preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 82331
Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Video spot

Škola budućnosti OŠ Žnjan-Pazdigrad

Linkovi:

 

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
DN iz kemije

E-Dnevnik

 

Školski kurikulum

Upisi u srednju školu

 

Pretežno vedro

Prometna učilica

Safety net

Događanja u školi
DAN OSNOVNE ŠKOLE ŽNJAN-PAZDIGRAD
Anita Dujela / datum: 29. 5. 2019. 13:07

   


[OPŠIRNIJE]Otvorenje izložbe Crkvena baština Marjana
Anita Dujela / datum: 29. 5. 2019. 13:05


[OPŠIRNIJE]Fešta o´igara
Anita Dujela / datum: 23. 5. 2019. 14:31

Pozivamo učenike 2.a i 3.c razreda da u subotu, 25.5., u 10:00 sati pred školom svojom prisutnošću uveličaju zajedničko druženje pod nazivom "Fešta o' igara". Dođite i  igrajući zaboravljene igre otputujte u stari Split i neka davna, ali lijepa vremena! 


[OPŠIRNIJE]ZIDOVI NISU PREPREKE!
Anita Dujela / datum: 21. 5. 2019. 11:35

Ove školske godine uključili smo se u javnozdravstveni projekt Pretežno vedro koji afirmira teme iz područja zdravlja. U raznolikom programu Dana preventive ( 7.4.-31.5.2019.)  predstavili smo ishode i aktivnosti u našoj školi. Kao najistaknutija aktivnost predstavljena je suradnja sa Školom likovnih umjetnosti Split. Uz njihovu pomoć i dizajn oslikali smo unutarnji zid naše škole prozorima širom otvorenim u svijet!

Tijekom ove godine, školski prostor postao je omiljeno mjesto druženja i susreta naših učenika. Posebnost našeg zida je trajna uspomena na prvu generaciju učenika koji su zakoračili u novootvorenu Osnovnu školu Žnjan-Pazdigrad. Bravo za naše učenike!

 

Više pod OPŠIRNIJE!


[OPŠIRNIJE]2.međunarodni humanitarni turnir Sport2Life Lav Cup
Anita Dujela / datum: 13. 5. 2019. 12:58

Gotovo 300 mladih sportaša, u dobi od 11 godina i više, uživali su i  natjecali se na sportskim terenima hotela Le Meridien Lav u Podstrani ovaj vikend.  Tom prigodom s njima su bili i naši proslavljeni sportaši Stipe Pletikosa i Senna Ušić Jogunica. Na turniru je sudjelovalo 25 ekipa iz Hrvatske, Češke i Bosne i Hercegovine, a natjecali su se u tri discipline: košarki, nogometu te odbojci. Organizirana su i posebna individualna natjecanja u tehniciranju nogometnom, odbojkaškom i košarkaškom loptom koja su protekla burno uz glasno navijanje roditelja i posjetitelja turnira.

Zbog loše vremenske prognoze, organizator je zahvaljujući podršci Ureda za društvene djelatnosti Grada Splita i Školskom odboru Osnovne škole Žnjan-Pazdigrad osigurao i zamjenski prostor u našoj školskoj dvorani. Ovo nije prva suradnja sa zakladom Sport2Life,  budući da smo u travnju ove školske godine imali manifestaciju Zdravog školskog odmora u našoj školi. U suradnji sa Sport2life zakladom,  nutricionisticom Oliverom Stričević te Odbojkaškim klubom Brda družili smo se i educirali o o zdravoj prehrani. Tom prilikom naši su se učenici počastili bogatim izborom zdravih poslastica, smoothija i sokova.  

Više pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz kemije za učenike osnovnih i srednjih škola
Anita Dujela / datum: 16. 4. 2019. 09:41

Od 14. do 17.travnja u Splitu se održava 28.Državno natjecanje iz kemije za osnovne i srednje škole. Našoj školi pripala je čast biti domaćin ove državne smotre.  Poziv za sudjelovanje na natjecanju dobilo je 115 učenika uz pratnju 86 mentora. Na svečanom otvorenju sudionike je pozdravio predsjednik Hrvatskog kemijskog društva, gdin. Davor Margetić, pročelnik za društvene djelatnosti grada Splita, gdin. Mate Omazić, predsjednica Državnog povjerenstva, gđa. Draginja Mrvaš-Sermek i predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje, gđa. Majana Engelbreht.

Uz organizaciju samog natjecanja, puno radnih zadataka imali su i naši učitelji. Oni su jučer, naime, svoje učionice prepustili gostima te su sa svojim učenicima pohađali terensku nastavu. Odredišta su bila različita i planirana prema odgojno-obrazovnim potrebama naših učenika (muzeji Grada Splita, etno sela Radošić i Grabovac, Imotski i Vrlika, NPKrka i Šibenik, Knin i grad Zadar).

Svim natjecateljima želimo mnogo uspjeha i ugodan boravak u našoj školi i gradu Splitu. Sretno!

Više pod OPŠIRNIJE!


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan osoba s Down sindromom
Anita Dujela / datum: 25. 3. 2019. 13:42

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Down sindroma u potrostručenju ( trisomiji) 21. kromosoma. Zajedno sa svojim učiteljicama Josipom,Tihanom i Anom, asistenticom Andreom i članicom Udruge Sindrom Down 21 Split, malom Marijom, učenici 3.a i 3.c izabrali su proslaviti ovaj Dan upravo na Međunarodni dan sreće, 20. ožujka. 

Više pod OPŠIRNIJE!


[OPŠIRNIJE]Osnovnoškolsko međužupanijsko natjecanje debatnih klubova za Dalmaciju
Anita Dujela / datum: 9. 3. 2019. 12:26

Ovaj vikend se u našoj školi održava Osnovnoškolsko međužupanijsko natjecanje debatnih klubova za Dalmaciju.

Natjecanje se sastoji od ukupno 6 kola. Četiri kola se debatiraju na zadanu tezu: Maloljetnicima treba zabraniti upravljanje influencerskim videokanalima. Dva kola se debatiraju na ad hoc tezu koju će učenici dobiti na 60 minuta prije debate.

Svim sudionicima: sucima, natjecateljima i njihovim mentorima, želimo ugodan i zabavan boravak u našoj školi. Dobro došli!

Neslužbeni rezultati naknadno će biti objavljeni pod OPŠIRNIJE!


[OPŠIRNIJE]Tematske maškare: Razredno vjenčanje
Anita Dujela / datum: 6. 3. 2019. 18:39
 
Ove godine smo se odlučili za tematske maškare pa smo tako napravili razredno vjenčanje. Prisjetili smo se, i naučili, neke običaje vjenčanja u našim krajevima. Uz obilje smijeha, hrane, plesa i ljubavi, kao što priliči jednom vjenčanju, ove maškare ćemo sigurno još dugo pamtiti! U nastavku pogledajte našu svadbu. 
Sreeeeetno mladenci!
 

[OPŠIRNIJE]Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja
Anita Dujela / datum: 4. 3. 2019. 19:08

Posljednje srijede u veljači učenici 2.c i 3.c  obilježili su dan borbe protiv vršnjačkog nasilja poznatom pod nazivom Dan ružičastih majica. Zajedničkim snagama poslali smo poruku koja poziva na obzirnost i toleranciju. Učenici su svojim porukama i plakatom željeli pokazati kako nasilje nije dobro došlo u njihovom odrastanju. 

Svojim porukama  istaknuli su ono najbitnije, a to je:

      " Ako puno malih ljudi,

        na puno malih mjesta,

        učini puno malih stvari,

        onda oni mogu promijeniti

               LICE ZEMLJE!"


[OPŠIRNIJE]OŠ ŽNJAN-PAZDIGRAD POSTAJE CENTAR DAROVITOSTI IZ MATEMATIKE
Anita Dujela / datum: 23. 1. 2019. 13:35

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara predstavio je jučer znanstveno-obrazovni projekt „Centri darovitosti Split“, koji je, kako je poručio gradonačelnik, prvi svoje vrste u Hrvatskoj i pruža jedinstvenu priliku našim najmanjim sugrađanima za razvoj njihovih talenata i darovitosti. 

Prema riječima pročelnika Službe za društvene djelatnosti Mate Omazića, po upućenom pozivu splitskim školama da istaknu svoju kandidaturu za stjecanje statusa „Centra darovitosti“ iz nekog od pet područja darovitosti, svoj interes je iskazalo deset škola. Nakon provedene stručne analize zaprimljenih kandidatura, za partnere Grada Splita u projektu „Centri darovitosti Split“ određene su Osnovne škole „Gripe“, „Manuš“, „Ravne njive“, „Sućidar“ i „Žnjan-Pazdigrad“, a čime je utvrđena mreža „Centara darovitosti Split“. 

Više pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Digitalni alati za praćenje i vrednovanje u nastavnom području školskog knjižničarstva
Anita Dujela / datum: 20. 12. 2018. 07:13

U četvrtak 29.11.2018. u našoj školi održao se Županijski  stručni skup stručnih suradnika  knjižničara osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije pod nazivom Digitalni alati za praćenje i vrednovanje u nastavnom području Školsko knjižničarstvo( Informacijska pismenost i informacijsko čitanje u Školi za život).Voditeljica skupa bila je viša savjetnica za stručne suradnike knjižničare Ana Saulačić,prof. i dipl.knjiž.


[OPŠIRNIJE]Blagdansko darivanje za Mali dom
Anita Dujela / datum: 12. 12. 2018. 18:28

Dragi učenici i roditelji, u duhu blagdanskog darivanja pozivamo vas da se uključite u akciju prikupljanja poklona  za djecu  Malog doma. Već vam je poznato da  je Mali dom sretno mjesto u srcu Afrike. Dom je to za nezbrinutu djecu o kojoj brinu volonteri uz pomoć dobrih ljudi diljem svijeta. Hrvatske misije nerijetko su vodeće ruke za akcije i projekte kojima ne samo da pomažemo drugima, već učimo i poučavamo našu djecu o vrijednostima solidarnosti i zajedništva u borbi protiv siromaštva.

Stoga pripremite i vi nešto lijepo za Mali dom. Djeci je najpotrebnija dobro očuvana obuća, odjeća i školski pribor, a pomoći će i poneki slatkiš. Važno je naglasiti da je i mali znak pažnje nekome čitav svijet. Zato vas očekujemo u narednim danima i unaprijed se zahvaljujemo na vašim doprinosima. Asante!

Više o Malom domu na poveznici.


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka
Anita Dujela / datum: 5. 12. 2018. 18:35

Program Školskog mednog dana održat će se na dan 7.prosinca 2018. (dan Sv.Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara), u svim školama u Republici Hrvatskoj koje su iskazale interes za sudjelovanju u projektu Hrvatske poljoprivredne agencije. Tako će i naši učenici prvih razreda u petak imati edukativnu radionicu o važnosti meda i pčelarstva sa svojim učiteljicama. Nakon toga, učenicima ćemo podijeliti pakete koji će sadržavati: promotivnu vrećicu, edukativnu slikovnicu „Pčelica Jelica i medo Edo“, promotivni letak Med hrvatskih pčelinjaka te teglicu meda. Med će biti zapakiran u nacionalnu staklenku za med volumena 370mL.

Kako upotreba meda u prehrani kod manjeg broja djece može izazvati alergijsku preosjetljivost, upozoravamo djecu i roditelje o navedenom riziku.


[OPŠIRNIJE]Tjedan fair playa
Anita Dujela / datum: 30. 11. 2018. 14:06

OŠ „Žnjan Pazdigrad” će sudjelovati od 3.12. do 7.12.2018.g. u pilot projektu „Tjedan fair playa u mojoj školi”. Projekt će poslužiti u evaluaciji i prilagodbi projekta koji bi u punom obimu krenuo početkom sljedeće školske godine. Projekt će provoditi učitelj TZK-e, u suradnji s učenicima i učiteljima iz naše škole.
Više o „ Tjednu fair playa” pročitajte na poveznici.


[OPŠIRNIJE]Večer matematike u našoj školi
Nataša Zvonar / datum: 27. 11. 2018. 10:19

Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i ove godine organizira projekt “Večer matematike”. Naša škola će se po drugi put pridružit projektu te će se Večer matematike u našoj školi održati u srijedu 5.12.2018.god. s početkom u 18 sati. Pripremili smo zanimljive radionice za sve učenike naše škole, od 1. do 8. razreda. Nadamo se da ćemo uživati u igri i matematici te da ćete se odazvati u što većem broju.

Osim Večeri matematike u našoj školi svim učenicima preporučamo da sudjeluju i u Zlatnoj Večeri matematike u gradu Splitu, Večeri matematike u organizaciji SMD-a te SUDOKU natjecanju.

Više o ovim projektima pogledajte pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Putujuća izložba „Plakati za dušu“
Anita Dujela / datum: 26. 11. 2018. 14:13

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti u našoj školi smo ugostili putujuću izložbu Plakati za dušu“. Naziv izložbe je simboličan i dvosmislen te nas upućuje na emocionalnost kroz vizualnu komunikaciju. Viđenje postavljenih plakata nas vodi do interpretacije i rješenja ljudskih konflikata. Uz to, likovna umjetnost razvija naše osobne i društvene odnose i obogaćuje nas emotivno i duhovno.

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]1st Annual Week of English
Anita Dujela / datum: 22. 11. 2018. 16:28


[OPŠIRNIJE]Edukacija i akcija Boranka
Anita Dujela / datum: 19. 11. 2018. 07:51

U srijedu, 14.studenog 2018.g., naš učitelj geografije  B.Jukić, koji je ujedno i član Hrvatske gorske službe spašavanja, ugostio je svoje suradnike iz službi vatrogasaca, izviđača i DUZS-a. Zajedno su učenicima 5.a,b,c razreda i učenicima Eko grupe organizirali edukaciju o opasnostima u prirodi i radu tima za pomoć i spašavanje. Nakon zanimljivih predavanja, dio učenika je ovaj vikend sudjelovao i u akciji Boranka na Mosoru. Kao uvod u taj lijepi doprinos akciji pošumljavanja, naši su učenici jedan bor posadili i u dvorištu naše škole. Više pod opširnije!

Ovom prilikom se zahvaljujemo g. Ediju Periću, predsjedniku Splitskog skautskog zbora koji je nositelj ove edukativne kampanje, te njegovim suradnicima predavačima koji su posjetili našu školu.


[OPŠIRNIJE]Večer sjećanja na Vukovar
Anita Dujela / datum: 16. 11. 2018. 20:17

I ove godine smo s poštovanjem i ljubavlju prema žrtvi Vukovara obilježili Dan sjećanja na Vukovar. U petak, 16. 11. 2018. godine našom Školom su odzvanjale pjesme s domoljubnom tematikom, a u popodnevnim satima smo se svi zajedno okupili te prigodnim  programom  i paljenjem svijeća odali počast žrtvi Vukovara.

Svjetla su ostala svijetliti i u noći, a mi smo u svojim srcima ponijeli svjetlo molitve i zajedništva, kojem nas je učio, okupio i ujedinio – VUKOVAR.


[OPŠIRNIJE]Edukacija učenika: Pošumljavanje
Anita Dujela / datum: 13. 11. 2018. 10:53

Tijekom ove jeseni održava se velika akcija pošumljavanja, na području Zvjezdanog sela. Pod nazivom „Boranka“, Savez izviđača Hrvatske (SIH), pokrenuo je navedenu akciju, kao pokušaj doprinosa revitalizaciji opožarenih područja.

Kao uvodna aktivnost ove akcije, osmišljena je edukativna kampanja po splitskim osnovnim školama, koju provode izviđači, HGSS, DUZS i vatrogasci. Oni će u srijedu, 14.11.2018., 5. i 6. školski sat našim učenicima petih razreda pričati o  očuvanju svijeta prirode, zaštiti od požara i opasnostima u prirodi, a djeca uključena u edukaciju mogu se priključiti akciji pošumljavanja, u opsegu koji dozvoljava njihov uzrast. Nositelj edukativne kampanje je Splitski skautski zbor.

Nakon sata edukacije učenika, u školskom vrtu ćemo simbolično posaditi jednu sadnicu.

Više pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Gost u našoj školi: Tonći Maleš i "Mala djela velike ljubavi"
Anita Dujela / datum: 30. 10. 2018. 11:04


[OPŠIRNIJE]Priredbom i humanitarnom izložbom obilježili smo Dane kruha
Anita Dujela / datum: 19. 10. 2018. 19:39

Dana 17. listopada obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Prema dogovoru s razrednicima učenici su, uz pomoć svojih roditelja, baka i djedova, pripremili raznovrsne domaće pekarske proizvode te ih donijeli u školu gdje su bili izloženi na prigodnim stolovima. Stolovi su bili prepuni ukusnih kolača, kiflica, malih kruhova čiji se miris širio cijelom školom. Blagoslov kruha uljepšali su naši učenici prigodnom pjesmom i čitanjem svojih radova o kruhu, a na kraju svečanosti proizvodi su se kušali čime su i ovogodišnji Dani kruha u našoj školi protekli veselo, ugodno i nadasve ukusno. Svima je srce bilo ispunjeno jer smo prikupljenim sredstvima sudjelovali u humanitarnoj akciji „Pomozimo najpotrebnijima“. Ponosni smo također jer su se viškovi hrane odnijeli splitskoj Udruzi Most koja se već dugi niz godina uspješno bavi problemima beskućnika i Domu za starije osobe Vita.

Ovom prilikom želimo zahvaliti roditeljima i učenicima koji su vrijedno pekli, ukrašavali i nesebično s nama podijelili svoje vrijeme i trud te  učiteljima koji su sve uspješno realizirali.

U nastavku pogledajte fotografije!


[OPŠIRNIJE]Tjedan cjeloživotnog učenja u našoj školi
Nataša Zvonar / datum: 17. 10. 2018. 15:39
U okviru Tjedna cjeloživotnog učenja u našoj školi organizirane su brojne zanimljive radionice. U kreativnom kolažu našla se zanimljiva dramska , ali i flamenco radionica koju je vodila prof. hrvatskog jezika Viktoria Caktaš. Osim njih imali smo priliku sudjelovati u radionici stripa, likovnoj radionici "Reciklirano cvijeće" kao i u radionici kreativnog pisanja.

Više pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Predavanje "Cijepljenje i autizam"
Anita Dujela / datum: 4. 6. 2018. 16:11

Odgovarajući na sve veću potrebu stručnog informiranja roditelja, a uzimajući u obzir aktualnu situaciju i polemike oko (ne)povezanosti cijepljenja djece i autizma, pozivamo Vas na predavanje koje će održati doc.dr. Radenka Kuzmanić Šamija, neuropedijatar, u utorak, 5.lipnja 2018., u 18,00 sati u našoj školi.

Navedeno predavanje je rezultat suradnje roditelja predstavnika u Školskom odboru te ostalih članova odbora škole. Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo cijenjenoj doc.dr. Radenki Kuzmanić Šamija, te mr.sc.Krešimiru Čaljkušiću, dr.med., predsjedniku Školskog odbora, koji je dao osobit doprinos realizaciji ovog predavanja. 

Dragi roditelji i svi zainteresirani, očekujemo Vas!

Fotogalerija 


[OPŠIRNIJE]Projekt EDIT programiranje u našoj školi
Anita Dujela / datum: 4. 5. 2018. 13:15

SD županija je ICT županija koja posebno prepoznaje važnost IT sektora za budućnost i razvoj.  Neki od ciljeva ICT županije su: povećanje broja IT profesionalaca, aktivnih IT tvrtki, razvoj IT poduzetništva, i poticanje startup ideja. Za nas najvažniji cilj je  popularizacija programiranja u osnovnoj i srednjoj školi kroz škole programiranja i obuku nastavnika.

Zahvaljujući našoj mentorici Nataši Zvonar, naša škola je jedna od 17 škola u županiji koja se uključila u projekt EDIT. U sklopu aktivnosti EDIT projekta ICT županije, našu školu su posjetili članovi radnog tima i  upoznali se s učenicima koji pohađaju satove besplatne škole programiranja.

Video prilog 

(Izvor: www.ictzupanija.hr)


[OPŠIRNIJE]Predavanje o odgovornom postupanju s otpadom
Nataša Zvonar / datum: 19. 4. 2018. 16:01

U organizaciji OŠ Žnjan-Pazdigrad, tvrtke „Čistoća“, Split i udruge „Sunce“ iz Splita, povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje dana 20 . travnja 2018. god. u OŠ Žnjan-Pazdigrad za učenike 5. i 6. razreda predmetne nastave održat će se predavanje “Principi odgovornog postupanja s otpadom-smanjivanje stvaranja otpada, ponovno korištenje, odvojeno prikupljanje i recikliranje“

Predavanje će održati Gabrijela Medunić-Orlić iz Udruge Sunce.


[OPŠIRNIJE]Predavanje: Čist okoliš-zdrava budućnost.
Nataša Zvonar / datum: 19. 4. 2018. 15:45

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, a u sklopu projekta „Zdrav za 5“, 2. komponenta- Zaštita okoliša i prirode, dana 20 . travnja 2018. god., u OŠ Žnjan-Pazdigrad održat će se predavanje za učenike 3. i 4. razreda razredne nastave, „Čist okoliš-zdrava budućnost".

Predavači su: dr. Branka Jurčević-Zidar iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Ante Radoja, policijski službenik Odjela Prevencije.


[OPŠIRNIJE]Svečano otvoreno državno Natjecanje iz engleskog jezika
Anita Dujela / datum: 12. 4. 2018. 13:51

11.travnja 2018. svečano je otvoreno državno Natjecanje iz engleskog jezika. Svečanost se održala u 18,00 u hotelu Zagreb u Splitu, a brojne sudionike i goste je, u ime Grada Splita, pozdravio zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

Poznavanje jezika neophodna je kompetencija za budućnost u svijetu rada i znanosti.  Dobro  poznavati  engleski jezik u govoru i pismu značajno je za sadašnjost, ali naročito za budućnost. Na ovom natjecanju svoje znanje će pokazati najbolji učenici osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. 

Svima vama dragi učenici, kao i vašim mentorima, želimo ugodan boravak! Sa sobom u život ponesite predivne uspomene, a stečena znanja i iskustva usmjerite u skladu s  vašim željama i maštanjima!

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Ususret državnom Natjecanju iz engleskog jezika
Anita Dujela / datum: 9. 4. 2018. 12:03

Dragi učenici, poštovani mentori, uvaženi gosti!

Čast nam je što  je  naša škola domaćin ovogodišnjem državnom Natjecanju osnovnih i srednjih škola iz engleskog jezika. Izniman je uspjeh doći do državne razine natjecanja, jer je riječ o najboljima od najboljih, o vrhunskom spoju znanja, nadarenosti i upornog rada.

U idućim danima objavljivat ćemo detalje i pojedinosti natjecanja, a do našeg susreta, upoznajte se sa školom domaćinom na poveznici.

Također možete pogledati i bilten državnog natjecanja iz engleskoga jezika.

Dobrodošli!

 


[OPŠIRNIJE]Arhitekti Studija X3M nagrađeni za projekt škole Pazdigrad!
Nataša Zvonar / datum: 23. 3. 2018. 12:26

Za Osnovnu školu Pazdigrad arhitekti Studija X3M, Mirela Bošnjak, Mirko Buvinić i Maja Furlan Zimmermann dobili su nagradu  Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskoga stvaralaštva. Prestižnu nagradu dodjeljuje Udruženje hrvatskih arhitekata. 

Više o svemu saznajte klikom na poveznicu.

Čestitamo našim arhitektima i želimo im puno sreće u budućim projektima!

 


[OPŠIRNIJE]Susret s književnicom
Nataša Zvonar / datum: 21. 3. 2018. 15:03


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz kemije u našoj školi
Anita Dujela / datum: 8. 3. 2018. 15:01

Danas je u našoj školi održano županijsko natjecanje iz kemije za osnovne i srednje škole. Svečanom otvaranju natjecanja odazvao se i dogradonačelnik Nino Vela. U svom kratkom obraćanju, dao je veliku podršku učenicima i učiteljima koji ostvaruju zavidne rezultate u procesu učenja i poučavanja. Istu poruku prenijela je i naša Dramska skupina koja je, u sklopu svečanosti dobrodošlice, izvela svoj igrokaz „Ja imam san“. Uvijek trebamo sanjati, a potom slijedeći svoje snove i živjeti taj san!

Čestitke svim sudionicima, učenicima i mentorima!


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje iz debate
Nataša Zvonar / datum: 23. 2. 2018. 19:35

Danas u našoj školi počinje međužupanijsko natjecanje u debati. Natjecanje će trajati 2 dana (23. i 24. veljače), te će imati 6 kola, od  čega 4 na pripremljenu tezu, te dva na ad hoc tezu.

Pripremljena ovogodišnja teza je: „Roditelji bi trebali odlučivati o gradivu koje njihova djeca uče u školama“

Zanimljivo!

Nastavak pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Fotogalerija: Poklade u našoj školi
Anita Dujela / datum: 14. 2. 2018. 09:28

T O A A


[OPŠIRNIJE]Optužnica Krnji Ekranu: Kriv je!
Anita Dujela / datum: 14. 2. 2018. 09:18

DRAGI KRNJO!

SVI TI SE RADUJEMO JAKO,

TO BAR ZNA SVATKO.

AL DA, NAPORAN SI JAKO,

OSIM RODITELJA

ČAK I UČITELJI MISLE TAKO.

VRIJEME JE MODERNO SADA,

TV, INTERNET I MOBITEL DJECOM VLADA.

SVAKI SE KORAK NAŠ PRATI,

HTJELI BI DA SE VRIJEME ZDRAVE IGRE VRATI!

 

[OPŠIRNIJE]Sedam vrhova - najviši vrhovi svih kontinenata
Anita Dujela / datum: 12. 2. 2018. 08:24

Ovim putem se zahvaljujemo našem roditelju volonteru, gđi. Ivani Šilović, koja nam je pomogla u organizaciji ovog predavanja!


[OPŠIRNIJE]Najveći hrvatski alpinist Stipe Božić posjetio našu Školu.
Nataša Zvonar / datum: 8. 2. 2018. 13:10

Gospodin Stipe Božić je jedan od najuspješnijih hrvatskih i svjetskih alpinista koji se popeo na najviše vrhove svih sedam kontinenata, a na svojim putovanjima snimio je mnoštvo izvrsnih fotografija te ih izlagao na zajedničkim i samostalnim izložbama. 

 

Nastavak pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Dobro nam došao sv.Nikola!
Anita Dujela / datum: 6. 12. 2017. 14:46

 

U nastavku pogledajte prigodne kutke u našoj školi...


[OPŠIRNIJE]Posjet mališana Dječjeg vrtića Smokvica
Anita Dujela / datum: 3. 12. 2017. 20:29

Ovaj tjedan su nas posjetili dragi gosti: djeca i odgajateljice Dječjeg vrtića Smokvica. U obilasku škole bilo je veselja, potrage za braćom, sestrama, prijateljima koji su već "veliki" i krenuli su u školu. Naši učenici i učiteljice pokazali su vrtićancima knjige i učionice, a djeci se očekivano najviše svidjela dvorana.

Uskoro će ovo biti i njihova škola, koju do tada moramo pažljivo čuvati i popunjavati najvećim blagom, dječjim smijehom i stvaralaštvom!

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Sjećanje na Vukovar
Nataša Zvonar / datum: 17. 11. 2017. 22:06
            Vukovar
 
Pod kišom čelika, ognja i smrti
gdje paklena sila svoj zadnji ples vrti,
stoji grad.

Stoji grad!

Vječan k’o narod ponosno stoji

 
 
i posljednje dane dušmanu broji,
Vukovar! Vukovar!

Iz majčinog krika sloboda se rađa
i uskoro bijela zaplovit će lađa
do sunca.
 
Hrvoje Hegedušić
                                    
 
 

[OPŠIRNIJE]Keko Eko
Petra Lukić / datum: 7. 11. 2017. 23:40

U petak, 3. 11. u našoj školi ugostili smo lutkarsko kazalište „Produkcija Z“ iz Splita s lutkarskom predstavom „Keko Eko“. Predstavom je medijski najavljen ovogodišnji nagradni natječaj Regionalnog centra čistog okoliša na razini Splitsko – dalmatinske županije za najbolje likovne radove i plakate na temu „Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće!“ čiji je cilj poticanje razvoja pozitivnih navika razvrstavanja otpada, te kreativno izražavanje svjesnosti o pitanjima zaštite okoliša. Učenici razredne nastave su uživali u zabavnoj i poučnoj predstavi koja ih je glazbom i pjesmom, na jednostavan način, podučila kako pravilnim postupanjem s otpadom možemo očuvati čist i zdrav okoliš.


[OPŠIRNIJE]Ususret blagdanu Svih svetih i Dušnom danu…
Petra Lukić / datum: 31. 10. 2017. 08:36

1. studenoga obilježavamo Sve svete, dan kada se slave i časte svi sveci, oni koji su za svoga života ostvarili velika djela ljubavi prema Bogu i  bližnjima. 2. studenoga obilježavamo  Dušni dan, dan u kojem se sjećamo svih naših pokojnika, obilazimo njihove grobove, stavljamo cvijeće i palimo svijeće.  

Njihova duša je s nama, u srcu, u molitvama. 

Učenici i učiteljice razredne nastave


[OPŠIRNIJE]Dani kruha
Petra Lukić / datum: 16. 10. 2017. 19:16

DANI KRUHA

UTORAK 17. LISTOPADA u 16:30 h

 

-Prigodni program

-Prodajna izložba kolača (novac će se donirati potrebitim obiteljima iz našeg kotara)


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan pješačenja
Petra Lukić / datum: 13. 10. 2017. 14:29


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju