preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pobjednici EP

Zidovi nisu prepreke

Planet Zemlja

Časopis Istraživači

Video spot

Škola budućnosti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 227896
Ovaj mjesec: 4331
Ovaj tjedan: 268
Danas: 268
Lokalna zajednica

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Školski kurikulum

E-Dnevnik

Edit CodeSchool

eSavjetovalište

Pretežno vedro

Memory igra

Prometna učilica

Safety net

Poštanski pretinac

Virtualna knjižnica

Upisi u srednju školu

Prehrana učenika

PREHRANA U PRODUŽENOM BORAVKU

Prehrana u produženom boravku se planira i priprema prema Godišnjem jelovniku za školsku godinu 2020./21. koji izrađuje služba Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Jelovnici su sezonski te se pripremaju od zastupljenih namirnica pojedinog godišnjeg doba te namirnica koje su preporučene za cjeloviti rast i razvoj djece, sve prema normativima i kalorijskim preporukama nadležnog nutricionista.

Roditelji djece koja imaju zdravstvene indikacije za izbjegavanje određenih namirnica trebaju se javiti u stručno-razvojnu službu. Potrebno je donijeti potvrdu nadležnog liječnika obiteljske medicine ili pedijatra o intoleranciji ili alergiji na određene namirnice. Istom prilikom dogovorit ćemo zamjenske namirnice i o svemu voditi strogu evidenciju.

U trenutnim uvjetima epidemije COVID-19, uz temeljne higijenske standarde, primjenjujemo i epidemiološke mjere propisane Protokolom epidemioloških mjera OŠ Žnjan-Pazdigrad. 

  • U prostorima blagovaonice i toaleta naznačeno je koliko učenika može boraviti istovremeno.
  • Prehrana učenika produženog boravka organizirana je na više mjesta te u različito vrijeme:  1.c i 1.d u malom blagovaonskom dijelu ispred učionica, u dvije grupe, s distancom,  2. c i 2.d u glavnoj blagovaoni u isto vrijeme, s distancom te 3.c i 3.d u glavnoj blagovaoni u isto vrijeme, s distancom.
  • Obroci u produženom boravku te mliječni obrok za sve učenike se dijele u porcijama, odnosno kao pakirani obroci.

Jelovnike u produženom boravku objavljujemo na mrežnim stranicama te oglasnoj ploči Kutka za roditelje. 

 

MLIJEČNI OBROK U ŠKOLI

U regularnim uvjetima, mliječni obrok se dijeli za vrijeme velikog odmora, priprema se u školskoj kuhinji, a učenicima se za vrijeme odmora preporuča boravak u školskoj kantini. Ova praksa pokazala se izvrsna u promociji kvalitetnog druženja učenika za vrijeme velikih odmora, pri čemu strogo izbjegavamo odlaske učenika po okolnim trgovinama i zadržavanje učenika u kontroliranom prostoru škole i školskog dvorišta.

Mliječni obrok se sastoji od toplog ili hladnog napitka, raznih sendviča, peciva i sl. te suhog i svježeg voća u nekim kombinacijama. Obrok se priprema prema načelu preporučene i raznovrsne prehrane, u skladu s organizacijskim mogućnostima. Većina obroka priprema se u školskoj kuhinji, a koristimo isključivo kvalitetne hrvatske robne marke te provjerene dobavljače, sve u skladu HACPP protokola.

Dok traje epidemija COVID-19, mliječni obroci će biti podijeljeni učenicima pojedinačno zapakirani, a napitci se neće dijeliti u šalicama, već u individualnom pakiranju dobavljača (bočica ili kartonska ambalaža). Raznovrsno voće i svježe pripremljeni smoothiji se privremeno ne mogu posluživati na pultu pa ćemo iznimno u ovim prilkama djeci ponuditi gotove proizvode pudinga.

Cijena obroka po danu je 7,00 kn.

Datum prijave/ otkaza pretplate: do 25.og u tekućem mjesecu za idući mjesec.

O načinima i uvjetima plaćanja roditelje će izvijestiti razrednici, ili se možete javiti u stručnu službu škole.

 

preskoči na navigaciju