 81-85, Šetalište Pape Ivana Pavla II 45, Tučepska Ulica, Ulica Masline, Ulica Rašeljke, Vinogradska, Vrgoračka, Žnjanska

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Radionice za djecu tijekom zimskih praznika
Anita Dujela / datum: 15. 12. 2019. 16:28

Kao i do sada, ustanove u kulturi pripremaju brojne i zanimljive radionice za djecu tijekom zimskih, školskih praznika u sklopu akcije Juuu-huuu, praznici su!

Otkrijte nešto novo o svijetu oko sebe!

Više u detaljnom vodiču!

POSTER


[OPŠIRNIJE]Za lake školske korake
Anita Dujela / datum: 16. 10. 2019. 17:42

Polaskom djeteta u školu započinje novo razdoblje u životu cijele obitelji. Prilagodba na nove životne uvjete ovisi o psihofizičkim sposobnostima, ali i socijalnoj i emocionalnoj zrelosti djeteta te adekvatnom okruženju i potpori obitelji.
U pripremi djece za školu najvažniju ulogu imaju roditelji. Da bi vašim prvašićima prvi školski koraci bili lakši, upućujemo vas na mogućnost sudjelovanja na predavanjima koje pripremaju naši suradnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. 

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Anita Dujela / datum: 15. 10. 2019. 08:46

U NAŠOJ ŠKOLI ĆEMO 17. LISTOPADA 2019. U 18.30   KRATKIM PRIGODNIM PROGRAMOM I IZLOŽBOM KOLAČA I PEKARSKIH PROIZVODA OBILJEŽITI DANE KRUHA.

POZIVAMO SVE RODITELJE, BAKE I DJEDOVE DOBRE VOLJE DA SA SVOJOM DJECOM IZRADE I DONESU SLASTICE, KOJE ĆE BITI PONUĐENE NA OSAM ŠTANDOVA U ATRIJU ŠKOLE.

ZA UŽIVANJE U SLASTICAMA MOŽETE DATI SVOJ DOBROVOLJNI PRILOG, ČIME ĆETE SUDJELOVATI U HUMANITARNOJ AKCIJI “POMOZIMO NAJPOTREBNIJIMA”.

DIO PROIZVODA ĆE BITI DONIRAN UDRUZI “MOST” TE DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE “AFRODITA”.

“BLAŽENIJE JE DAVATI NEGO PRIMATI!”


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Anita Dujela / datum: 2. 10. 2019. 19:26

Sukladno Godišnjem planu rada škole u školskoj godini 2019./20., ponedjeljak uoči državnog praznika, 7.listopada 2019., je nenastavni dan. Nastava u srijedu odvijat će se prema redovnom rasporedu.

Našim učenicima i njihovim obiteljima čestitamo Dan neovisnosti!


[OPŠIRNIJE]Prehrana učenika
Anita Dujela / datum: 9. 9. 2019. 23:56

Više o prehrani u produženom boravku te mliječnom obroku za sve učenike možete pogledati na poveznici.

 


[OPŠIRNIJE]Početak nove skolske godine 2019./20.
Anita Dujela / datum: 8. 9. 2019. 11:04

Nastava u novoj školskoj godini 2019./20. počinje u ponedjeljak, 9.rujna 2019., prema sljedećem rasporedu (osim za prvaše koji prvi dan imaju svečani prijem u 11.00 sati):

Jutro (8.00 sati):

Smjena A: 1.A, 2.A, 3.A, 4.A, 5.AC, 6.A, 7.AC, 8.A 

Produženi boravak: 1.CD, 2.CD, 3.C

Poslijepodne (14.00):

SMJENA B: 1.B, 2.B, 3.B, 4.BC, 5.B, 6.BC, 7.B, 8.B

Prvi nastavni dan učenici će imati sat razrednika te trebaju ponijeti školske torbe, budući će im razrednici podijeliti komplete udžbenika i drugih obrazovnih materijala. Roditelji će na prvom roditeljskom sastanku zadužiti uručene materijale, koji se vraćaju na kraju školske godine. 

Učenici koji pohađaju razredni odjel s produženim boravkom također imaju sat razrednika prvog nastavnog dana. Detaljne upute o standardnom  vremenu dolaska djece te završetku dnevnog nastavnog programa u produženom boravku, kao i satnicu dnevnih obroka s jelovnikom, roditelji će dobiti od učiteljice. 

Od utorka svi učenici kreću s nastavom po rasporedu koji će dobiti od razrednika, u naznačenim smjenama.  

Dragi naši učenici i roditelji, sretan povratak u školske klupe te dobrodošlicu žele vam Vaši učitelji i kolektiv OŠ Žnjan-Pazdigrad!

 


[OPŠIRNIJE]Popisi razrednih odjela
Anita Dujela / datum: 30. 8. 2019. 14:07

Popisi novoformiranih petih i sedmih razrednih odjela te popis raspodjele novih učenika 2.-8.razreda bit će objavljeni u  Kutku za roditelje, 2.rujna 2019., od 10,00 sati. 

Sukladno GDPR-u, zabranjeno je fotografiranje i distribucija popisa objavljenih u prostoru škole.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju