preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pobjednici EP

Zidovi nisu prepreke

Planet Zemlja

Časopis Istraživači

Video spot

Škola budućnosti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 227896
Ovaj mjesec: 4331
Ovaj tjedan: 268
Danas: 268
Lokalna zajednica

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Školski kurikulum

E-Dnevnik

Edit CodeSchool

eSavjetovalište

Pretežno vedro

Memory igra

Prometna učilica

Safety net

Poštanski pretinac

Virtualna knjižnica

Upisi u srednju školu

Nela Sikirica
Projekt Koncept energije u kurikulumu osnovne škole – suradnja Filozofskog fakulteta i Osnovne škole Žnjan-Pazdigrad
Anita Dujela / datum: 21. 1. 2021. 18:26

Na Filozofskom fakultetu u Splitu, 14. siječnja 2021. održana je prva projektna radionica u okviru znanstvenoga projekta  Koncept energije u kurikulumu osnovne škole. Nositelj projekta je Filozofski fakultet u Splitu, a suradnja se ostvaruje s učiteljima biologije i kemije  iz:  Osnovne škole Žnjan-Pazdigrad, Osnovne škole Sućidar, Osnovne škole Lučac i Osnovne škole Split 3.

Projektnoj radionici je prisutvovala koordinatorica projekta za Osnovnu školu Žnjan-Pazdigrad Nela Sikirica, prof., a članica projektnog tima je i Joška Donatov, prof.

Provedbom projekta ostvarit će se nastavna i istraživačka suradnja između učitelja STEM područja u osnovnoj školi i  sveučilišnih nastavnika te će se ispitivati konceptualne promjena poučavanja i učenja. 

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Priprema za izvanredne situacije s naglaskom na potres
Anita Dujela / datum: 18. 1. 2021. 10:36

U našoj stvarnosti ponekad su i izvanredni događaji, poput posljednjeg velikog potresa koji je pogodio grad i okolicu Petrinje. Kako bi bili spremniji i mirniji, važno je znati što, kada i kako učiniti u slučaju opasnosti.

Naša prof. Nela Sikirica je stoga sudjelovala na stručnom skupu, a sve materijale koji mogu pomoći razrednicima i učiteljima u pripremi sata za učenike objavljujemo u priloženim dokumentima.


[OPŠIRNIJE]Čestitke na zapaženom uspjehu našeg učenika generacije!
Anita Dujela / datum: 11. 12. 2020. 16:21

Početkom ove školske godine učenici su dobili priliku sudjelovati na županijskim i državnim natjecanjima, na koja su se uspjeli plasirati prije nego što nas je sve u ožujku ove godine zaustavila pandemija. Jedan od najznačajnijih plasmana je i onaj učenika generacije Santina Frapportia, sadašnjeg učenika 3. gimnazije u Splitu. Uz predano vodstvo mentorice Nele Sikirice, Santino je nakon iznimnih plasmana na školskoj i županijskoj razini natjecanja iz Kemije, pozvan i na državnu razinu.

Iako je Santino sada već bivši učenik naše škole, poziv svoje mentorice nije mogao odbiti. Njegov odaziv i konačan uspjeh nam je dokaz da škola i mentori koji predano rade s učenicima imaju velik odgojno - obrazovni utjecaj te na njima ostavljaju trag koji se teško zaboravlja.

Ovim putem čestitamo Santinu i želimo mu se zahvaliti što je uspješno predstavljao našu školu na Državnom natjecanju. Nadamo se da će Santino nastaviti nizati ovakve rezultate i u srednjoj školi te na budućim natjecanjima. Posebna zahvala i mentorici Neli Sikirici kojoj želimo još ovakvih uspjeha u radu!

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]16.10. Svjetski dan oživljavanja
Anita Dujela / datum: 28. 10. 2019. 10:15

Dana 16.10.2019. obilježili smo u našoj školi Svjetski  dan oživljavanja, a u posjet su nam došli uvaženi gosti, idejni začetnici i voditelji projekta: „ Edukacija učenika osnovnih škola o oživljavanju“ prof.dr.sc. Julije Meštrović, dr.sc. Mila Bulić, dr. Ivan Brdar i dr. Helena Šušnjar Milas.

Učenici naše škole pod mentorstvom učiteljice Nele Sikirice i odabrane skupine učenika OŠ Sućidar pod mentorstvom učiteljice Dragane Mamić tijekom više tjedana učili su o oživljavanju i praktično uvježbavali postupke oživljavanja.

Više pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Prije i poslije -učenici za Dan planeta Zemlje
Nataša Zvonar / datum: 8. 5. 2019. 09:52

Članovi eko grupe "Pazi grad" sudjelovali su na  natjecanju "Prije i poslije-učenici za Dan planeta Zemlje" sa svojim kreativnim i maštovitim radovima za koje su koristili reciklirane materijale. Još jednom su pokazali kako imaju razvijenu ekološku svijest  i razvijene navike prikupljanja i razvrstavanja otpada  te su  svojim ponašanjem  primjer i nama odraslima.

Više o svemu možete saznati klikom na poveznicu.

 

Više pod OPŠIRNIJE

Profesorica biologije i kemije,Nela Sikirica


[OPŠIRNIJE]"Leteći kustos"Sekcija ribe
Nataša Zvonar / datum: 1. 5. 2019. 22:32
 
U suradnji s kustosom Prirodoslovnog muzeja učenici 7.a. i 7.b. su  u timovima secirali ribe i tako se upoznali s vanjskom i unutarnjom građom.
Svi učenici su bili uključeni u rad te ovakav način nastave smatraju vrlo učinkovitim i zanimljivim.
 
Više pod OPŠIRNIJE

[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava eko grupe ,međunarodni projekt Ml-repair
Nataša Zvonar / datum: 1. 5. 2019. 22:26

 

Učenici eko grupe sudjelovali su u skupljanju otpada na plaži Pantan, u suradnji s udrugom Sunce. Naši vrijedni učenici prikupili su 14 kg plastike, 950 štapića za uši, 31 kg stakla, 3kg željeza i 13 kg tkanine. Velika količina otpada posvijestila im je veličinu problema koje uzrokuje otpad u moru. Dio otpada smo iskoristili za izradu  ugroženih morskih ptica i životinja što ćemo predstaviti na završnoj radionici.

Više pod OPŠIRNIJE


[OPŠIRNIJE]Leteći kustos-gmazovi
Nataša Zvonar / datum: 11. 4. 2019. 21:24
Pod stručnim vodstvom kustosa iz Prirodoslovnog muzeja u Splitu učenici su imali prigodu vidjeti  preparate naših zmija otrovnica i neotrovnica te žaba.Svi su se složili kako je ovakav način nastave neobičan no iznimno zanimljiv i koristan što je potvrdio i kustos oduševljen brojnim upitima učenika 7.a i 7.b.razreda
 
 
Nela Sikirica,profesor biologije i kemije

[OPŠIRNIJE]Lebdeća meduza, svjetleća riba i maštoviti Roko
Nataša Zvonar / datum: 11. 4. 2019. 21:20
Učenik 6.b.razreda Roko Marković izradio je u sklopu međunarodnog projekta ML-Repair meduzu i svjetleću ribu koje će i prezentirati na natjecanju povodom Dana planeta Zemlje.Njegov uradak su dokaz kako vrijedne ruke i mašta mogu stvoriti čuda.
 
 
Nela Sikirica,profesor biologije i kemije

[OPŠIRNIJE]Humanost na dijelu -natjecanje mladih iz prve pomoći
Nataša Zvonar / datum: 10. 3. 2019. 21:27

Usvajaju ideje humanitarne vrijednosti i doprinosi širenju ideja solidarnosti, uzajamnog pomaganja u okruženju u kojem svjedočimo sve učestalijim elementarnim nepogodama i prirodnim katastrofama pridružili su se i učenici naše škole.

Ekipa u sastavu: Roko Smuđa, Szofi Pincolić, Ante Gudelj, Paula Marić, Lara Marić, Petar Mandić, uz Laru Zavorović, Aniu Mužinic, Francesku Bažević natječući se pokazali su zavidnu vještinu pružanja prve pomoći i praktične sposobnosti koju su savladali u vrlo kratkom vremenu, a uz to iskazali želju za nastavkom suradnje s Crvenim križem kroz volonterski rad. Ovim putem se zahvaljujemo svim djelatnicima Crvenog križa (posebno volonterki Kati) koji su nam nesebično pomagali kod obuke.

 

Profesorica biologije i kemije N. Sikirica


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju