preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 82331
Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Video spot

Škola budućnosti OŠ Žnjan-Pazdigrad

Linkovi:

 

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
DN iz kemije

E-Dnevnik

 

Školski kurikulum

Upisi u srednju školu

 

Pretežno vedro

Prometna učilica

Safety net

Nela Sikirica
Prije i poslije -učenici za Dan planeta Zemlje
Nataša Zvonar / datum: 8. 5. 2019. 09:52

Članovi eko grupe "Pazi grad" sudjelovali su na  natjecanju "Prije i poslije-učenici za Dan planeta Zemlje" sa svojim kreativnim i maštovitim radovima za koje su koristili reciklirane materijale. Još jednom su pokazali kako imaju razvijenu ekološku svijest  i razvijene navike prikupljanja i razvrstavanja otpada  te su  svojim ponašanjem  primjer i nama odraslima.

Više o svemu možete saznati klikom na poveznicu.

 

Više pod OPŠIRNIJE

Profesorica biologije i kemije,Nela Sikirica


[OPŠIRNIJE]"Leteći kustos"Sekcija ribe
Nataša Zvonar / datum: 1. 5. 2019. 22:32
 
U suradnji s kustosom Prirodoslovnog muzeja učenici 7.a. i 7.b. su  u timovima secirali ribe i tako se upoznali s vanjskom i unutarnjom građom.
Svi učenici su bili uključeni u rad te ovakav način nastave smatraju vrlo učinkovitim i zanimljivim.
 
Više pod OPŠIRNIJE

[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava eko grupe ,međunarodni projekt Ml-repair
Nataša Zvonar / datum: 1. 5. 2019. 22:26

 

Učenici eko grupe sudjelovali su u skupljanju otpada na plaži Pantan, u suradnji s udrugom Sunce. Naši vrijedni učenici prikupili su 14 kg plastike, 950 štapića za uši, 31 kg stakla, 3kg željeza i 13 kg tkanine. Velika količina otpada posvijestila im je veličinu problema koje uzrokuje otpad u moru. Dio otpada smo iskoristili za izradu  ugroženih morskih ptica i životinja što ćemo predstaviti na završnoj radionici.

Više pod OPŠIRNIJE


[OPŠIRNIJE]Leteći kustos-gmazovi
Nataša Zvonar / datum: 11. 4. 2019. 21:24
Pod stručnim vodstvom kustosa iz Prirodoslovnog muzeja u Splitu učenici su imali prigodu vidjeti  preparate naših zmija otrovnica i neotrovnica te žaba.Svi su se složili kako je ovakav način nastave neobičan no iznimno zanimljiv i koristan što je potvrdio i kustos oduševljen brojnim upitima učenika 7.a i 7.b.razreda
 
 
Nela Sikirica,profesor biologije i kemije

[OPŠIRNIJE]Lebdeća meduza, svjetleća riba i maštoviti Roko
Nataša Zvonar / datum: 11. 4. 2019. 21:20
Učenik 6.b.razreda Roko Marković izradio je u sklopu međunarodnog projekta ML-Repair meduzu i svjetleću ribu koje će i prezentirati na natjecanju povodom Dana planeta Zemlje.Njegov uradak su dokaz kako vrijedne ruke i mašta mogu stvoriti čuda.
 
 
Nela Sikirica,profesor biologije i kemije

[OPŠIRNIJE]Humanost na dijelu -natjecanje mladih iz prve pomoći
Nataša Zvonar / datum: 10. 3. 2019. 21:27

Usvajaju ideje humanitarne vrijednosti i doprinosi širenju ideja solidarnosti, uzajamnog pomaganja u okruženju u kojem svjedočimo sve učestalijim elementarnim nepogodama i prirodnim katastrofama pridružili su se i učenici naše škole.

Ekipa u sastavu: Roko Smuđa, Szofi Pincolić, Ante Gudelj, Paula Marić, Lara Marić, Petar Mandić, uz Laru Zavorović, Aniu Mužinic, Francesku Bažević natječući se pokazali su zavidnu vještinu pružanja prve pomoći i praktične sposobnosti koju su savladali u vrlo kratkom vremenu, a uz to iskazali želju za nastavkom suradnje s Crvenim križem kroz volonterski rad. Ovim putem se zahvaljujemo svim djelatnicima Crvenog križa (posebno volonterki Kati) koji su nam nesebično pomagali kod obuke.

 

Profesorica biologije i kemije N. Sikirica


[OPŠIRNIJE]Projekt "Edukacija djece o oživljavanju u osnovnoj školi"
Anita Dujela / datum: 26. 4. 2018. 20:00

Jedan od važnih ishoda zdravstvenog odgoja je svakako primjerena i adekvatna pomoć unesrećenima, na koje, nažalost, možemo naići u svakodnevnom životu. Tada su nam od presudne važnosti znanja i vještine koje smo imali priliku usvojiti u nastavnom procesu. Kao podsjetnik na naučene tehnike reanimacije, u nastavku objavljujemo osnove oživljavanja.

Nela Sikirica

Priručnik

Prezentacija

Video dramatizacija


[OPŠIRNIJE]Vrijedni učenici uređuju učionicu
Nataša Zvonar / datum: 4. 3. 2018. 22:04

Naši su sedmaši uz mentorsko vodstvo prof. kemije i biologije Nele Kezic-Sikirica uredili učionicu. Stanice, anatomija čovjeka, biljke, životinje i sve zanimljivosti iz svijeta biologije i kemije zabavnije se uče i bolje pamte u šarenom, kreativnom okruženju. Upravo takva sada je i njihova učionica.


[OPŠIRNIJE]DNA modeli
Anita Dujela / datum: 17. 1. 2018. 11:57


[OPŠIRNIJE]Lijepa naša
Petra Lukić / datum: 12. 11. 2017. 20:53

Učenici 6.a i 6.b razreda na satovima prirode "prošetali" su nacionalnim parkovima i parkovima prirode RH, upoznali su brojne endeme, relikte, zaštićene i ugrožene biljne i životinjske vrste te razloge njihove ugroženosti. Promišljanje i razvijanje angažiranog stava kako očuvati bioraznolikost i ljepotu zaštićenih dijelova naše domovine treba biti poticaj za svakodnevno življenje u suglasju s prirodom.

Nela Sikirica


[OPŠIRNIJE]Novi mikroskopi u novoj školi
Petra Lukić / datum: 2. 11. 2017. 18:42

Učenici 7.b razreda, na satu biologije uživali su mikroskopirajući i gledajući preparate koje su sami priredili. Izvorna stvarnost nezamjenjiv je izvor znanja. Ono što su vidjeli pomoglo im je u izradi modela papučice i euglene u kojima će uživati i buduće generacije.


[OPŠIRNIJE]"Debelin morem sad me vozi stari ruzinavi brod"
Petra Lukić / datum: 1. 11. 2017. 21:38

Kako se to ne bi dogodilo i nekim našim budućim moreplovcima, učenici 8.a razreda su na satovima kemije naučili što je hrđa (ruzina) , u kojim uvjetima nastaje te kako se željezni predmeti štite od korozije.


[OPŠIRNIJE]Kreativna radionica: Mali forenzičari
Petra Lukić / datum: 28. 10. 2017. 09:13

Učenici 8.a razreda na satu biologije izradili su modele molekule DNK kako bi bolje razumjeli građu male, ali moćne molekule koja skriva tajnu života i genetskog nasljeđivanja.


[OPŠIRNIJE]Uz kreativno druženje lakše je i učenje
Petra Lukić / datum: 27. 10. 2017. 09:20

Učenici 6.-tih razreda na satu prirode izradili su hranidbene lance i hranidbenu piramidu kako bi što zornije predočili odnose u prehrani i brojnosti među članovima primorske vazdazelene šume.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju