preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 5. 2018.

Ukupno: 82331
Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Video spot

Škola budućnosti OŠ Žnjan-Pazdigrad

Linkovi:

 

Vremenska prognoza

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
DN iz kemije

E-Dnevnik

 

Školski kurikulum

Upisi u srednju školu

 

Pretežno vedro

Prometna učilica

Safety net

Stručno-razvojna služba

Vijesti
Zid generacije 2018./19.
Anita Dujela / datum: 21. 5. 2019. 11:58


[OPŠIRNIJE]ZIDOVI NISU PREPREKE!
Anita Dujela / datum: 21. 5. 2019. 11:35

Ove školske godine uključili smo se u javnozdravstveni projekt Pretežno vedro koji afirmira teme iz područja zdravlja. U raznolikom programu Dana preventive ( 7.4.-31.5.2019.)  predstavili smo ishode i aktivnosti u našoj školi. Kao najistaknutija aktivnost predstavljena je suradnja sa Školom likovnih umjetnosti Split. Uz njihovu pomoć i dizajn oslikali smo unutarnji zid naše škole prozorima širom otvorenim u svijet!

Tijekom ove godine, školski prostor postao je omiljeno mjesto druženja i susreta naših učenika. Posebnost našeg zida je trajna uspomena na prvu generaciju učenika koji su zakoračili u novootvorenu Osnovnu školu Žnjan-Pazdigrad. Bravo za naše učenike!

 

Više pod OPŠIRNIJE!


[OPŠIRNIJE]ZDRAVE IDEJE PRETVORILI SMO U DJELA!
Anita Dujela / datum: 21. 5. 2019. 11:20

„Znamo da je mentalno zdravlje globalno javno dobro te treba biti dostupno uvijek i svima. Ono  nije važno samo za ljude s mentalnim poteškoćama, mentalno zdravlje  je opća osobina svakog čovjeka i neizostavni dio općeg zdravlja. Kao takvo je i osnovno ljudsko pravo. Projekti su svakim danom sve potrebniji obzirom na zahtjevnost i složenost interakcije psihofizickog rasta i razvoja djece i mladih u kontekstu (pre)brzih promjena i često nerealnih zahtjeva i pritisaka medija i suvremenog društva.“

Voditelj Službe za mentalno zdravlje 
Željko Ključević dr.med. spec.psihijatar

 

U raznolikom programu Dana preventive ( 7.4.-31.5.2019.)  predstavili smo sažetak projekta kroz aktivnosti u našoj školi:

  • Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježili smo 10. listopada.
  • U tjednu obilježavanja Dana mentalnog zdravlja učenici petih razreda su radili na radionicama „Učenjem do uspjeha“.
  • Sudjelovali smo na 2.međuškolskom natjecanju iz emocionalne pismenosti kao članovi Učeničkog povjerenstva.
  • Igrali smo društvenu igru Pretežno vedro.
  • Učili smo na radionicama Abecede osjećaja.
  • Interpretirali smo putujuću izložbu simboličnog naziva Plakati za dušu.
  • Kroz aktivnost projekta Zidovi nisu prepreke oslikali smo unutarnji zid naše škole prozorima širom otvorenim u svijet.

Foto pod OPŠIRNIJE

Posebno se zahvaljujemo voditeljici projekta, prof.Mireli Grbić!


[OPŠIRNIJE]Dani preventive u OŠ Žnjan-Pazdigrad
Anita Dujela / datum: 8. 5. 2019. 19:24


[OPŠIRNIJE]Edukacija za učitelje: Prva pomoć
Anita Dujela / datum: 15. 3. 2019. 13:25

Jučer je za učitelje naše škole održana uvodna edukacija na temu oživljavanja i pružanja prve pomoći. Zanimljivo je da smo ovo predavanje s demostracijom pripremili u suradnji s roditeljem našeg učenika. Uvod u ciklus predavanja i neformalnu obuku proširit ćemo u budućim mjesecima, i to za sve djelatnike naše škole.

Ovim putem se zahvaljujemo mami volonteru, gđi. Divni, liječnici na Prijemu hitne pomoći, koja se rado odazvala našem pozivu i radu na projektu „I roditelji su učitelji“.


[OPŠIRNIJE]Projekt suradnje s Udrugom Sindrom Down 21 Split
Anita Dujela / datum: 25. 2. 2019. 09:15

Svjesni smo toga kako se u današnjem svijetu mnogo toga promijenilo. Ne samo od obaveza, prijateljstava, već su i neke druge stvari postale vrijednije od onoga prijašnjeg. Ljudi su puno zaposleniji, nemaju mogućnosti provoditi vrijeme sa svojim bližnjima, kako bi to oni htjeli, što dovodi do smanjenja topline, radosti i ljubavi među odraslima, ali i djecom. Učenici naših razreda svjesni su kako nismo izgledom svi jednaki, ali srcem i onim što nosimo u sebi jesmo.

Djeca su najveća radost i pravi primjer sreće i ljubavi i s tim ciljem učiteljice J. Strikić i T. Ćurčija krenule se u realizaciju svoga projekta. U nastavku pogledajte prikaz dijela projekta "Male ruke, velika sreća"!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O PREDUPISU DJECE U PRVI RAZRED
Anita Dujela / datum: 22. 2. 2019. 14:39

Nakon izvršene e-prijave djeteta roditelji/staratelji trebaju se javiti u stručno-razvojnu službu škole radi dogovora o terminima procjene psihofizičke zrelosti djeteta i sistematskog pregleda te popunjavanja Upitnika za roditelje. 

Tom prilikom, molimo ponijeti sljedeću dokumentaciju: OIB djeteta, OSOBNE ISKAZNICE oba roditelja - preslik, preslike rodnog lista i domovnice (bez obzira na datum izdavanja). Na predupis nije potrebno dovesti dijete.

DATUM DAN VRIJEME

ODGOVORNA OSOBA

1.ožujka 2019. PETAK 10,00-14,00 socijalna pedagoginja
4.ožujka 2019. PONEDJELJAK 14,00-18,00 socijalna pedagoginja
5.ožujka 2019. UTORAK 10,00-14,00 pedagoginja
6.ožujka 2019. SRIJEDA 14,00-18,00 pedagoginja
7.ožujka 2019. ČETVRTAK 14,00-18,00 pedagoginja
8.ožujka 2019. PETAK 9,00-11,00 socijalna pedagoginja

Na predupis dolaze isključivo roditelji/skrbnici djece s upisnog područja škole.

UPISNO PODRUČJE NAŠE ŠKOLE: 

Biogradska, Ispod Sv. Lovre, Kotorska, Kralja Držislava 2-28, Makarska, Pazdigradska, Primoštenska, Put Duilova, Put Orišca, Put Pazdigrada, Put Sv. Lovre, Put Trstenika 40, Put Žnjana 5-41, Put Žnjana 10-66, Put Žnjana 0-2, Rovinjska, Skradinska, Stonska, Šetalište Pape Ivana Pavla II 81-85, Šetalište Pape Ivana Pavla II 45, Tučepska Ulica, Ulica Masline, Ulica Rašeljke, Vinogradska, Vrgoračka, Žnjanska  


[OPŠIRNIJE]Prijave za preupis u prvi razred
Anita Dujela / datum: 8. 2. 2019. 13:13

Prijava djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2019./2020. provodit će se u vremenu od 8. do 18. veljače 2019. elektronskim putem na obrascu prijave upisa. Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole.

Nakon obavljene prijave djeteta u pripadajuću školu, roditelj odnosno staratelj obavezno se treba javiti školi radi dogovora o terminu testiranja, u vremenu koje ćemo objaviti krajem mjeseca.

Važna napomena:

Ako iz opravdanog razloga želite dijete upisati u školu kojoj ne pripada prema upisnom području (produženi boravak ili neki drugi razlog), u postupku prijave prijavljujete obje škole s naznakom željene škole i razloga. Provjeru spremnosti dijete obavlja u matičnoj školi, nakon čega se javljate željenoj školi radi dogovora. U program produženog boravka mogu se upisati djeca s drugih upisnih područja, ukoliko razredni odjeli nisu popunjeni s učenicima s upisnog područja.

UPISNO PODRUČJE NAŠE ŠKOLE: 

Biogradska, Ispod Sv. Lovre, Kotorska, Kralja Držislava 2-28, Makarska, Pazdigradska, Primoštenska, Put Duilova, Put Orišca, Put Pazdigrada, Put Sv. Lovre, Put Trstenika 40, Put Žnjana 5-41, Put Žnjana 10-66, Put Žnjana 0-2, Rovinjska, Skradinska, Stonska, Šetalište Pape Ivana Pavla II 81-85, Šetalište Pape Ivana Pavla II 45, Tučepska Ulica, Ulica Masline, Ulica Rašeljke, Vinogradska, Vrgoračka, Žnjanska  


[OPŠIRNIJE]Radionice "Abeceda osjećaja"
Anita Dujela / datum: 30. 1. 2019. 16:47

Učenici petih razreda učili su o osjećajima na radionicama projekta Pretežno vedro. Nakon druge radionice Abecede osjećaja, učenici su imali zadan domaći rad, koji im je bio dostupan na našim mrežnim stranicama. Iz njihovih radova izdvojili smo nekoliko zanimljivih razmišljanja, koje možete pročitati u nastavku.

Bravo za naše petaše!


[OPŠIRNIJE]ZAGRLI ŽIVOT!
Anita Dujela / datum: 29. 1. 2019. 12:08

Tijekom prosinca naši su učenici interaktivno razgledavali putujuću izložbu te su putem anketnih listića ocijenjivali prikazane radove.  Izloženi plakati nastali su tijekom jednog desetljeća rada djece i mladih na projektima Službe za mentalno zdravlje, koja je i nosioc izložbe i projekta Pretežno vedro. Kroz stručni obilazak sa voditeljicama projekta u školi, učenici su prepoznali različite vrste poruka o važnosti očuvanja zdravlja, ali i potrebu prepoznavanja osnovnih psiholoških potreba. Mlađi učenici su uglavnom radije odabirali plakate koji simboliziraju potrebe ranog djetinjstva, a to su sigurnost i pripadanje te optimizam i radost. Stariji učenici su uglavnom birali plakate koje su povezivali s odrastanjem i osamostaljivanjem.

Nakon obrade svih prikupljenih listića, dobili smo i ukupni poredak odabira učenika OŠ Žnjan-Pazdigrad te proglašavamo prva tri mjesta u tom poretku:

3.mjesto: Svijet se mijenja

2.mjesto: Jedan povezan svijet

1.mjesto: ZAGRLI ŽIVOT!

Na kraju, možemo samo potvrditi ono što znamo kroz iskustva rada s djecom; djeca donose radost i optimizam te ih, uz pomoć odraslih, uvijek radije biraju ispred negativnih i mračnih poruka. Budimo našim učenicima oslonac i podrška te zajedno...Zagrlimo život!


[OPŠIRNIJE]OŠ ŽNJAN-PAZDIGRAD POSTAJE CENTAR DAROVITOSTI IZ MATEMATIKE
Anita Dujela / datum: 23. 1. 2019. 13:35

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara predstavio je jučer znanstveno-obrazovni projekt „Centri darovitosti Split“, koji je, kako je poručio gradonačelnik, prvi svoje vrste u Hrvatskoj i pruža jedinstvenu priliku našim najmanjim sugrađanima za razvoj njihovih talenata i darovitosti. 

Prema riječima pročelnika Službe za društvene djelatnosti Mate Omazića, po upućenom pozivu splitskim školama da istaknu svoju kandidaturu za stjecanje statusa „Centra darovitosti“ iz nekog od pet područja darovitosti, svoj interes je iskazalo deset škola. Nakon provedene stručne analize zaprimljenih kandidatura, za partnere Grada Splita u projektu „Centri darovitosti Split“ određene su Osnovne škole „Gripe“, „Manuš“, „Ravne njive“, „Sućidar“ i „Žnjan-Pazdigrad“, a čime je utvrđena mreža „Centara darovitosti Split“. 

Više pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]“Leptir” - o depresiji kod adolescenata
Anita Dujela / datum: 9. 1. 2019. 09:26

"Popustljiv odgoj sve češće i izraženije zastupljen u suvremenoj obtelji doveo je do neravnoteže roditeljskih dimenzija - kontrole i podrške. Dok dimenzija podrške jača, dimenzija kontrole slabi. Roditelji sve češće i sve više odrađuju sadržaje za koje su njihova djeca zrela i sposobna. Na taj način im  smanjuju kapacitete za rješavanje problema u budućnosti, čineći ih krhkijim i neotpornijima za suočavanja sa stresom. S druge strane  roditelji sve češće adolescentu bez dovoljno znanja, vještina i životnih iskustava, sa snažnim nagonima i smanjenom samokontrolom ponašanja ustupaju prostor odlučivanja, određivanja granica i oblikovanja struktura ponašanja. Mladi danas jako puno znaju o stvarima koje za njihov uzrast uopće nisu bitne, a često su i  štetne, dok ne znaju rješavati probleme i situacije primjerene svojoj dobi.  Ovo sve skupa ima za posljedicu razmaženog, ali i anksioznog i depresivnog adolescenta."

U nastavku pročitajte više i informirajte se na vrijeme.

Izvor: Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ, autor: K.Čolak Jurić


[OPŠIRNIJE]Blagdansko darivanje za Mali dom
Anita Dujela / datum: 12. 12. 2018. 18:28

Dragi učenici i roditelji, u duhu blagdanskog darivanja pozivamo vas da se uključite u akciju prikupljanja poklona  za djecu  Malog doma. Već vam je poznato da  je Mali dom sretno mjesto u srcu Afrike. Dom je to za nezbrinutu djecu o kojoj brinu volonteri uz pomoć dobrih ljudi diljem svijeta. Hrvatske misije nerijetko su vodeće ruke za akcije i projekte kojima ne samo da pomažemo drugima, već učimo i poučavamo našu djecu o vrijednostima solidarnosti i zajedništva u borbi protiv siromaštva.

Stoga pripremite i vi nešto lijepo za Mali dom. Djeci je najpotrebnija dobro očuvana obuća, odjeća i školski pribor, a pomoći će i poneki slatkiš. Važno je naglasiti da je i mali znak pažnje nekome čitav svijet. Zato vas očekujemo u narednim danima i unaprijed se zahvaljujemo na vašim doprinosima. Asante!

Više o Malom domu na poveznici.


[OPŠIRNIJE]Društvena igra Pretežno vedro
Anita Dujela / datum: 7. 12. 2018. 12:44

Društvena igra "Pretežno vedro" izrađena je u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, a 2018.g. dobila je i svoj digitalni oblik. Naši učenici u školi nerijetko zaigraju ovu društvenu igru, a učenici koji su prvi savladali pravila igre u svojim su razredima bili voditelji on-line igre.

U današnjem svijetu brzih promjena i stalne potrebe prilagodbe trebamo voditi računa o svom mentalnom zdravlju. Kroz 150 zanimljivih pitanja ove igre dobro ćete se zabaviti, ali i naučiti nešto novo pa je preporučujemo i starijima. Životna škola ne poznaje granice!


[OPŠIRNIJE]Projektna nastava: Konferencijski kutak, 2.b
Anita Dujela / datum: 29. 11. 2018. 13:13

Hajduk u srcu ide dalje. U 2.b ugostili smo roditelja volontera, našeg poznatog nogometaša, nekadašnjeg Hajdukovca i hrvatskog nogometnog repezentativca, Milana Rapaića.  U konferencijskom kutku novinari Lovre i Marta postavili su mu pitanja o sportskim uspjesima, saznali smo voli li više Messija ili Ronalda, te što je najvažnije da bismo postigli uspjeh u sportu. I ostali su se učenici priključili brojnim pitanjima o privatnom životu i profesionalnim uspjesima. Nakon intervjua otišli smo u dvoranu na nogometni trening koji je završio utakmicom. Momčadi su bile izjednačene, te je rezultat, unatoč izvrsnim intervencijama Mešina, Nedoklana, Mihanovića i Bralića bio 0:0.

U nastavku pročitajte intervju 2.b!

Projekti: Hajduk u srcu, I roditelji su učitelji


[OPŠIRNIJE]Radno mjesto: Profesionalni vojnik
Anita Dujela / datum: 20. 11. 2018. 14:20

U tjednu obilježavanja stradanja Vukovara nametnula su se važna povijesna pitanja i istina o Domovinskom ratu kojeg ne smijemo zaboraviti.  Jednako tako naša djeca imaju pitanja o današnjem vremenu, o sigurnosti i očuvanju mira u našoj domovini, ali i u svijetu. Iako je rat prošao, danas našu domovinu čuvaju ljudi koji su svoj profesionalni život posvetili Hrvatskoj vojsci. U razdoblju mira njihov zadatak je jednako važan, a što sve radi jedan profesionalni vojnik učenici 7.b razreda doznat će sutra, 21.studenog 2018.g, 6.školski sat. Tada nam, u sklopu projekta „I roditelji su učenici“, u školu kao učitelj dolazi roditelj, g. Petar Buljan.

Više pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]2.međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti
Anita Dujela / datum: 19. 11. 2018. 11:25

Središnji događaj Mjeseca borbe protiv ovisnosti je 2.međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti na županijskoj razini, a koje se održalo u OŠ Žrnovnici u petak, 16.11.2018.g. Naša škola je, uz OŠ Vis, na natjecanju sudjelovala kao škola promatrač te smo bili sastavni dio Stručnog i Učeničkog povjerenstva.
14 predstavnika škola iz SD županije sudjelovalo je na ovom jedinstvenom događaju. Više od 1500 učenika i njihovih mentora izabralo je predstavnike na razini škole za završno natjecanje već tijekom mjeseca listopada. Natjecanje se događalo na grupnoj i pojedinačnoj razini. Timovi škola natjecali su u kviz igri Pretežno vedro koja uključuje raznolika znanja i vještine komunikacije. U kreativnom dijelu natjecanja timovi su dramskim izričajem pokušali riješiti svakodnevene školske i/ili životne poteškoće kao što su rizična ponašanje, ovisnost, nasilje i/ili stres. Uz nadzor stručnog i učeničkog povjerenstva pratila se i bodovala provedba i rezultati. Ovo iskustvo je osobito korisno za naše učenike koji su evaluirali izvedbe škola te su se odlično snašli u toj ulozi. U konačnici smo dobili pobjednike na školskoj i individualnoj razini; škola pobjednik je OŠ Srinjine, a individualna pobjednica dolazi iz OŠ Kamešnica! U nastavku pogledajte fotografije.

Posebno pohvaljujemo naše učenike koji su bili dio Učeničkog povjerenstva: Karla, Krešimir, Jerko, Dharma i Luka smiley


[OPŠIRNIJE]Radionica: Metode učinkovitog učenja
Anita Dujela / datum: 9. 11. 2018. 14:18

U tjednu obilježavanja Dana mentalnog zdravlja učenici petih razreda su radili na radionicama „Učenjem do uspjeha“. I sami su odmah prepoznali povezanost dobrog i lošeg raspoloženja s osjećajem uspjeha u školi. Važno je pritom reći da se uspjeh ne odnosi samo na brojčanu ocjenu, već na ukupnu sliku o sebi koju učenici grade na temelju osjećaja postignuća i prihvaćenosti u grupi. Ni jedan učenik ne želi ostaviti loš dojam pred vršnjacima, kako u druženju, tako i u iskazivanju svojih znanja i vještina. Zato je jako važno učiti kako učiti, učiti s razumijevanjem i pomalo otkrivati radost učenja.

Radionice su se sastojale od nekoliko vježbica, vođenog razgovora te spoznajnog dijela u kojem smo učili korake učinkovitog učenja. U grupnom radu učenici su se „dosjećali“ važnih preduvjeta za dobro učenje, a kako nam ne bi bilo „dosadno“, metodom oluje ideja učenici su navodili svoje asocijacije na pojam učenja. Bilo je, dakako, smiješnih ideja, a jednako tako su učenici bili slobodni u evaluaciji radionice i radnih listića koje su rješavali - ocijenili su ih od 1 do 5+!

Nastavak pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]OŠ Žnjan-Pazdigrad priključuje se projektu Pretežno vedro
Anita Dujela / datum: 24. 10. 2018. 18:41

Emocionalni razvoj djeteta ključan je za uspješnu socijalnu integraciju i razvijanje odnosa u obiteljskim, školskim i  društvenim uvjetima. Usvajanje emocionalnih vještina tako ima značajan utjecaj i na školski uspjeh te smanjuje učestalost rizičnih ponašanja i poremećaja kod djece i mladih.

Projekt Pretežno vedro od 2011. godine provodi Služba za zaštitu mentalnog zdravlja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s raznim instituacijama, između kojih su i škole.  Cilj projekta je upravo potaknuti emocionalni razvoj, to jest prepoznavanje emocija kod sebe i drugih te iskazivanje svojih emocija i potreba na najrazličitije, ali socijalno primjerene načine.

Svake se godine u projekt uključuju nove institucije primjenjujući raznolik pristup u radu s mladima - film, fotografiju, raspravu, literarno stvaralaštvo, likovno izražavanje, dizajn, društvene mreže i drugo. Svaka od škola koje sudjeluju u projektu Pretežno vedro zasebno kreira aktivnosti i sadržaje s pomoću kojih planira potaknuti emocionalni razvoj djece i mladih.

Što ćemo u našoj školi raditi u okviru projekta Pretežno vedro - pogledajte na poveznici projekta. Dobro došli u Pretežno vedro!


[OPŠIRNIJE]Radno mjesto: 100% mama
Anita Dujela / datum: 24. 10. 2018. 15:35

Projekt „I roditelji su učitelji“ ide dalje. U mjesecu obilježavanja zahvalnosti za kruh i plodove zemlje bilo je korisno upoznati najvažnije zanimanje na svijetu. Pogađate, radi se o radnom mjestu mame i domaćice! U ovoj ulozi u 3.c razredu je bila mama Nada koja je tu srijedu bila i učiteljica. Djeca su bila iznenađena i začuđena kad su, umjesto svoje učiteljice, vidjeli „Lucinu mamu“! Krenuli su s pitanjima, a onda pitanjima nije bilo kraja. Mama Nada s djecom je učila, razgovarala, čak i pekla kolače. Bio je to zanimljiv, ali i poučan dan, u kojem smo se prisjetili da nas ponekad najbolje uče naši roditelji! 

Hvala mami Nadi!


[OPŠIRNIJE]Listić za roditelje br.1: Koraci učinkovitog učenja
Anita Dujela / datum: 12. 10. 2018. 14:25

Polaskom djece u školu podrazumijeva se da djeca idu u školu da bi učila. Zadaća je učitelja da djecu poučavaju, a na djeci je da uče, kako u školi, tako i kod kuće. Ako je “sve u redu” i djeca izvršavaju svoje školske zadatke, reći ćemo da su naša djeca dobra, bistra, pametna, pa čak i da nas slušaju (jer smo im mi rekli da moraju učiti). Međutim, spominjući učenje, roditelji vrlo često ne razmišljaju što je to zapravo učenje. Ovo je prva pogreška koju radimo mi odrasli, a ne djeca! 

Što je učenje, kako djeca uče i koje su to učinkovite metode učenja, pročitajte u listiću za roditelje na poveznici.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan mentalnog zdravlja
Anita Dujela / datum: 10. 10. 2018. 18:23

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada, s ciljem podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja i poticanja na ulaganje u sustav podrške.  Tema ovogodišnjeg obilježavanja dana mentalnog zdravlja po Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) stavlja naglasak na mlade ljude u svijetu stalnih promjena. U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo SDŽ, prigodni plakat izradile su učenice naše škole: Tonia, Nina, Karla, Ana i Vivijen.

Adolescencija i rana odrasla dob razdoblja su mnogih promjena za mlade. Smatra se kako navedeno razdoblje može biti izvor stresa i tjeskobe koje, ako se ne prepoznaju i tretiraju na vrijeme, mogu dovesti do mentalnih bolesti u kasnijoj dobi života. Više na poveznici. 

Vezano za ovaj prigodni datum, pedagoginja će sljedeći tjedan održati radionice s učenicima petih razreda na temu "Učenjem do uspjeha".

 


[OPŠIRNIJE]Projekt "I roditelji su učitelji"
Anita Dujela / datum: 3. 10. 2018. 15:41

Ovogodišnji školski projekt "I roditelji su učitelji" smo započeli predavanjem roditelja koji se bavi znanošću. Tako je svoje viđenje svemira učenicima 4. i 8. razreda ispričao g.Ivica Puljak. Na učenicima zanimljiv način, roditelj predavač je pričao o zvijezdama i atomima, te raznim zanimljivostima iz svemira. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju