preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 82331
Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Video spot

Škola budućnosti OŠ Žnjan-Pazdigrad

Linkovi:

 

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
DN iz kemije

E-Dnevnik

 

Školski kurikulum

Upisi u srednju školu

 

Pretežno vedro

Prometna učilica

Safety net

Produženi boravak

Produženi boravak u našoj školi je neobvezan,  organizirani oblik odgojno - obrazovnog rada, namijenjen učenicima 1.-3.razreda.  Na ovaj način se kvalitetno i sustavno zbrinjava dijete mlađe  školske dobi  te mu se organizira vrijeme za učenje i slobodne aktivnosti.

Rad u PB-u je usklađen s nastavnim planom i programom. Nakon redovne nastave, učenici uz učiteljicu rade samostalno, a zadaće se ispravljaju čim se napišu i dijete dobiva povratnu informaciju o usvojenosti znanja. Za slobodno vrijeme  učiteljice za učenike pripremaju i nude razne aktivnosti: odmor i igre po izboru učenika, čitaonicu i igraonicu, likovne, plesne i dramske radionice. Učenike osobito raduju igre u školskoj dvorani i univerzalna sportska škola!

Kroz kreativan rad učiteljica, učenici usvajaju socijalne vještine, radne navike te uče kako učiti. Rad i igra u boravku  utječu i na samopouzdanje učenika, sigurnost u sebe, povjerenje u prijatelje, međusobnu suradnju i pomaganje. 

Prilikom dolaska po dijete, roditelji imaju mogućnost svakodnevnog kontakta s učiteljicom te razmjene informacija i dojmova o djetetu.

Dnevni raspored:    08,00-16,00
8,00 doručak
redovna nastava
12,30 ručak
slobodno vrijeme
13,50 užina
14,00-16,00 učenje

 

 

Novosti
Ususret proljeću i Uskrsu
Anita Dujela / datum: 12. 4. 2019. 13:45

 

 

U našu školu se tiho ušuljalo proljeće što je razveselilo učenike produženog boravka 2. c i 3. c razreda. Ogoljelo drveće na našem panou je procvjetalo. Nismo zaboravili Svjetski dan voda pa je uz procvjetalo drveće potekao potočić. Učiteljice Nikolina i Ana su 22. ožujka poticale svoje učenike na štednju vode te su im nastojale osvijestiti odgovornost prema zaštiti i očuvanju vode na Zemlji.  Dolaskom proljeća bliži nam se proslava Uskrsa i nezaobilazna tradicija izrade jaja. Salvetnom tehnikom i vunom smo oblagali jaja koja simbolično predstavljaju ponovno rođenje i novi život te su tako postala dio proljetnog slavlja i novog života koji dolazi nakon zime.


[OPŠIRNIJE]Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja
Anita Dujela / datum: 4. 3. 2019. 19:08

Posljednje srijede u veljači učenici 2.c i 3.c  obilježili su dan borbe protiv vršnjačkog nasilja poznatom pod nazivom Dan ružičastih majica. Zajedničkim snagama poslali smo poruku koja poziva na obzirnost i toleranciju. Učenici su svojim porukama i plakatom željeli pokazati kako nasilje nije dobro došlo u njihovom odrastanju. 

Svojim porukama  istaknuli su ono najbitnije, a to je:

      " Ako puno malih ljudi,

        na puno malih mjesta,

        učini puno malih stvari,

        onda oni mogu promijeniti

               LICE ZEMLJE!"


[OPŠIRNIJE]Dan smijeha i Dan zagrljaja
Anita Dujela / datum: 22. 1. 2019. 11:03
Produženi boravak 2. i 3. razreda naše škole obilježio je Dan smijeha i Dan zagrljaja.
Učiteljice su potaknule sve učenike da se smiju što češće. Ima li što ljepše nego vidjeti da osmijeh krasi dječja lica? Veselo raspoloženje su podigle izradom smajlića, ispisivanjem poruka o smijehu i pjevanjem pjesmica. Brojni znanstvenici i liječnici tvrde da je smijeh lijek. Kada se smijemo osjećamo se bolje, rasteretimo se stresa, smanjujemo brigu i depresiju i tako jačamo imunitet. Preporučili bi i Vama da se što češće smijete!
 

[OPŠIRNIJE]Kreativna radionica: Izrada božićnih ukrasa, 1.d
Anita Dujela / datum: 21. 12. 2018. 14:11

U adventsko vrijeme okupili su se roditelji, učenici i učiteljice 1.d razreda. Grupnim radom roditelji i djeca izrađivali su božićne ukrase s kojima se ukrasila naša škola. Bila je to kreativna i lijepa edukativna radionica te jedna prilika za druženje i zabavu u ovo adventsko vrijeme. 

 


[OPŠIRNIJE]Zimska čarolija
Anita Dujela / datum: 12. 12. 2018. 17:35

"Istresla je baka zima

 bijeli kožuh svoj.

 Iz njeg leti na sve strane

 pahuljica roj.

 Na šumice i ulice

 na rasvijetljene kućice,

 svud' lete, lete, vrte se

 da dječicu razvesele."

Učenici produženog boravka su ukrasili pano padalinom koju željno iščekuju. Zimska čarolija je zavladala našom školom!


[OPŠIRNIJE]Vukovarska oda
Anita Dujela / datum: 16. 11. 2018. 20:03
Svaka pjesma, svaki stih dočaravaju našu ljubav prema Vukovaru.
 
Stoji grad
….. vječan ko narod ponosno stoji
Vukovar, Vukovar.....
 
Vukovarska oda
… toliko je pjesma o njemu napisano, brojati ne treba,
grad heroj- Vukovar.
Trpinjska cesta kojoj nema kraja.
Sajmište, Ovčara, Stara bolnica- mjesta Božjeg raja.
Vodotoranj ranjen, gordo stoji,
stražu čuva- GRAD POSTOJI....
On je vjesnik slobode našega proljeća!.....

[OPŠIRNIJE]Svjetski dan ljubaznosti
Anita Dujela / datum: 13. 11. 2018. 09:15

Svjetski dan ljubaznosti obilježava se svake godine na današnji dan, 13. studenog. Biti ljubazan prije svega je jedna zdrava navika koja se uči i koju treba svakodnevno njegovati.

Osmijeh, lijepa riječ, poruka, kompliment ili mali znak pažnje nije teško pružiti. To su dokazali i učenici naše škole u produženom boravku kreativnom radionicom- „Ljubaznost se uči“.

Ljubaznost  je svuda oko nas. Probudimo je!


[OPŠIRNIJE]Svi sveti i Dušni dan
Anita Dujela / datum: 31. 10. 2018. 15:35
 
Svoje misli, osjećaje i svu ljubav za najmilije koji nažalost nisu više s nama učenici produženog boravka su prikazali izradom svijeća....
 
   " jer vječni plamen
     ljubavi gori u našim
     malim srcima!"
 
 

[OPŠIRNIJE]Veseli dani na početku produženog boravka
Anita Dujela / datum: 21. 10. 2018. 18:34

U našoj se školi u produženom boravku, osim organiziranih sati učenja, provodi i kvalitetno organizirano vrijeme. Učenici uče o važnosti komunikacije, prijateljstvu, međusobnom poštivanju i pomaganju, ali i o posljedicama neodgovornog ponašanja te našim obvezama. Upoznavaju raznovrsne tehnike likovnog izražavanja te na taj način razvijaju svoju kreativnost, maštu, divergentno mišljenje. Razvijaju i osjećaj za ritam, pokret i ljubav prema glazbi. Uče i o važnim datumima i događajima u svijetu i u našoj zemlji. U produženom boravku povezuju se igra, učenje i rad.


[OPŠIRNIJE]Košare pune jesenskih plodova
Anita Dujela / datum: 21. 10. 2018. 17:22
 
 

Učenici produženog boravka uživali su u izradi jesenskog dana u razredu. Marljive ruke su sakupile mnoštvo jesenskih ukrasa koji su poslužili za izradu košare pune jesenskih plodova koje rado jedu.


[OPŠIRNIJE]Srce srcu!
Anita Dujela / datum: 16. 5. 2018. 14:47

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]1.mjesto na Natječaju "Reciklirano cvijeće 2018."
Anita Dujela / datum: 8. 5. 2018. 10:21
Škola pobjednica

U prekrasnom ambijentu Dioklecijanovih podruma, a u režiji Udruženja obrtnika Split, u petak 4.svibnja 2018. je otvoreno 43. izdanje Praznika cvijeća. Pod motom "Odloži smeće, sadi cvijeće", ovogodišnja manifestacija okupila je svjetski poznate floriste, ljubitelje cvijeća i cvjetnih balkona i osnovnoškolce koji su svojim radovima od recikliranog cvijeća sudjelovali u natječaju. U natjecanju osnovnih škola pobjedu je odnijela OŠ Žnjan- Pazdigrad, dok su drugo i treće mjesto osvojile škole sa Skalica i iz Splita 3.

Čestitke našim učenicima i učiteljicama, čiji je Čaroban vrt zavrijedio ovo priznanje!

(Izvor: Slobodna Dalmacija)


[OPŠIRNIJE]Udruženje obrtnika Split organizira 43. tradicionalni sajam cvijeća.
Nataša Zvonar / datum: 4. 5. 2018. 15:13

Tema ovogodišnjeg sajma je reciklaža i ekologija. Naši učenici iz produženog boravka 1.,2.,3. razreda i učenici iz 7.,8. razreda su izradili maštovit i originalan koncept „ Čaroban vrt“ inspiriran manjkom zelenih površina u gradu Splitu i htjeli su istaknuti njihovu potrebu  za uređenjem zapuštenih i neuglednih dijelova grada.

Ovom prigodom pozivamo sve drage roditelje osobito one čija su djeca izradila ovaj maštovit i zahtjevan rad, da dođu u park Đardin pogledati radove svoje djece te radove ostalih škola u gradu, i počaste nas svojim prisustvom na otvorenju 4.svibnja 2018. u 20 h.

 

Srdačan pozdrav , voditeljice projekta: 

Lordana Sunara, Katica Urlić,

Tihana Čurćija i Ivona Mustapić Jelavić


[OPŠIRNIJE]Zimske radosti u produženom boravku
Anita Dujela / datum: 26. 3. 2018. 10:08

Tijekom zime ukrašavali smo panoe u hodnicima naše škole. Likovne radionice smo povezali s nastavom prirode i društva. Detaljno smo se upoznali s pticama stanaricama(kako izgledaju,gdje žive,kako pronalaze hranu,..) Odlučili smo im pomoći. Napravili smo im kućicu s hranom i postavili je u naše školsko dvorište.

Ove godine zima je pokazala sve svoje čari. Našim likovnim radovima prizivali smo snijeg i on nas je iznenadio jednog popodneva. Uživali smo igrajući se na snijegu u dvorištu ispred naših učionica. Našoj sreći nije bilo kraja!


[OPŠIRNIJE]Kišni dan u produženom boravku
Anita Dujela / datum: 6. 3. 2018. 14:08

Ovaj kišni dan zabavili smo se obilazeći naše tehničko osoblje koje se brine za nas uz naše učiteljice. Oduševili smo se našom velikom kuhinjom. Vidjeli smo gdje se priprema slasna hrana koju svakodnevno jedemo. Najzanimljiviji nam je bio lift kojim pripremljena hrana iz kuhinje putuje u blagavaonicu. Naši domari su nam pokazali alate kojima se koriste. Spremačice su nas provele kroz svoje prostorije.

 

[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica u PB
Anita Dujela / datum: 28. 2. 2018. 12:16
Djeca produženog boravka pridružila su se obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja. Tijekom naše radionice u petak djeca su zajedničkim radom izradila ružičaste majice te na taj način nam pokazala da rade na  zajedništvu, a nikako na bilo kojem obliku nasilja.
 
  

[OPŠIRNIJE]Valentinovo s Piet Mondrianom
Anita Dujela / datum: 14. 2. 2018. 19:20

Valentinovo u produženom boravku 


[OPŠIRNIJE]Maškare u produženom boravku
Anita Dujela / datum: 13. 2. 2018. 20:03

U petak na likovnoj radionici lijepo smo se zabavili i maškarali. Za zabavu pod maskama potrebno je imati: plastične vrećice za smeće, papirnate tanjure, flomastere, pastele i naravno pjesmu.....

VESELE SMO MAŠKARE MI

PJEVAMO ZAJEDNO VESELO SVI

U PRODUŽENOM BORAVKU SMO MI

KO JEDNO VOLIMO SE SVI

U fotogaleriji možete vidjeti naše maškare....
 
 
 

[OPŠIRNIJE]Adventski kalendar od papira
Anita Dujela / datum: 7. 12. 2017. 14:48

Približio nam se prosinac, najljepše doba godina. Djeca svakodnevno postavljaju već svima dobro poznato pitanje : „Koliko još dana ima do Božića?“ Zato smo mi u produženom boravku odlučili napraviti adventske kalendare. Marljivo smo skupljali tuljke od wc papira i kartonske kutije. Rezali smo ih, lijepili i ukrašavali – i naši adventski kalendari bili su spremni za punjenje. To smo prepustili roditeljima. Radosno iščekujemo Božić!

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Jesen u produženom boravku
Anita Dujela / datum: 3. 12. 2017. 20:17

Učenici su kroz igru upoznali jesen kao godišnje doba (promjene u životu ljudi, biljaka i životinja, vođenje kalendara vremenskih promjena…) .Odlazili su u prirodu, sakupljali i upoznavali plodove jeseni. Kroz likovne radionice učenici su bili kreativni, stekli nova znanja o jeseni i zabavili se. Nastalim radovima ukrasili smo učionice i hodnike naše škole.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju