preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 82331
Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Video spot

Škola budućnosti OŠ Žnjan-Pazdigrad

Linkovi:

 

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
DN iz kemije

E-Dnevnik

 

Školski kurikulum

Upisi u srednju školu

 

Pretežno vedro

Prometna učilica

Safety net

Ana Domazet
Tjelovježbom do zdravlja
Nataša Zvonar / datum: 12. 6. 2019. 17:16
Potaknute radom Univerzalne sportske škole učiteljice Ana i Nikolina odlučile su pokrenuti projekt Tjelovježbom do zdravlja. Cilj nam je bio uključiti što veći broj učenika u sportske aktivnosti, odnosno stvoriti navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja. Kroz igru smo učili osnovne oblike kretanja kao i osnovne elemente nekih sportova. Nismo se odlučile za nogomet jer su dječaci odlični nogometaši, a djevojčice baš ne zanima nogomet. Uživali smo u odbojci, košarci, rukometu, badmintonu i aerobiku. Kroz aerobik smo provukle elemente Brain Gyma, jednostavne i ugodne pokrete koji potiču iskustvo učenja cijelim mozgom. Na taj način smo pripremile učenike za pisanje domaće zadaće i učenje. Timskim sportovima smo postigle da djeca zajedno komuniciraju, donose odluke, upravljaju konfliktima i rješavaju probleme u okruženju koje im pruža podršku i povjerenje. Igranjem timskih sportova djeca su nastojala ostvarili zajednički cilj tj. pobjedu.
Često smo se pitale hoće li netko od njih postati vrhunski sportaš.
Ana Domazet i Nikolina Vrgoč
 
Više pod OPŠIRNIJE.
 

[OPŠIRNIJE]Fešta o´igara
Anita Dujela / datum: 23. 5. 2019. 14:31

Pozivamo učenike 2.a i 3.c razreda da u subotu, 25.5., u 10:00 sati pred školom svojom prisutnošću uveličaju zajedničko druženje pod nazivom "Fešta o' igara". Dođite i  igrajući zaboravljene igre otputujte u stari Split i neka davna, ali lijepa vremena! 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan osoba s Down sindromom
Anita Dujela / datum: 25. 3. 2019. 13:42

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Down sindroma u potrostručenju ( trisomiji) 21. kromosoma. Zajedno sa svojim učiteljicama Josipom,Tihanom i Anom, asistenticom Andreom i članicom Udruge Sindrom Down 21 Split, malom Marijom, učenici 3.a i 3.c izabrali su proslaviti ovaj Dan upravo na Međunarodni dan sreće, 20. ožujka. 

Više pod OPŠIRNIJE!


[OPŠIRNIJE]Tematske maškare: Više cvijeća, manje smeća!
Anita Dujela / datum: 9. 3. 2019. 12:00

Ove godine su se učenici 3.c razreda zajedno sa svojim učiteljicama Anom i Tihanom uputili u Đardin na Dičji splitski krnjeval. Motivirani porukom "više cvijeća manje smeća" marljivo smo izrađivali maske. Maškaranu povorku su sačinjavali cvjetovi, kontejneri za otpad, plastični otpad, papirnati otpad, more i rijeka. Učiteljice su željele potaknuti učenike da sudjeluju u zaštiti okoliša kao aktivni građani razvrstavanjem otpada, pravilnim odnosom prema vodama i moru, uljepšavanjem okoliša i pravilnim odnosom prema biljkama. Umjesto da gledamo smeće željeli smo saditi i uzgajati cvijeće.

U Đardinu smo najprije uživali u predstavi Čarobna šuma, a zatim smo otišli na pozornicu predstavljajući našu školu. Zajedno s mnoštvom mališana i roditeljima smo se uputili na Rivu čineći maškaranu povorku. Povorku je predvodio dida Toni koji je izrazio želju da se slika s nama. 

Hvala dragim roditeljima što su doveli djecu i strpljivo ih čekali.
Slike pod opširnije!
 

[OPŠIRNIJE]Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja
Anita Dujela / datum: 4. 3. 2019. 19:08

Posljednje srijede u veljači učenici 2.c i 3.c  obilježili su dan borbe protiv vršnjačkog nasilja poznatom pod nazivom Dan ružičastih majica. Zajedničkim snagama poslali smo poruku koja poziva na obzirnost i toleranciju. Učenici su svojim porukama i plakatom željeli pokazati kako nasilje nije dobro došlo u njihovom odrastanju. 

Svojim porukama  istaknuli su ono najbitnije, a to je:

      " Ako puno malih ljudi,

        na puno malih mjesta,

        učini puno malih stvari,

        onda oni mogu promijeniti

               LICE ZEMLJE!"


[OPŠIRNIJE]Dan smijeha i Dan zagrljaja
Anita Dujela / datum: 22. 1. 2019. 11:03
Produženi boravak 2. i 3. razreda naše škole obilježio je Dan smijeha i Dan zagrljaja.
Učiteljice su potaknule sve učenike da se smiju što češće. Ima li što ljepše nego vidjeti da osmijeh krasi dječja lica? Veselo raspoloženje su podigle izradom smajlića, ispisivanjem poruka o smijehu i pjevanjem pjesmica. Brojni znanstvenici i liječnici tvrde da je smijeh lijek. Kada se smijemo osjećamo se bolje, rasteretimo se stresa, smanjujemo brigu i depresiju i tako jačamo imunitet. Preporučili bi i Vama da se što češće smijete!
 

[OPŠIRNIJE]Kad se male i velike ruke slože
Anita Dujela / datum: 25. 11. 2018. 17:46

Približavamo se najljepšem dijelu godine.

U želji da uvedemo duh Božića u školu i dom, učiteljice Ana i Tihana odlučile su napraviti kreativnu radionicu s ciljem da učenici 3.c razreda i njihovi roditelji zajedno izrade adventske vijence. Uz zvukove božićnih pjesama, veselo raspoloženje i osjećaj zajedništva vrijedne ruke su krenule na posao. Ukrasnim vrpcama, trakicama, kuglicama za bor, prirodnim materijalima i svijećama ukrašavali smo vijence. Pokazali smo da se zajedničkim radom i suradnjom može postići puno toga.

Božić nam polako dolazi!


[OPŠIRNIJE]Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van
Anita Dujela / datum: 23. 10. 2018. 11:45

Pored mnoštva plodova koje nam daruje jesen željeli smo saznati nešto više o jabukama jer 20. listopada obilježavamo njihov dan.

Razgovor smo započeli mudrim izrekama o jabuci, a zatim smo pričali o izgledu stabla jabuke, ljekovitim svojstvima jabuke, njenoj simboličnosti, kaloričnosti itd. Budući da jabuka nije omiljena užina nekim učenicima razgovorom smo educirali učenike o važnosti voća (posebno jabuke) kako bi stekli zdrave prehrambene navike. Nakon zanimljivog razgovora i edukacije izradili smo jabuke i njihovo stablo.

3.c

 


[OPŠIRNIJE]4.a i 4.b gostuju u radio emisiji na HRT1
Anita Dujela / datum: 22. 5. 2018. 18:21

Radio emisiju Zavrti zvrk možete poslušati 23.5. u 11.40 ili reprizu u 19.30 sati na radio postaji HRT 1!

 


[OPŠIRNIJE]Projekt Moja domovina
Anita Dujela / datum: 21. 5. 2018. 08:41

Obradom zavičajnih područja Republike Hrvatske i nastavnih sadržaja povezanih s prošlošću naše domovine odabrali smo projekt u kojem smo se opširnije dotaknuli znamenitih osoba koje su svojim radom i upornošću ostavile trag u hrvatskoj povijesti.

Nakon usvajanja sadržaja o znamenitim osobama igrali smo kviz u kojem su učenici provjeravali stečena znanja. U borbenom duhu i iščekivanju pobjede učenici su se veselili svakom točnom odgovoru.


[OPŠIRNIJE]Linijski istanjena masa: Plesni par
Anita Dujela / datum: 21. 5. 2018. 08:23

Uzbuđenje raste. Bliži se vrijeme odlaska na ekskurziju. Učenici često pitaju: "Učiteljice, hoćemo li svaku večer ići u disko?" Potaknuti navedenim pitanjem učenici su u nastavi likovne kulture žicom oblikovali motiv izradivši plesni par.

Poticali smo zajedništvo. Svaki je učenik modelirao jednog plesača koji bi se spojio sa svojim parom. Na kraju su svi "zaplesali" na klupi.

Ana Domazet


[OPŠIRNIJE]Zbirka dječjih radova "Moj sv.Duje"
Anita Dujela / datum: 10. 5. 2018. 15:29

Učenici naše škole odazvali su se pozivu Grada Splita i Slobodne Dalmacije te su izradili crteže i napisali sastave i pjesme na temu: "Moj sv. Duje". Najbolje radove je odabrala Redakcija kulture Slobodne Dalmacije i objavila ih je 7.5.2018. godine, u povodu dana zaštitnika grada Splita. Sigurno su imali puno posla jer je samo iz naše škole poslano mnogo radova.

Pod vodstvom učiteljice Ane Domazet u zbirci dječjih radova "Moj sv. Duje" objavljena su tri rada učenika 4. b razreda koje možete pogledati u nastavku.

Ana Domazet


[OPŠIRNIJE]Nima Splita do Splita
Anita Dujela / datum: 4. 5. 2018. 14:18

Obradom nastavnih sadržaja prirode i društva spoznali smo ljepote prirodne i kulturne baštine grada Splita. Svoj grad smo ukratko opisali riječima "Nima Splita do Splita"!

U iščekivanju blagdana Svetoga Dujma, zaštitnika našega grada, splitska katedrala nam je poslužila kao motiv u nastavi likovne kulture. Različitim crtama i razlijevanjem tuša dobili smo zanimljive efekte.

U nastavku pogledajte naše radove u čast sv. Duji!

Ana Domazet i 4.b


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava: Blago našeg Marjana
Anita Dujela / datum: 20. 4. 2018. 16:51

U petak, 13.4.2018. god. četvrtaši  naše škole su,  u pratnji svojih učiteljica  i uz stručno vodstvo edukatora,  proljetno jutro umjesto u školskim klupama proveli na svježem zraku Park- šume Marjan, u okviru projekta „ Blago našeg Marjana“.

Riječ je, podsjetimo, o terenskoj nastavi, točnije poučnoj šetnji koju je osmislio Grad Split s ciljem razvijanja svijesti o zaštiti prirode i očuvanju vrijedne kulturne baštine kod najmlađih.

Nastavak pod opširnije.

Natalija Trogrlić i Ana Domazet


[OPŠIRNIJE]Proljeće je stiglo i doziva uskrsne blagdane
Nataša Zvonar / datum: 26. 3. 2018. 09:27

Kako bi nam raspoloženje bilo ugodno, potrudili smo se sami ukrasiti učionicu u kojoj boravimo. Želja nam je bila upoznati salvetnu tehniku. Poigravali smo se uskrsnim motivima sa salveta pomoću kojih smo uljepšavali jaja.

4.b sa svojom učiteljicom Anom Domazet.


[OPŠIRNIJE]Sigurno i vješto u prometu
Anita Dujela / datum: 13. 3. 2018. 08:14

Učenici 3. i 4. razreda naše škole,uz pratnju svojih učiteljica, posjetili su Školski prometni poligon.

Cilj ovog posjeta je usvojiti i ponoviti saznanja o prometnim pravilima i sudjelovanju u prometu, kako bi se povećala sigurnost djece u prometu.

Više pogledajte u nastavku!

 


[OPŠIRNIJE]Integracija u nastavi: Duh u močvari
Anita Dujela / datum: 6. 3. 2018. 14:18

Čitajući roman Duh u močvari otkrili smo ljepote Kopačkog rita i saznali o biljkama i životinjama nizinskog zavičaja. Zainteresirani Mironovim i Eukaliptusovim pustolovinama pogledali smo i istoimeni igrani film snimljen prema knjizi. Dijelili smo i množili zaveslaje naših slavnih junaka, preoblikovali rečenice upravnog i neupravnog govora, pokazali smo mjesta radnje na geografskoj karti te smo izradili plakate na kojima smo usporedivali književno djelo i film.

Ana Domazet i 4. b

 

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju